Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... октомври

• 86 547
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 2 205
  • Euskal Herria
Честита да ви е рожденичката, бъръльо!
Сис, страхотна е усмивката и притежателката й!
Бърд, Hug.
Болните да оздравяват!

# 2 206
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
никой не си призна за сладкото Sad
ще трябва да го измислям  движение, че 6 кила портокали съм събрала

# 2 207
  • тук и там
Беболина много красива!
Сладко не съм  правила никога, от портокали пък съвсем..Confused
Щях да се хваля, че моята отличничка според първият за годината репорт (четири са общо). Дано и да завърши така годината. Обещали сме куче, ако се справя добре в училище,та май скоро ще се сдобием  с нов член на семейството. .
Попи, ще си ходите ли в БГ? Да те притесня  ли на лични за един учебник по физика?

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 16:00 от Кайсия

# 2 208
  • Наблизо
Ауу Сиси,прекрасна е Беболината!
И много те разбирам за ходенето някъде..Стига да е на интересно място,горе долу става..но има ли други хора,деца,е ужас.Пренавива се,тича като откачен и току оскубе някое дете.Импостоянноним руши игрите.Най-голямото удоволствие е да иде да им развали контруктора,пясъшнста кула или нещо такова.
Според мен е от това,че не говори добре и като цяло не говори много с други хора,освен с нас..И другите не го разбират и не го включват в игрите им.

Много ме боли ръката.Днес от усилията ми да го задържа ,докато чакахме на опашка,рамото ми вече се предава.Не знам какво да правя,но се будя нощем от болка.

# 2 209
  • Пловдив
Аз ще ходя на среща с едни другарки Simple Smile да поклюкарим малко след работа...

п.п.Днес е цял ден песни от 90-те по Енерджи и си умирам от кеф! Heart

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 16:54 от mystic woman

# 2 210
Мен пък кръста ме заболя жестоко. Вдигнах детето,за да може да гледа ,а после я носих ,за да можем да се измъкнем от навалицата. От няколко седмици ме мъчи, като болката е особена ,дърпаща към крака и много неприятна .
Послушна беше много днес, докато не хвърли на земята геврека, който сама си поиска 🤦

# 2 211
С огромно омерзение разрах, че потребител, когото безкрайно харесвам е с бан. Потребител, когото определям като здравата земя на този форум, потребител с полет на мисълта, смислен, балансиран, интелигентен и диалогичен е изпратен на бананова диета! Ами еваларката за модерацията, еваларката и на докладващите. Толерираме откровената злоба и арогантност, а наказваме смислените потребители. Ашкоолсун, аферим. Общност, в която примитивизмът е БоК, а здравомислие- йок, пиши го бегАло.
Чудех се има ли смисъл да пиша...ще го направя заради тези, които уважавам и ценя.
Скрит текст:
Хората масово оставят след себе си кофти  вкус в ...очите. Отдавна имам навика, да не кажа вече  зависимостта, да съм там, където слънце не огрява, но изгряват мислите ми, които се трансформират в букви. За една „капсула“ говоря. За една жлъч затворена в капсула. Общуването в интернет е приятно нещо, срещаш всякакви хора, от всякакви социални прослойки, с всякакви желания и разнородни проблеми скрити зад усмихнати аватари. Срещаш умни, агресивни, пасивни, циници, критици, романтици, меланхолици, алкохолици, трезвеници, религиозни, атеисти, теоретици, практици, математици, щангисти, чревоугодници, мразещи, обичащи, патреоте и идиоте, вегани, вегетарианци, пацифисти и въобще- колорит събран в една мрежа. Следваш, адваш, ънадваш, надаш се да намериш сродна душа, с твоето светоусещане, своят Ин или Ян... Шерваш, лайкваш, ънлайкваш. Триеш, докладваш, докладват те. Всичко е прекрасно, когато намираш съмишленици. Глупотевината ти  минава бързо, докато си дискутираш някакви неща, врявата вкъщи е някак по-безшумна, дори пиянството  не е самотно, когато си поркаш с подходящия аватар. До тук всичко е цветя и рози и дози  с питие, шоколад и захарен памук. Но има и една тъмна група с още по-тъмни субекти. В един момент се сблъскваш с аватари, които се кефят на гаври, на тричане, на кълване и безпричинно хапане.... и някак си се сдухваш. И се опитваш да обясниш на себе си, какво им е на тия хора? В теб ли е проблемът? Питаш и тях, но те те наричат тъпа, смотана, кичозна, „възвишена“…. докато пръскат отрова. Как да им отвърнеш с ирония, когато тази прослойка  дори не познава самото понятие? И седемстотин човека харесват това поведение. Капсулата - интернет е опасна. Тя ражда вербалната агресия, вербалната агресия е следствие от реални провали. Реалните провали са повод да накараш нормалния човек, тоя отсреща, да се чувства зле-ментално, за да станете двама. Нормалният човек или пада на нивото на агресора, или излиза смотан и тъп от цялата ситуация. Вербалната агресия е само на ръка разстояние от реалната. Капсулираната омраза трябва да се излее някъде. Къде е най-подходящото място? Интернет. Отваряш капсулата, отваряш кутията на Пандора и си доволен от себе си и злобата си. Пиеш си ракията и биеш хората с клавиатурата, щото ако си без  защитата на клавиатурата, вероятността да срещнеш твое копие нараства пропорционално и може реално да се прибереш със синкаво оченце. Па може и с патерица. Кой знае, кой знае, как ще настъпиш мотиката…
 И не, не е задължително, но е силно препоръчително, просто да се отнасяме към електронната си самоличност с не по-малко внимание, отколкото и с телесната. Още повече, съществена разлика между двете практически няма. Добрите обноски, добрата обща култура, грамотност, чувство за хумор, фино отношение към събеседника - каквото и да се сетим, ако са свойствени за офлайн човека, има ги и в електронния му "отпечатък". Ако ги няма по принцип - няма ги и през клавиатурата. Въобще, липсите не могат да се прикрият.
А и както е казало магарето от приказката, аз ако не си покажа магарията, където са се сбрали много хора, къде?..
Извинете за лиричното отклонение, отговарям на онези, които ме питат защо не списвам в последно време.
Да се зачете като оплакване!

# 2 212
  • Наблизо
Карамела,кой е с БАНан?

Чувствам се зле.Кофти ми е,защото съм уморена и детето не се спира и прави само бели.
Разбрали сме се с нашите,че юли ще го вземат те,като свърши училище и само за това си мисля.Как ще имам месец спокойствие…Не е нормално това за една майка.

# 2 213
Бюти, точно това си говорим в момента с ММ.
Тъкмо му казвах ,че който се е решил на второ дете със сигурност не му се е налагало да се грижи без помощ за първото. Вчера вечерта бях на ръба да се разплача от умора,а дребната не спира да върши щуротии.
Все се надявам,че когато навърши 3 ще почне да се заиграва малко по-самостоятелно.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 17:41 от Sissy

# 2 214
  • тук и там
Бюти, всъщност точно това те прави нормална майка според мен.Аз също чаках , а и още чакам лятото в БГ. Не ти ли се иска от време на време да хванеш гората, значи си твърде перфектна,за да си истинска..
Сега да не ти развалям мечтите, ама като го вземат за месец, ще започне да ти липсва още на втория ден и ще се скъсваш пък от притеснения и угризения..Grin.Моите ги вземат през деня, като сме в БГ и вечерта си ги взимам..Пращала съм ги за по седмица сами с нашите на море..Та месец, едва ли ще издържиш, ама да не ти секвам мерака..

# 2 215
Бюти, точно това си говорим в момента с ММ.
Тъкмо му казвах ,че който се е решил на второ дете със сигурност не му се е налагало да се грижи без помощ за първото. Вчера вечерта бях на ръба да се разплача от умора,а дребната не спира да върши щуротии.
Все се надявам,че когато навърши 3 ще почне да се заиграва малко по-самостоятелно.

Категорично не е така!
Помощ не сме имали никаква. И сега нямаме.
Отглеждаме си ги сам сами. Grinning
Но на мен ММ винаги ми е помагал много и с всичко.

За да отидем на кино, преди второто, виках приятелки в нас да гледат щерката за 2- 3 часа.
След малкия вече от време- навреме идваше жена вкъщи, на която ги оставяхме за по едно кино време. Не е било нещо системно, но си беше глътка въздух.
Сега са вече големи и почти не ги свърта в нас.
На предложението към сина снощи да дойде с нас на вечеря навън, отговорът беше" "Имам си други планове". Grinning 13- годишен отворенгяз.

Кармелота, кой?

# 2 216
  • тук и там
Кино? Неее..Кино, ресторант или друго самостоятелно занимание - само в БГ, когато има баба и дядо..Иначе  навсякъде винаги заедно, винаги..Grinning Добре,че поотраснаха вече ..

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 18:08 от Кайсия

# 2 217
  • София
И ние сами гледахме Палик, после Ена.
Сега сама си ги гледам.

Смело Сис. ❤️

# 2 218
А за разплакването- ревала съм. От изтощение.
Защото освен, че си ги гледахме сами, ММ много често пътуваше в далечни командировки за по 10 дена, примерно.
Таа- опраЙ се, Тили!
Но това бяха страхотни времена, спомените от тези периоди са ми незабравими. Аз и двете Тилчета. Heart

Само чаках баща им да отключи вратата и му ги връчвах. Grinning
Ся, ще кажете- уморен бил. Ми не, по- свеж от мен беше. Отделно, за въплосните далечни и продължителни командировки му се полагаше пътуване първа/ бизнес класа, така че си идваше наспан, наяден и за нови подвизи готов.

# 2 219
Момичета, няма да оповестявам КОЙ! Ако потребитеят прецени ще каже на някакъв етап.
Мислех да празнувам две години форум, ма май няма какво да се празнува ; )
Наспорт без повод.

Общи условия

Активация на акаунт