Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... октомври

• 85 653
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 1 350
Сори ,че ви занимавам.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 18:44 от umi zoomi

# 1 351
Ами това е съвсем друг аспект.
Щом са се съгласили на този вариант, ок. От тук нататък, ако решат да останат там, е време да поставят нещата на правилната плоскост и всеки да си спазва задълженията.

# 1 352
Уми, разбираемо, неприятно е.
Аз досега не съм си позволявала да вдигна наема на настоящ наемател.
Не се заричам, обаче, че знам ли януари как може да ни изненада.

# 1 353
Съгласна с Уиш. Била съм в ролята на наемодател, макар опитът ми да е съвсем ограничен. Вдигала съм наем след изтичане на едногодишния договор, с едномесечно предизвестие. Преди това не беше актуализиран две години. В момента наистина увеличението е оправдано, с оглед на инфлацията и скачащите цени. Неприятно е, но наемодателят отдава, за да печели и няма никакво значение колко имота има, сам ли живее и т.н. Задълженията и отговорностите са въпрос на лични уговорки и щом страните са се съгласили с някакво положение, значи после няма място за оплаквания. Ако пък не са доволни, търсят начин да променят тези уговорки.

# 1 354
А може и да се търси по-изгодна квартира. Това, че хазайката има още 2 апартамента и хубава работа няма никакво отношение към промяната в наема.
Имам да чистя, а това ми е най-омразната дейност на света. Днес ще е 20 градуса и слънчево и май чистенето ще остане за друг път.

# 1 355
  • Пловдив
Бабри, яхвай колата и газ Wink Свикна ли и?

Уми, съчувствам...били сме под наем доста години и знам какво е...Нали щяхте да гледате за покупка?

Сиросче де сте?

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 21:24 от mystic woman

# 1 356
Попрочетох ви.
Вай, съболезнования. Съжалявам. Hug

# 1 357
Бабри, яхвай колата и газ Wink Свикна ли и?

Мисте, едвам ме нави Laughing
Свикнах й вече, с хубавото бързо се свиква. Онзи ден ми се наложи да покарам старата кола малко, ами има огромна разлика.

Съчувствам ти за свекъра. Възрастните хора са по-зле от деца понякога.

# 1 358
  • Пловдив
Бабри, така е...новото си е ново Simple Smile

Кармелотка, кажи как си? Heart

# 1 359
  • Euskal Herria
Два дни мързелувахме, реших да се раздвижа и да забъркам един сладкиш от старите тефтери.
Топло при нас, ама влажно и леко мрачно. Направо литнаха събота и неделя, от утре пак почва работната седмица.

Небето сега

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 20:26 от 𝒀𝒂𝒏𝒂𝑫𝑮

# 1 360
И аз забърках един сладкиш от старите тефтери. Вместо вишни от компот, сложих замразени. Докато отида да взема алото, че да снимам и ... голямата отмъкна половината тава. Та няма да ви дразня.

Сирос, де си?

# 1 361
И при нас имаше красив розов залез, но го изпуснах Rolling Eyes Готвих една завъртяна мексиканска манджа (фахита), режи-пържи-завивай, пируети пред печката, накрая включих фурната, седнах на дивана, пуснах шиацуто да бръмчи масаж и ММ показва глава през вратата, "Има много хубав залез!" Гледам нещо розовичко такова навън, реших да снимам да се поФаля в интернета, тръгнах да се правя на фотограф в търсене на перфектния кадър, там с шипки, с врътки, с покрив, зуумване, настройки, филтри, не мога да избера, все не ми харесва какво се лови на екрана на телефона. По едно време ММ се провиква "Хвана ли го?!" Чак съседката се показа навън, сигурно е помислила че прелита НЛО. Ами не го хванах Triumph Облаците се разместиха много бързо и им изчезна розовото Worried

Четох, съчувствам за наеми и болежки, но гениална мисъл не се излюпи по повода, зомбирам се с телевизора, ако се сетя нещо мъдро да кажа ще допиша ¯\_(ツ)_/¯

# 1 362
  • Пловдив
Панде, ти пита май за камъка? Simple Smile нищо не е излязло..на 24ти съм пак на преглед. Пия още АБ.

# 1 363
Ние имаме заложена клауза в договора, че наемът подлежи всяка година на индексация с нивото на инфлация. Със сигурност ще преговарям за по-малък процент, като дойде време, но съвсем без хич ми е ясно, че няма да стане.

# 1 364
Гадост, Мисти! Аз от един цистит се гърчех на кълбо и ревях със сълзи. За камъни в бъбреците не смея да си помисля как боли.

Общи условия

Активация на акаунт