Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 3)

• 17 823
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
  • София
И аз си го мислех това за люлката вчера като сменявах батериите. Щерката гони 7кг 😁. Преди я пусках на 2-3 степен, но сега заспива там само на 4та, иначе не може да я засили хубаво 🤣

# 556
Нашата люлка също е до 9к.Те повечето са до 9кг,а Пламена вече е над 7🙈Тя спи при нас от ден едно и си ми е много хубаво. През деня си спи в кошарката. Синът ми също като бебе спеше при мен и баща му. Въпрос на избор,всеки си преценя. Пламенка е с хрема и леко зачервено гърло,водих на лекар. Изписаха ни разни неща,започнахме и инхалации,дано има някакво подобрение. Едната аптекарка ме вбеси принципно бебета до годинка не трябвало да боледуват, как така се разболяла? Ще кажеш,че съм искала. Баткото беше болен и колкото да се пазихме и дистанцирахме,не ни пропусна. Няма как да го спра от училище.😳

# 557
И аз като вземах лекарствата на малката една аптекарка ми вика: "Ама тя много мъничка, само на 2м, батко или кака имате, че ви зарази". Викам и по едно и от двата вида, а тя: Е дано не ви заразяват често, ама пък после като тръгне на градина вече ще е свикнала с градинските вируси и няма да боледува.

# 558
  • София
И докторите и сестрите в болницата, когато малката беше на един месец и лежахме там, същото ми казаха. Алеле ама как така, сякаш аз съм я изкарала навън гола посред нощите, за да вдигне температура.
Онзи ден ходих до аптеката да търся нещо да пресичам настинка. И двете фармацевтки се събраха да се вайкат какво да ми продадат, понеже съм кърмачка. Едната даже усилено ме караше да спра да кърмя докато оздравея 🤣. Добре че е групата във Фейсбук и това, че съм работила преди време в аптека, че ако ги слушах, щях да съм я отбила вече.

# 559
За колики, аз давам абоколикен с лайка и копър и био амиката не е лоша, от лефакса, още не могат са започнат да акат както трябва, а вече мина седмица от както им го спрях.

Ще пробвам това с чаршафите, дано помогне.

Днес Сами само на едно хранене не е повръщал... Давам кърма и фризовом

Сутринта и след фризовом пак повърна, хем е гъст, много се напъваше горкия

# 560
Вечер си спи винаги в нейното легло. През деня са кратки дрямки - или в гнездо в нашето, на люлката, малко върху мен. Но спим ли ние, тя е отделно в леглото си.

# 561
Здравейте! Не съм редовна тук, но ви чета още от бременността. Малкия е на 2 месеца и вече два пъти го водим на физиотерапевт да му прави масаж на езика, на шийката и на корема за колики. За коремчето ни показа как да му правим ние масаж вкъщи и го облекчава много. Прилагам линк към едно видео с движенията, които се правят. (Важно е всички въртеливи движения да са в посока на часовниковата стрелка, никога обратно).
https://youtu.be/Fcn6gVX5y4I

За колики, аз давам абоколикен с лайка и копър и био амиката не е лоша, от лефакса, още не могат са започнат да акат както трябва, а вече мина седмица от както им го спрях.

Ще пробвам това с чаршафите, дано помогне.

Днес Сами само на едно хранене не е повръщал... Давам кърма и фризовом

Сутринта и след фризовом пак повърна, хем е гъст, много се напъваше горкия

# 562
Аз само веднъж досега съм взимала Алекс в леглото при мен и то следобед, беше в периода на силните колики.
Мога тихичко да се похваля, че колики вече няма близо две седмица ама то си му е и време вече де, другата седмица става на 3 месеца.

# 563
  • Бургас / Славейков
Колко много сте изписали.Витамин Д давам по две капки когато се сетя ,по често сутрин .По темата за рибарите ,ми какво да кажа .ММ ходи много рядко за рибари то речна ,аз не обичам и не чистя ,пускам го той не ходи с преспиване ,а просто да отпочине ,а той има нужда , защото страшно много работи и не мисли за себе си въобще само работа му е в главата и по скоро ние за това се караме тъй като му обяснявам че е хубаво от време на време да се поотпуска малко съответно и ние покрай него. Работи на смени ,нооо по скоро неговото хоби е земеделието  .И повярвайте ми и това не е хубаво защото , заради това нямаме време дори да се видим ,камили да се скараме.Само една от вас ще не разбере , тъй като и тя е в моето положение сигурно.Той така се вглъбява в това си му хоби ,тъй като не ни е основен доход ходи и на работа с не малка заплата.,че изключително много ме дразни . Защото само за това мисли .И няма много време за нас .От едната работа на другата  .Беше в почивка нищо не разбрахме ,беше отпуск пак нищо не разбрахме . Докато ми писне и се развикам и после много е послушен.Ама мъжка му работа чакат все да им кажеш ,да им обясниш.За жалост обаче знам също така ,аз също съм с втори мъж в живота /с първия след 13г.се разделихме и след още 3той почина ,тъй като се оказа че има рак./наистина като се появят децата някак си забравяме за себе си като двойка и се вглъбяваме само в детето.Което въобще не трябва да е така ,загубваме интерес м/у двамата.И при нас това бе една от причините с бившия ми вече покоен мъж да се скараме ,да поогладнеят отношенията ни и накрая резултата беше такъв.После  след като се разделихме осъзнахме голямата си грешка ,но беше много късно .Това е една много дълга тема за разговор.Когато той си отиде вече бяхме в добри отношения ,но вече беше късно.От възрастен, препатил човек знам /да не съм лош пророк/че когато децата са малки или бебета мъжете правят най -често грешки да изневеряват на половинката.Тъй че просто се обичайте ,както и преди детето да се появи и не забравяйте за себе си.Толкова по тази тема .Днес най -накрая отидох на гинеколог , независимо че от понеделник пак почна да ми капе.Обясних на доктора че досега все още не ми е дошло и той го потвърди .Каза ми че лигавицата ми е по дебела.Изписа ми 5 дни дуфастон 3*1после щяло да ми дойде .Щяло да бъде по обилно.И после пак на преглед да ме види.Та купих си аз хапчетата и докато се прибера с количката нещо ми се стече .И  добре че бях с превръзка,че ярко червена кръв .Явно ми дойде преди да почна хапчетата.ще видим.

# 564
  • Варна
Вит Д е мастноразтворим и е добре да се приема с мазна храна (за възрастни), тоест за бебета след храна е по-добре. И аз давам 2 капки (така ни е изписан) главно сутрин и до обяд (ако забравя). За коликите (бяха ръмжене) давах Абоколилен с лайка, вече няма. Вече ака доста по-рядко (през 2 дни).

Заспива сама в кошарата си, а към 4-5 сутрин я вземам в леглото в гнездото (само и само да спя аз .. че кошарата е на 3 крачки и ме мързи да ставам). Дано не свикне.. ама скоро гнездото ще омалее и няма да я вземам сигурно - страх ме е просто да лежи на леглото между нас.

Иначе да се похваля, че остана само едно хранене с АМ и ще пробвам и него да махна.. след 10 дни раздяла, мозъчна операция и много зор, запазих кърмата и сега пак си я кърмя.. сякаш вече не дебелее толкова като първия месец, ама ще видим де. Скоро става на 3.

Май това бяхте писали. Моя мъж не е рибар, ама аз като малка ходех с баща ми и е супер яко - имам супер спомени.

# 565
Здравейте, дали някоя от вас има опит с млечница? Малката е на 20 дни и днес педиатърката каза, че има малко гъбички. Езичето е бяло, не цялото, само посредата. Аз я наблюдавам, след АМ наистина е бяло, след кърма не, или поне доскоро не беше. Сега действително виждам, че си стои бяло.
Трябвало да се дава малко вода след хранене.
Изписа ни Фунгостатин, но виждам , че е антибиотик, хич не искам да и го давам...
От друга страна ме е страх да не се задълбочи. Някоя да е давала Фунгостатин?

# 566
Здравейте, дали някоя от вас има опит с млечница? Малката е на 20 дни и днес педиатърката каза, че има малко гъбички. Езичето е бяло, не цялото, само посредата. Аз я наблюдавам, след АМ наистина е бяло, след кърма не, или поне доскоро не беше. Сега действително виждам, че си стои бяло.
Изписа ни Фунгостатин, но виждам , че е антибиотик, хич не искам да и го давам...
Здравей, фунгостатин не е антибиотик, кой ти го каза това? Активното вещество е нистатин, което се пие за гъбички и като цяло не е силен противогъбичен препарат, има къде къде по-силни. Какво те притеснява? Разбира се, че трябва да започнеш изчистване на млечница, в някои случаи въобще не е лесно да се отърве бебче и се налага дълго лечение. Нека вие не сте този случай в частност но трябва да започнеш да го лекуваш.

# 567

Никола изпи 2 опаковки л, съответно аз толкова измазах по гърдите. Ефекта беше временен при нас ( но на него изведнъж пламна цялата уста ) накрая се ядосах и с малко сода на една марличка всичко почистих

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 07:53 от Didister

# 568
Didister, щях да предложа този "бабин" метод- с марличка със малко сода се обтриват лезиите. Ако дамата реши да го пробва.
Момичета, забелязах че ми се е отключил пърхут! Не знам дали е на стресова или хормонална основа или недоспиване..смятам да пробвам козметиката на Виши, дано помогне...

# 569
Didister, щях да предложа този "бабин" метод- с марличка със малко сода се обтриват лезиите. Ако дамата реши да го пробва.
Момичета, забелязах че ми се е отключил пърхут! Не знам дали е на стресова или хормонална основа или недоспиване..смятам да пробвам козметиката на Виши, дано помогне...

Дано ти помогне при мен не подейства, но моята фризьорка ми беше казала да пробвам с българските шампоани  Milva / Maliva едно от двете беше. При мен стана и от време на време си взимам от тях

Аз искам даа попитам, дали някой има впечатления от тази ерго раница много и се чудя дали да я поръчам

https://www.amazon.de/gp/aw/d/B01N7SH26V/ref=ox_sc_act_image_1?s … R8XB7XF&psc=1

Общи условия

Активация на акаунт