Искам да кажа...(199) през Октомври 2022

• 40 830
  • 923
  •   1
Отговори
# 75
  • Бургас
Деси,къде точно се намират коминчета? Някакъв ориентир?
В Германия,българите ни имат за роми. Ужасно е!

Поли,как сте,пиши по често! И Черноморец ми е на път,всеки божи ден,и аз да не знам. Но вече няма да има,със сигурност. Почти се е зазимило градчето.

# 76
Деси, мисля си че е заради липсата на кредитна история. Навремето така и в Канада и в Сащ ми искаха депозит за всичко. След няколко години, като видят, че си плащаш всичко са готови да ти дадат всичко и без обезпечаване на стойността му.
Добро утро от мен.
За пръв път да не ми се дояде храна от снимка, явно съм се бъгнала.
А такива коминчета съм виждала в София, но идея си нямам къде.

# 77
  • Germany
Добро утро!
Пак вали при нас. Аман!
"Коминчета" ядохме преди време на един коледен базар в Баден Баден. Бяха много вкусни. радвам се, че никъде около нас няма Simple Smile
Деси, това е нещо ново. Не са ни искали на нас депозит. Но не съм изненадана. Напоследък за какви ли не измами четох из фейсбук групите. Последното беше как взимат заем от банки в Германия, прибират се в БГ, прехвърлят всичко на майка си и си щракат с пръсти. Та заради такива тарикати, на нас 2 банки директно ни отказаха заем /не работят с българи/.

# 78
Деси Искат, ако не сте от достатъчно време в държавата, дори е възможно да ви откажат. Стандартна процедура е. Не е и ново, искаха и преди 15 години. Не се ядосвай. Аз пък абсолютно не съм на мнение, че българите в чужбина винаги са втора ръка хора, нямам такива впечатления в нито една от чужбините, в които съм пребивавала.

# 79
Леле,тези коминчета ми се струват страхотни! Както обичам тестеняци,че и сладички.. 😍 Като дойдем в Бургас ще търся и аз. 🥹
Али,прекрасно е всичко,което показваш.
Селесте,дано ти се размине! Според мен има шанс да не се заразиш.
Бел и Бухтичка ги имам в Иг и понякога хващам по някое стори. Много е бонбонеста малката,направо прекрасна! Майка й също. 🥰
Деси,не се ядосвай,презастраховат се.
Фонсче,да се оправя Шоколадко,а ти да довършиш проекта скоро и да отдъхнеш.
Благодаря ви за честитките за ММ. Празнувахме малко снощи,добре беше. Синеочка е почти здрава,явно вече градинските вируси не я събарят така,както преди. До обяд вчера имаше по-обилна хрема и почна да намалява. Вечерта вече беше на 6. Утре-ДГ. 😁

# 80
  • Canada
И аз не мисля, че е до националност, а до кредитна история в съответната държава.
За първата си кредитна карта в Канада мъжа ми внесе 1000 $ депозит, моята ми я дадоха като студентка с 500 $ лимит 🙄
После се скъсаха да ни вдигат лимита. И да искаш, и да не искаш.

# 81
  • Germany
В Германия Е до националност, вече. Никой не ни е гледал кредитната история, когато купувахме телефона на големият преди 5г. Нито когато си купихме 1вите тел. карти преди 9г. Сега искат много повече информация и гаранции. А, това, че някой банки отказват кредити на българи и румънци ни го каза финансовият съветник, когато търсехме кредит, заради славата ни на "коректни" платци. Не казвам, разбира се, че всички са такива, но очевидно масата са и от това страдат и останалите.

# 82
Точно в Германия преди 15 години НЕ даваха договори, още по-малко с мобилен телефон, на хора, дошли преди по-малко от година или две. Кредитната история се гледа за договори, не за еднократни покупки или за сим карта с ваучер (която се зарежда). Познавам българи колкото щеш с ипотеки в Германия, на нито един не е било отказано, това са все хора от години в страната с добри доходи. Националността не е в никакъв случай единствен критерий.

# 83
  • Germany
Точно в Германия преди 15 години НЕ даваха договори, още по-малко с мобилен телефон, на хора, дошли преди по-малко от година или две. Кредитната история се гледа за договори, не за еднократни покупки или за сим карта с ваучер (която се зарежда). Познавам българи колкото щеш с ипотеки в Германия, на нито един не е било отказано, това са все хора от години в страната с добри доходи. Националността не е в никакъв случай единствен критерий.

Аз живея в Германия сега, не преди 15г и твърдя, че нещата се промениха последните няколко години, поне в нашата провинция, а явно и при Деси. Доходите ни са доста добри, получихме ипотечен кредит, това обаче не означава, че твърдението ми не е вярно. 2 банки въобще нямаше да разгледат документите ни лятото, защото сме българи. Това е. Изводите, защо и как съм си ги направила сама. Иначе и аз познавам доста българи тук. И от едните, и от другите Wink

# 84
Да ми кажеш, че частно лице не е взело някого като наемател заради националност абсолютно мога да си представя. Другото, което описваш, е дискриминация, за която много се внимава, понеже се правят подсъдими и е възможно да изплащат обезщетение много по-голямо от поискания кредит. Отказват се кредити, сметки, договри на база общи условия, така че е имало И нещо друго. Шуфа не съдържа информация за националността ти.

# 85
  • Germany
Да ми кажеш, че частно лице не е взело някого като наемател заради националност абсолютно мога да си представя. Другото, което описваш, е дискриминация, за която много се внимава, понеже се правят подсъдими и е възможно да изплащат обезщетение много по-голямо от поискания кредит. Отказват се кредити, сметки, договри на база общи условия, така че е имало И нещо друго. Шуфа не съдържа информация за националността ти.

Разбирам, че много искаш да си права и ще те оставя да си мислиш, че е така.
Хубав ден!

# 86
Разбирам, че си мислиш, че знаеш как е в Германия. Но българите, които разпалено твърдят, че ги дискриминират отвсякъде, в повечето случаи са просто неинтегрирани в съответните чужди държави, или принадлежат към определени прослойки.

# 87
  • Germany
Разбирам, че си мислиш, че знаеш как е в Германия. Но българите, които разпалено твърдят, че ги дискриминират отвсякъде, в повечето случаи са просто неинтегрирани в съответните чужди държави, или принадлежат към определени прослойки.

Браво! Много убедителна аргументация. Точно според очакванията ми Simple Smile

# 88
Аз аргументация дадох. Шуфа не се базира на националност, гугълни ако не вярваш. Но ти реши да настояваш как те дискриминират на тази база при кредитни решения.

# 89
  • на Мелмак
Чудно временце днес, чудно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт