Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... октомври

• 85 670
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 1 485
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
пуснах музичката на Горинич.
хили се ряпата и контрира със Сабатон и Рамщайн!
 альооооо, майка ти като е слушала Рамщайн ти си .....

# 1 486
Нашата си умира за Фреди и Skillet, направо полудява на Monster .
Кротал Левски е голям вагабонт, малко ми беше изпаднала в нелегалност , ама така става някой път. Нищо де ,старата любов ръжда не хвана .
Радвам се ,че ви намирам живи и здрави,направих фас пауза ,но светлината на учението ме зове , че и далечен шум на кинти чувам .

# 1 487
Примо Виктория ли ти пусна, Добри? Черпи го една Wolf pack от леля му Уишмастърова.

# 1 488
Заради тоз шум, Бобч, ти опрощавам всички липси.. 😁🤣🤣😘
Наредих се да гляям тез завалиЙ, играчите на воля. Много ме забавляят..😜

# 1 489
За приучването на куче към хигиенни навици, слагам в скрит текст, че едва ли за всички е интересно:
Скрит текст:
Бебето куче е като човешкото бебе. Има малък и неразвит пикочен мехур. При малките породи, разбираемо, вместимостта е още по-малка. Могат да стискат приблизително толкова часа, на колкото месеца са, като след сън, игра, хранене няма значение колко време е минало, обикновено пишкат след тези дейности. Докато още не се извеждат навън, обикновено се приучват на пелени. Приучването става като се водят редовно на пелената, задължително след сън, игра и хранене и след попадение трябва да ги поощрим с бурна радост, браво, наградка - лакомство (примерно гранулка). Ако ограничаваме кученцето през нощта - клетка, кошара или някакво оградено място, много бързо се научават да стискат през нощта, защото не обичат да пишкат, където спят. Но докато са съвсем бебета, това означава някой да има готовност да става през нощта при зов от страна на кученцето, за да го заведе до мястото за нужди. Кученцата трябва да се научат с позитивно поведение на хигиенни навици, караници, да не говорим за бой, всякакви похвати с вестници, чехли и т.н. са тотално отречени. Когато стане време за разходки - 2 седмици минимум след последната ваксина (не важи за къщи с двор, до които улични животни нямат достъп или не влизат такива), приучването навън става по същия начин - извеждане на кученцето на толкова часа, на колкото е възрастта в месеци, като след ядене, сън, игра може и да е по-често. Основната идея е да не се допуска да върши нужди вкъщи, за да свикне, че те се вършат само навън. Аз лично не съм привърженик на ползването на пелени вкъщи, освен във възрастта, когато са малки за разходки. Вършене на нужди вкъщи - в баня, на балкон и т.н. също са ми абсурдни от хигиенна гледна точка. Но съм с голяма порода куче и с малко дете, та не мога и да си го позволя. Много хора смятат, че до 8-9-12 месеца е нормално кучето да се изпуска вкъщи. Ние, с помощта на щерката, която беше ДО през повечето от времето, когато приучвахме нашето куче на хигиенни навици, приключихме с тоалетните истории, когато кучето неше на 4.5м. благодарение на честото извеждане. Е, бърсали сме стълби 2-3 пъти, защото не сме стигали до долу навреме. Но като цяло не сме имали издънки.

Много са полезни ензимните препарати. Има ги в големите зоомагазини. Разграждат миризмите и като се почисти с тях, не мирише на урина впоследствие. После са полезни и при инциденти - от повръщане, разстройство никой не е застрахован. Въпреки че нашият куч, като е със стомашни проблеми, ни буди, дори през нощта да е на зор и не мирясва, докато не ни покаже ясно, че трябва да излезе. Не се сещам друго за момента. Ако се сетя, ще допълня. Препоръчвам темата “Любители на кучета”. Момичетата и тук-там някое момче, са много мили и винаги може да Св получи адекватен съвет. https://www.bg-mamma.com/?topic=1487630

След вчерашния ден на самосъжаление, днес видях малко слънце. Имам чувството, че карам по прогнозата на времето. Joy

# 1 490
  • France
Леле, толкова съм уморена, че лягам. Дори и ММ не успя да ме прикотка с Нетфликс, крафт пастис и коледни бисквитки. Тоест, мноу съм зле.
Утре ще ви хортувам. Heart

# 1 491
  • Наблизо
От 30 мимито детето стамо става,хили се,търчи..
Напоследък вкъщи е ад.Прави само на пук и само бели..
Утре трябва пак да си взимам отпуска,защото нямаме бавачка.Не знам как ще я караме,няма никакви свестни.Само някакви с по 4/5 деца,които търсят някой шаран да им плаща да си гледат собствените деца..

Много ми е нанагорно.

# 1 492
Тази вечер мохабета е Hands Metal 🤟 💓
Отивам да спя, че утре не знам как ще стана и аз.

Последна редакция: вт, 18 окт 2022, 22:57 от 🧡 Clo 🧡

# 1 493
  • Euskal Herria
Пак минах в период на безсъние. Дано да отзвучи по-бързо.

Thirteen,  а в темата е още по-голям купон.

# 1 494
  • France
Бебчо ме събуди. Пропълзял до моето легло, легнал в него и с глава, като свредел, се опитва да ми пробие бъбреците. Ох, мечтая си всеки да си има стая и да спя, спя, спя. И това не е всичко. Пускам лампата и гледам едно голямо петно от повръщато на чаршафа Tired Face Пак ще се пере.
Боже, къде ме върнахте. Годсмак, систем оф а даун... интересно, нямам спомени за Найтуиш. А днес не намирам клипчето на Уиш да го чуя. Сега обаче и пари да ми дават не мога да ги слушам. Явно съм достигнала някаква свръх доза. За джаза, баща ми слушаше. Аз все го подигравах, а той ми викаше "нормално, още не си дорасла". И като млади гаджета, ММ ми пусна... и каква е тази божествена музика Joy и така сега съм върл фен.

Бюти, нямате ли забавачка в училище? Много неприятно така.

# 1 495
  • Наблизо
Добро утро!

Оо и ние ходехме много по концерти..Последно съм ходила преди 4 години..Надявам се да успея да ида на Депеш това лято.

Спах ужасно,събудих се в 2 и заспах неспокойно в 4.Детето дойде мокро до ушите в 6.Оттогава е скимтене и писъци.Отивам за половин ден на работа,Мм вече мърмори.
Фил,в училището си имаме,преборихме се че искаха и оттам да ни махат.Взехме бавачка за средите,която ни изостави миналата седмица.
Сега..сме в процес на търсене и се оправяме както можем.
Беше записан на забава ракия център,но го отписаха.Викат “ Поне занималнята в училище ви дадохме,стига толкова.”

Надявам се да се подредят нещата скоро,защото ми идва много в повече плюс голямото мрънкало ака недовършения.Искаше да ходи да се разправя с бавачката моля ви се.То щото ни е длъжна.Ще се оправим.

# 1 496
  • София
Добро утро! Две събудени киселячки мами, другите спите ли?

Явно сте се поуспали, пращам ви едно кафе за из път.

# 1 497
  • Пловдив
Добро!

# 1 498
  • France
Няма начин да няма solution за сряда. Accueil, centre aéré... няма такова отписване. Пишеш писмо до кметството, че работиш, че ТМ работи (пъхаш удостоверение от шефовете за по-сериозно) и правиш скандал. Въобще не трябва да се оставяш. За нещо подобно ММ беше поискал лична среща в кметството. И постигна това, което искахме.

# 1 499

Сега..сме в процес на търсене и се оправяме както можем.
Беше записан на забава ракия център,но…

Родители могат ли да се записват? Joy

Общи условия

Активация на акаунт