Родени през 🐟☀АВГУСТ 🦜🏖 (Тема 3)

• 17 806
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
Много благодаря за справката, успокоихте ме. Явно много се филмирам. Малкия има бузки, гънки, но и аз си мисля, че не нещо фрапиращо, а и според таблиците не е над нормата. Да, в горната граница, но все пак в норма.

# 601
Много благодаря за справката, успокоихте ме. Явно много се филмирам. Малкия има бузки, гънки, но и аз си мисля, че не нещо фрапиращо, а и според таблиците не е над нормата. Да, в горната граница, но все пак в норма.

Каката на 1г. беше 7.800кг, доста слаба, ядеше  мах по 120мл. Към 1г6м вдигна вечерното последно АМ на 150мл.
Сега бебето е на почти 2 месеца, обаче повече от 80-90мл не може да изяде. Първите две хранения ги изяжда. После яде 50/60мл и след половин час още 30/40мл. Така се събират доста хранения, поне 9 за денонощие, а милилитрите са добре към 600мл. Като чета как хапват вашите деца..
Добре,че имам опит с каката, тя имаше период само по 40мл на хранене хапваше, иначе да съм се побъркала.

# 602
Милото, по колко пъти на ден яде?
Някаква промоция на памперс премиум кеър или гащички размер 2 или 3, виждали ли сте? Запасите от емаг свършват, сега ме е яд, че не взех повече, много добра промоция.

# 603

Каката на 1г. беше 7.800кг, доста слаба, ядеше  мах по 120мл. Към 1г6м вдигна вечерното последно АМ на 150мл.
Сега бебето е на почти 2 месеца, обаче повече от 80-90мл не може да изяде. Първите две хранения ги изяжда. После яде 50/60мл и след половин час още 30/40мл. Така се събират доста хранения, поне 9 за денонощие, а милилитрите са добре към 600мл. Като чета как хапват вашите деца..
Добре,че имам опит с каката, тя имаше период само по 40мл на хранене хапваше, иначе да съм се побъркала.
Малчо хапва доста и с апетит. Има 6 хранения по 150мл. и това е откакто стана на 2 месеца. Педиатърката каза, че доста време няма да променяме милилитрите, защото върви в горната граница. Така вече месец не давам повече, дори се старая, ако не е много настроен за хранене, да премахна шишето преди да е изял цялото количество.
Никоя крайност не е добре за съжаление.

# 604
  • Асеновград
ПОДАРЯВАМ сироп Гастротус против рефлукс, знам че някои го използват, но на нас не ни повлия добре. Изхабени са 3-4 лъжички. Изпращам го на първия който ми пише, ще помоля само да поемете доставката.😊

# 605
И мойто дете не му хареса този сироп, гнусеше се от него, като му го сложа в устата и повръщаше или само като го помирише започваше да се напъва да повръща, не знам аз ли не му го давах като хората, какво беше това, на мен ми меришеше хубаво

ПОДАРЯВАМ сироп Гастротус против рефлукс, знам че някои го използват, но на нас не ни повлия добре. Изхабени са 3-4 лъжички. Изпращам го на първия който ми пише, ще помоля само да поемете доставката.😊

# 606
Гро, подейства на втори ден. Понякога ми пропуска ден с акането, но той е изключително на кърма. Знам че с АМ е по-често запичането. Започнахме Лефакса 3-4 дни след като бях спряла всичко от колики и всяка сутрин точно в 7 ме събуждаше с чобанско викане и така 2-3 часа. Давах по 2 помпички първата седмица, сега по една. Знам че се дава 6-7 пъти дневно, но губя бройката докато давам. Имал е няколко пъти колики от както давам, но сравнително леки.

Неда, моето дете се роди 3500 и на 8мата седмица беше 6080. По графиките върви  едро, но не е извън нормата. Не може всички деца да са еднакви и щом е в границите, макар и горните, не виждам смисъл да е на диета. Като започнат да пълзят, няма да качват така. Знам, че когато има наистина проблеми с кг изписват специално мляко, но това е когато имат наистина доказан проблем, а не защото на джипито му се видяло едричко…Понякога ме поразяват някой лекари в Бг. Вчера една позната ми сподели, че и сложили на безглутенова диета малкия, защото вървял пак по-едър. Детето няма проблем с глутена… А и родителите не са Малечки Палечки. Всечко хубаво, само където майката не може да измисли какво да сготви.

Мишето днес се спука от рев, болят ме ръцете от размъкване. Даже не толкова от носенето, колкото от вдигането ме болят китките и мускулите около тях. И главата ще ми се пръсне от децибелите… Малко да порасне и ще го водя в музикалното училище, този глас трябва да се шлифова, определено има талант. !!Реве по няколко часа без да пресипне!!!. Аз нямам глас след като изпях 465375643 пъти «Зайченцето бяло».

# 607
  • Асеновград
И мойто дете не му хареса този сироп, гнусеше се от него, като му го сложа в устата и повръщаше или само като го помирише започваше да се напъва да повръща, не знам аз ли не му го давах като хората, какво беше това, на мен ми меришеше хубаво

Аа той без проблем си го хапваше, но го запече. Иначе си вършеше работата и не повръщаше(повечето пъти).😄

# 608
Някаква промоция на памперс премиум кеър или гащички размер 2 или 3, виждали ли сте? Запасите от емаг свършват, сега ме е яд, че не взех повече, много добра промоция.

Вчера в метро 2-ка гащички на памперс бяха около 9-10 лв

Редактирам се Били 19-20 лв
Хич ме няма с цените, ако не е ММ все най-скъпото ще си купувам, много съм зле хич не гледам и не помня
Ноооо вчера се изумих една чанта неща сме купили от Метро 150 лв, а не сме взимали месо или нещо друго скъпо просто този магазин у станал мега скъп

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 08:33 от Didister

# 609
Не е от магазина, навсякъде е скъпо. Онзи ден в нашия кварталния за 2 пакетчета солети хрус-хрус, кисело мляко Боженци, крекери и още  2-3 неща от този тип оставих почти 9лв. А като трябва да ходя в аптеката ми призлява.

# 610
  • Велико Търново
Определено не е от магазина, излизам с една чанта от кой да е магазин и хайде 50 лв, а ако тръгнем да зареждаме хладилника и основните храни, е просто нещо страшно.

Онзи ден купихме раница, че вече ръцете не ми издържат, а малката понякога е много "проклета" и иска само на ръце, та днес докато я сложа и тя заспа 😀, дано да я слагам както трябва.

На 20 октомври направи три месеца и започна да се обръща от корем по гръб 😄, вече се опитва и обратно, но ще ѝ трябват още малко тренировки 😀.

Беше започнала да се се буди по два пъти нощем, явно имаше скок в растежа, но от няколко дена пак си става само по веднъж, заспива към 20 часа и става към 4 и 30, после в 8 вече е будна.

Тези дни съм много ядосана на майка ми, една нейна приятелка иска да види малката, но не искала в парка, а у дома, а аз не искам неканени гости в дома си, дори не мога да кажа че ми е много приятна дадената жена. Та майка ми решила да се видим у тях, днес ще се събираме за обяд, ама изобщо не искам да ми я взема и да я прегръща, как да ѝ го кажа така че да не я засегна, а тя е малко нахален човек и все си мисля ще нахалства. А аз ако не харесвам даден човек съм малко груба (а майка изрично ме "помоли" да съм била по- мила). Направо не знам от една седмица място не мога да си намеря . Първо се бяхме разбрали да се видим в парка, тя два пъти променя деня, после пък искала у дома да идвала (ами извинявам се ама като иска в домашни условия  да ме покани у тях). После майка не спря да ме пита кога ще се видим, че тази жена щяла да си ходи в София от другия месец и направо ми вдигна кръвното. Много мразя да ми се дава зор, а и в крайна сметка аз съм с бебе, би трябвало с мен да се съобразяват.
Извинявам се че ви товаря с мойте глупости, ама имах нужда поне с някого да споделя.

Отделно че си търсим апартамент в друг град на около 50 км от нашия, понеже много скъпи при нас , и ако намерим не знам как ще кажа на майка, все ме кара да се чувствам тъпо че мисля за нашето семейство, понеже сестрата заминаха за Франция преди 16 години и сега само ми се повтаря "ами хубаво, оставете ме пък и вие сама ", а тя е с баща ми все пак.

Лизи, знам че всяко мляко комфорт помага, при нас помогна на хип комфорт , но пък не го харесва много и го смесвам с хип комбиотик.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 12:11 от Plamingo__

# 611
Момичета имам нужда от мнение/съвет.
Божидар си е урадил някъде кутрето на крачето, над нокътя стои като обелена кожичка (днес има коричка май, не ми дава да видя хубаво) Ще сложа скрита снимка.
Мога ли да го намажа със судокрем?
Снощи е кървял доста, цялото чувалче беше в кръв. Знам не е нещо много. Но нокътчето също е червено и се притеснявам да не стане някоя инфекция.
Скрит текст:

[\spoiler]

# 612
Има 7 хранения на ден по 120 мл. Както казах и в предишни коментари,може би има значение че е родена 4.100кг,52см,няма как на 3 месеца да стои 5 кг. Не бързам да вдигам дозата,но виждам че на моменти не и стига, може би накрая на месеца може и да и я вдиган ако стане положението много рев.

Сега друго ми направи впечатление. Баткото ни донесе хрема. Пламена я водих при личаната след което се консултирах и с педиатър съгласи се с изписаните лекарства. Вече е добре не се опитва да кашля,обаче нослето и хърка. Хърка ужасно,гърдите и са чисти. Напоследък доста връща,почти след всяко хранене,не е на фунтан,но връща. Дали не е от това? Четох че двете неща са свързани. Правя и инхалации ,купих инсталатор на Омрон котенцето и има ефект ,но в момента детето няма видима хрема или каквото и да е неразположение. Утре ще се консултирам е лекар да изпише нещо за връщането ако е нужно. Чудех се дали да не пуснем един секрет от нослето. Знам ли?! На климатик сме,но следя влажността и температурата и влажността са Ок.

Ние имаме Ergobaby embrace стои като паметник!
Аз почнах да подарявам неща. Имах гнездо което не е ползвано,помпа,повивалник не ползвани и дрешки които ни умаляха.Апартамента е като в дядовата ръкавичка няма място за нас,камоли да трупам неща. Пак и много обичам да радвам хора,които са в затруднено положение. Моята кауза е да отиват нашите запазени неща за хора с репродуктивни проблеми.☺

Пламена от корем по гръб не може да се обръща все още,но от една страна по корем може. Захваща играчките,но не е координирана все още. Смятам за тези неща,че всяко дете е индивидуално в това отношение. Примерно тя обожава да стои по корем,а на някои бебета не им харесва.

# 613
Судокрем пише, че е антисептичен, така, че защо не. Особено ако нямаш риванол или спирт.
Антон е пак сърдит и заспива само ако го люшкам в столчето за кола. Но днес сме по-добре всички след този вирус. Не знам как ще го свикна да си спи в кошарата.

# 614
[quote

Аз почнах да подарявам неща. Имах гнездо което не е ползвано,помпа,повивалник не ползвани и дрешки които ни умаляха.Апартамента е като в дядовата ръкавичка няма място за нас,камоли да трупам неща. Пак и много обичам да радвам хора,които са в затруднено положение. Моята кауза е да отиват нашите запазени неща за хора с репродуктивни проблеми.☺

Колко хубаво, че все още има такива хора като теб!

Общи условия

Активация на акаунт