Брекети – къде, какви, за колко? -тема 16

• 75 656
  • 751
  •   2
Отговори
# 390
Момичета, моля дайте някаква препоръка за ортодонт за София. Спряла съм се на алайнери. Корекцията е малка. Консултирах се в няколко кабинета за брекети - адски високи ми се видяха цените. Срещнах се с позната, която живее в чужбина и е изправила ужасни проблеми с алайнери и ми препоръча този метод, но нямам представа към кого да се обърна.

# 391
  • Sofia
Маркова в Confident. Аз съм много доволна от резултата с брекетите, но работи и с алайнери.

# 392
Момичета , днес на сина ми са му дали някакви малки ластици да слагаме  вечер / трябва да закачаме на долна и Горна челюст/. Имате ли представа как се поставя това чудо.

# 393
Трудно в началото.Имаше някакви инструменти, забравила съм вече, като кука.После се научи да си ги слага и нямаше проблем.

# 394
Тук има информация за ластиците и клипчета как се закачат
https://myaligners.net/2022/09/butoni-lastici/

Иначе за алайнери препоръчвам Дилкова. Особено за инвизалайн е хубаво да се види в сайта им кой лекар с какъв рейтинг е и да се вземе информирано решение.

# 395
Ще зачекна нещо за алайнерите и конкретно, аз съм си с брекети, но виждах че се хвали масово д-р Мисова и реших да и видя страницата и буквално няма един пациент, който да има правилен контакт на зъбите след кучешкия.. наистина ли това са задоволителни резултати??

# 396
Момичета , днес на сина ми са му дали някакви малки ластици да слагаме  вечер / трябва да закачаме на долна и Горна челюст/. Имате ли представа как се поставя това чудо.
Аз до скоро носих такива, 2 месеца седях с тях. Ами дават ти една пластмасова малка кукичка, слагаш ластика на куката и почваш да целиш брекета на последния зъб. Аз го налучквах, щото нито имам видимост, нито мога да бръкна с пръсти, само с куката. Понякога ми отнемаше 15 мин и ставах цялата в плюнки 🤣 после се свиква. Първо се закача горния заден зъб, после се опъва ластичето и се закача и отдолу. И да внимава да не го закачи на грешен зъб, защото аз на няколко места имах кукички, а само на 1 зъб се налагаше да слагам ластика да дърпа.

# 397
Здравейте,

Аз съм с метални брекети на двете челюсти от около година и вече виждам доста задоволителни резултати. Преди това носих ортодонтско апаратче само на Горна челюст, което изправи основно захапката ми, но естетичната част в усмивката ми липсваше.

Препоръчвам за ортодонт в град София- д-р Надежда Куюмджиева, работи близо до Мол София. Удобна локация, прилични цени, прекрасно отношение и работа. Занимава се само с ортодонтия, за алайнери знам, че работи със системата на Invisalign.

# 398
Моят опит с д-р Стоименова е изцяло негативен. Докато работех с нея не даваше почти никакви обяснения за курса на лечение, работеше грубо, редовно оставяше задиращи дъги. Посещенията бяха твърде нарядко, тя опитваше да са през цял месец, въпреки че ефектът на ластиците е само 3 седмици.

Един ден без предупреждение ми сложи последни дъги за задържане на резултата, а горните ми зъби бяха още криви. Когато се възпротивих, започнахме работа върху изправянето на горните зъби, въпреки че през цялото време тя (понякога с майка и, граничеше с тормоз) се опитваше да ме убеди, че зъбите ми са перфектно наредени. След известно време каза, че не може да ги изправи и да търся решение при друг специалист.

Беше донякъде финансово коректна и ми върна част от парите, въпреки че предвид това, което преживях, вече мисля че заслужавам пълна сума плюс обезщетение.

Съжалявам за избора си и че започнах работа с нея - пропиляно време, нерви, енергия, и пари.

Здравейте!

На 28г. съм и ми предстои да слагам брекети. Бюджета няма чак такова значение за мен, особено като повечето предлагат плащане на вноски, но силно се интересувам от качеството на услугата.

Скоро бях на преглед при д-р Стефания Стоименова, като избрах нея тъй като имаше най-висок рейтинг в SuperDoc (не знам до колко това е надеждно). Препоръча ми горни и долни брекети на цена 3500лв - метални и 4500 - сапфирени, като лечението ще продължи година и половина - две.

Друг лекар, който мои приятели ми препоръчаха, е д-р Атанас Пастърмаджиев от клиника НуриДент.

Можете ли да споделите мнение за тези лекари?
Благодаря!
[/quote]
[/quote]

# 399
Не съм доволна от отношението и работата на д-р Стефания Стоименова. Докато работех с нея не даваше почти никакви обяснения за курса на лечение, работеше грубо, редовно оставяше задиращи дъги. Посещенията бяха твърде нарядко, тя опитваше да са през цял месец, въпреки че ефектът на ластиците е само 3 седмици.

Един ден без предупреждение ми сложи последни дъги за задържане на резултата, а горните ми зъби бяха още криви. Когато се възпротивих, започнахме работа върху изправянето на горните зъби, въпреки че през цялото време тя (понякога заедно с майка и) се опитваше да ме убеди, че зъбите ми са перфектно наредени. След известно време каза, че не може да ги изправи и да търся решение при друг специалист.

Беше донякъде финансово коректна и ми върна част от парите, въпреки че предвид това, което преживях, вече мисля че заслужавам пълна сума плюс обезщетение.

Съжалявам за избора си и че започнах работа с нея - пропиляно време, нерви, енергия, и пари.

Аз миналия месец сложих брекети при д-р Стефания Стоименова,  много съм доволна! Само за месец и разликата е видима...
Иначе и моите брекети са до 6тия зъб, мислех, че на всички е така 😄

Здравейте!

На 28г. съм и ми предстои да слагам брекети. Бюджета няма чак такова значение за мен, особено като повечето предлагат плащане на вноски, но силно се интересувам от качеството на услугата.

Скоро бях на преглед при д-р Стефания Стоименова, като избрах нея тъй като имаше най-висок рейтинг в SuperDoc (не знам до колко това е надеждно). Препоръча ми горни и долни брекети на цена 3500лв - метални и 4500 - сапфирени, като лечението ще продължи година и половина - две.

Друг лекар, който мои приятели ми препоръчаха, е д-р Атанас Пастърмаджиев от клиника НуриДент.

Можете ли да споделите мнение за тези лекари?
Благодаря!
[/quote]

# 400
Не познавам ортодонтката и не коментирам по казуса, съжалявам за разочарованието ви. Само искам да добавя (вероятно за да предпазя други), че в Супердок всички са с висок рейтинг - реално други лекари там няма, единствената разлика е между такива с много и такива с малко отзиви. Не знам как се получава.

Другото - не знам за ортодонт, който рутинно вика през 3 седмици, а и не бих искала толкова често да ходя. Предвид че едно лечение често продължава 3-4 години, това е абсурдно тежък ангажимент за работещи и учещи.

# 401
Синът ми ходи на 2 седмици на проследяване.Метални брекети с ластици, сега вече е с лигатури.

# 402
Аз съм с препоръка и положителни впечатления от резултатите /преди - след на приятелка/ при Стоименова и вероятно ще избера нея за дъщеря си. Цените са конкурентни, локацията е топ. Информира ни, че прегледите са веднъж месечно. За първи път чувам, че това е недостатък щото .... дрън дрън.

Не се доверявам на новорегистрирани потребители специално за целта да оплюят.

# 403
Аз съм с препоръка и положителни впечатления от резултатите /преди - след на приятелка/ при Стоименова и вероятно ще избера нея за дъщеря си. Цените са конкурентни, локацията е топ. Информира ни, че прегледите са веднъж месечно. За първи път чувам, че това е недостатък щото .... дрън дрън.

Не се доверявам на новорегистрирани потребители специално за целта да оплюят.
Боже, че ортодонтите ми ги нямаше август и с нетърпение чакам да ми ги сменят ластиците в края на септември .. Да не казвам колко пъти допълнително ходих за някакви проблеми, с телчето или с ластик.

# 404
За Варна кого бихте препоръчали?
Чудя се между Бъчваров, Парушева и Иглика Дамянова. Някой от Варна има ли впечатления от тях или някой друг да препоръчате?

Общи условия

Активация на акаунт