Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 76 502
  • 751
  •   1
Отговори
# 225
Привет! Вчера ми сложиха ретайнерите на горната челюст, но малко ми пречи на говора. Та въпросът ми е ще свикна ли и ще си проговоря ли нормално Rolling Eyes ?

# 226
Здравейте, искам да попитам за лек случай колко мислите , че биха ми взели?
Само двата ми кучешки зъба са леко криви и искам да ги оправя ,но бюджета ми е до 1000лв ; а като гледам доста клиники имат цени ,започващи от 1500 нагоре. Пък ѝ те не питат един или два зъба искаш да оправиш,а слагат на цялата челюст.

# 227
Само двата ми кучешки зъба са леко криви и искам да ги оправя ,но бюджета ми е до 1000лв ; а като гледам доста клиники имат цени ,започващи от 1500 нагоре. Пък ѝ те не питат един или два зъба искаш да оправиш,а слагат на цялата челюст.

Няма как да мръднете два централни зъба самостоятелно и лесно, за да са криви 2 зъба това означава че всички други зъби не са на правилни места дори и да не ви изглежда така на Вас като пациент, носенето на брекети или алайнери ще изисква разместване на всички зъби за да се намери място за тези които според вас са видимо криви. Няма как клиника да ви изправи само два зъба, физически е невъзможно, а и най-вероятно за да се напаснат двете челюсти с наредени зъби, ще се наложи брекети и на двете челюсти. Разбира се, че никой няма да ви пита какво искате да изправите, защото въпросът е какво трябва да се изправя за оптимален резултат за захапка и подредба на зъбите Ви, не забравяйте че става въпрос за здравето Ви. Цените на челюст са по около 1500 минимум в София

# 228
Здравейте!
След свалянето на брекетите, трябва ли да се слагат всяка вечер вакумните ретайнери, независимо, че зъбите ми са със залепени метални ретайнери отвътре. Ще бъда много благодарна, някой който вече е без брекети да сподели.

Търся и мнения за д-р Парушева и д-р Русева за гр.Варна.

# 229
Здравейте!
След свалянето на брекетите, трябва ли да се слагат всяка вечер вакумните ретайнери, независимо, че зъбите ми са със залепени метални ретайнери отвътре. Ще бъда много благодарна, някой който вече е без брекети да сподели.
Това не трябва ли да ви го каже ортодонтът? Предполагам, програмата е индивидуална, както и при самото ортодонтско лечение. Моята дъщеря още е с брекетите, но лекарката й е казала, че в първата година след свалянето и поставянето на ритейнърите също ще има профилактични прегледи за по 2-3 минутки всеки месец или най-много на два.

# 230
  • софия
Здравейте!
Да, трябва. Би трябвало ортодонтът да е казал.

# 231
Да, точно така, ортадонта ми каза, че първите 6 месеца след свалянето на брекетите трябва да ги нося всяка вечер и после постепенно да разреждам - през 2-3 вечери. Но на мен вече така ми е писнало, имам чувството ,че след всяко ползване вечер, зъбите ми отново се разместват.
Иначе си ходя на профилактичните прегледи.

# 232
  • софия
След като ортодонтът е казал нещо, какво се пита?

# 233
Аз ходих на почистване на зъбите. Зъболекарят каза, че предвид брекетите и това колко време е минало от последното почистване, зъбите са си съвсем добре! Имало малко плака и някакви неща за махане, но каза, че е абсолютно нормално. Само не ми махна потъмняването непосредствено около самите брекети, защото каза, че го съмнява да не се разлепят от ултразвука и да стане двойна работа. А тия в Арт Дент, та зъбите ли не съм си миела добре, та това, та онова. За капак имах отлепен брекет и асистентката трябваше да почисти зъба, преди да залепи брекета. Буквално ми навря машинката в устата и я пусна, без да гледа!! Имам 2 дупки във венеца сега, едва си мия зъбите от ляво, такъв зор ми е!! И като почна да мрънка тая асистентка "Леле, колко кръв тече, сега как ще залепя този брекет?!" No comment!! Зъбите изглеждат добре за сега, нареждат се, но поведението им понякога ме изумява. И докторките ги нямаше и ми снимаха зъбите на видео с телефона тя да види. Като казах на стоматолога ми, направо му увисна ченето. Да не говорим, че нищо не казват по отношение на лечението, правят си каквото си знаят и не ми отразяват въпросите. Вчера зъболекаря ми ме пита кога ще ги свалям, казвам, че не знам, а той: "Много потайни тия бе, аз каквото и да те питам, все не знаеш!" 😂

# 234
  • София
Вероятно наистина няма как да мръднете само кучешките, но съм виждала хора, които нямат брекети на предните зъби, а само на 4-ти, 5-ти, 6-ти, а през предните минава само дъгата. Така, че трябва да направите консултация и ако наистина е необходимо лечение само на едната челюст и само на част от зъбите, може и 1000лв. да ви стигнат за първоначалната вноска, а после се доплаща разсрочено при всяко посещение.
Както казва моят зъболекар: "Най-старателни в ортодонтското лечение са пациентите, които сами си плащат брекетите и трудно са отделили сумата" така че успех!

# 235
Детето ми е на 9г. и трябва да се стимулира растежа на долната челюст. Имахме консултация с двама ортодонта и проблемът и според двамата е един и същ. Въпросът е, че като подход на лечение  са малко в двата полюса. И според двамата трябва да носи стимулиращи апаратчета, но според единия, това е подпомагащо лечение, което може да помогне, но в пубертета реално ще се види има ли нужда от друго лечение и тогава ще се прави телерентгенография, а според другият ортодонт сега трябва да се направи такава снимка, за да се измери и прецени правилното лечение. Тук има ли потребители, чиито деца са лекували сходни проблеми на тази възраст?Толкова ли е наложително по-прецизно измерване и лечение сега, или наистина може да се поставят такива апаратчета, с които може да спи само на база измерване без снимка и след няколко години да се предприеме по-сериозно лечение ако тези стимулиращи апаратчета не са дали резултат?

# 236
По-добре направете изследването, ако това е т.нар. 4Д. Тогава обиколете няколко ортодонта и преценете.
При нас се видя едно много по-неприятно състояние и се ппитеснявам дали не сме закъснели.

# 237
При моя син имаше изоставане в долна челюст и ни искаха телерентгенография още в началото.Прецениха, че само с брекети ще навакса челюстта и така и стана.В неговия случай дълбоката захапка и силна мускулатура на горната, спираше растежа на долната челюст.Като сложиха брекетите и започна корекция на захапката, долната челюст догони горната, като не сме правили повече снимки.
Трима ортодонта потвърдиха лечението.Детето беше на 13г и бяхме закъсняли по принцип заради стоматологът му, който твърдеше дотогава, че трябва да смени всички зъби, за да се правят корекции и аз слушах.Sad

# 238
Точно от това се опасявам. На този етап всички казват, че детето е малко за брекети, но точно защото е малко, може да се повлияе на изоставането само с тези стимулиращи апаратчета. Въпросът е на толкова малко дете кой подход е по-правилен и нужно ли е толкова облъчване? Единият ортодонт твърди, че не е нужна профилна снимка на този етап и не са нужни по-прецизни измервания, а другият иска всичко да провери. Честно казано, повече доверие ми вдъхва този, който иска да е по-прецизен, точно заради желанието да провери всичко. Притеснява ме облъчването на главата на детето, но се надявам да е само веднъж и да не се налага повече да се прави.

# 239
Смятате, че чак такова в облъчването ли? Не мисля.

Общи условия

Активация на акаунт