Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 079
  • 952
  •   1
Отговори
# 105
Мен от облака на Ариана чак лошо ми ставаше от трайност и сила. Имах го и го размених.
Хубав аромат, но за моят нос е прекален.

# 106
  • София
Благодаря за есенната тема, Дени! Flowers Hibiscus

Скоро се сдобих с Black Tulip Shay & Blue London и напоследък често посягам към него, когато времето е по-хладно. Копнея за Ouverture Xerjoff, но едва ли ще ме огрее тази есен. Иначе много се кефя на Fruits du Mouvement Lalique (който е 1:1 с BDK Pas Ce Soir) и Feminité du Bois Serge Lutens. Вкарах в употреба и Мадмоазелите (EDT и Intense), но предимно във фитнеса. Там ми доставят огромно удоволствие.

# 107
Разкошна есенна тема 🙂
Благодаря!

Любим есенен аромат последната година ми е Carnal Flower 🤍 Много ми харесва как ме обгръща в креместо-цветен аромат, които стои близо до мен и не се натрапва

Май нямам парфюмни желания, но ми е тъжно, че набързо разлюбих White Zagora. След като пипнах преди няколко дни нещо и го изкарах на легло, днес взимам шишенцето да се напарфюмирам и веднага се сетих за кошмарите от високата Т и ми се отщя и парфюма и красотата му.
Либето хвана и го прибра в шкафа, вика "ще ти мине", но аз нещо се съмнявам....

Случвало ли ви се е така да не траете повече парфюм, който преди сте харесвали много заради някаква случка?

# 108
Al Georgieva ,аз не можех да понасям аромати ,които съм ги подновявала всеки път ,когато свършат след като изкарах Ковид.
Едва сега 2 години по-късно се връщам смело към ароматите ,които съм обичала. Също след Ковид започнах да използвам тоалетни води ,които са изключително слаби. От парфюмите или парфюмните води ,особено с по-силен аромат ми прилошаваше.
Сега смело се пръскам с парфюми и то тежички.
За да не съм изцяло извън темата....
Тази седмица съм с Mon Guerlan.

# 109
  • Пловдив
Благодаря за новата тема, Densi!
Есенните парфюми като че ли все още не съм ги извадила. Някакси не ми се искаше лятото да свършва. Продължавам да пръскам Wood Sage & Sea Salt Jo Malone, но май вече му е студено и ще го прибирам.
Днес бях с Gris Charnel, ще извадя и останалите на BDK, които имам.
Искам да тествам новия Либре, подозирам, че ще ми хареса и ще стане любим есенен парфюм.
Също така искам да купя нещо на Xerjoff (не съм измислила точно какво Simple Smile ) и ме е яд, че изпуснах хубава оферта за Shunkoin в един холандски сайт.

# 110
Al Georgieva, да, случи ми се.
Скарахме се жестоко с мъжа ми, казахме си много тежки думи, бях тъжна и разочарована, цяла нощ не спах, ревах и премислях думите му. И бях щедро напръскана с Alien. Вече повече от година не мога да го нося, а толкова го харесвах. Пробвах няколко пъти и веднага ми изниква тази нощ в главата, става ми едно тъжно и мрачно и започва да ми се гади чак:cry:
Незнам дали някога ще мине и ще го заобичам пак.

# 111
И на мен ми се случи имах- некомфортна случка с velvet orchid и сега ми се гади от нея, пуснах я с голяма мъка в размените, защото ми беше ароматен подпис дълго време, но не мога да се отърся.
Случи ми се и обратното бях с keep glazed на много тъжен и неприятен повод, но ми повлия много утешително и сега по абсурден начин свързвам неприятното място с хубавия спомен за аромата и вече не го възприемам като неприятно....
Изобщо, писах ли вече ода за този аромат. В горещото беше свеж портокал, манго и нещо остро което ми напомня хвойна, но по пирамида е Джинджифил. Сега се добави отчетлива лактонна нота, смесена с модерната остра "горена захар", не знам коя е молекулата, която отговаря за това, но е еднаква и отчетлива в доста аромати. Бакара клауд и не само. Трайността му може да се мери със всяка "ламя" на тициана, ако ви попадне мостра не подминавайте.....
Тък като питах за Мореск и никой не отговори, реших да взема една диадема за проба. Малко ме притесняват коментари за странни миризми и кожа, ще видим дали съм се издънила с избора
Допълвам с още един коментар към Hedonik Divine Perversion маман ми беше на гости, грабна отливката и смело се напръска с него с коментар, хм малко е странен , 8 часа по-късно се носи страхотен шлейф от червило, намек за кожа и малини, смесени по много привлекателен начин

# 112
Ммм в такъв случай мъжът ти трябва да ти купи нов много жан парфюм да компенсира.
Намразя ли нещо е завинаги. Аз съм серт и не се връщам обратно към отречени парфюми, вещи и хора.

# 113
Al, при мен емоции и състояния, които свързвам с аромати, ми влияят много! Така че, нормално е, но изчакай, може да го обикнеш отново. Аз обещах на Bright Crystal Heart да и разкажа как се влюби моят нос, в ISL Libre Le Parfum. Като го видях, се ужасих! Аз не харесвам шишетата на Libre. Ръбести, с много златисто, въпрос на вкус. Но това надмина всичко! Черно, златно и течност, с цвят на тъмен ром - ужас! Казах си "Това ще ме убие!". (Не мога да скрия текст, иначе бих го направила, за да ви спестя нерви). Пръснах аз....Приказка! Цял сборник с приказки, защото се оказа изключително траен и много красив през цялото време! Той дори започва меко, а очаквах друго! Много ми заприлича на нещо познато. Знаете, аз нямам обширни парфюмни познания! Оказа се, че ми прилича на... Mon Guerlain. Не като сходство на ароматите, а като усещане. Има мед, да, но както беше написала Dez, "меда е лек и течен, без животинче" Grinning Има цитрусова нотка, топла смола, много красиви тонка и ванилия! Женствен, елегантен, идеално балансиран, фин и лесен за носене парфюм! Уютен и удобен, като пантофка. Точно обратното, на очакванията ми! Нищо не "изскача" и не дразни. Другите Libre, не ги харесвам, защото не ми стоят добре и си мисля, че е заради лавандулата? В Le Parfum e различна! Усеща се, но е толкова фина и деликатна... Има "поддържаща" роля, но за "Oscar", aко беше филм. Така "видях" аз Libre Le Parfum. Heart

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 23:30 от Magda Dimitrova

# 114
Ммм в такъв случай мъжът ти трябва да ти купи нов много жан парфюм да компенсира.
Намразя ли нещо е завинаги. Аз съм серт и не се връщам обратно към отречени парфюми, вещи и хора.

А, даа извини се с подарък червената обувка( Very good girl) и червени рози 😊 Стана ми парфюм за по специални дни, много го харесвам❤

# 115
  • Бургас
Магденце, благодаря за хубавото описание.Разкош.Purple Heart Сравнението с Мон ме заинтригува аз съм болна на тема Мон.Smile И да подшушна и тук в един от сайтовете дават хубави подаръци за покупка на YSL за над 130лв.

# 116
  • The Evergreen State
Аз си пренареждах парфюмчетата във Фрагрантика по тип, преобладават амбровите с подвидове-флорали, дървесни и ванилови; следват ги шипр-флорал и флорал-дървесно-муск; оказа се че имам само три чисто флорални но като цяло не е изненада. Видно е че предпочитам топлите, дълбоки парфюми както много други дами тук. Нали казват че парфюмите говорят за човека, от къде идва това и колко е вярно не знам. Може би наистина избора ни говори на околните, разбира се по-скоро на едно подсъзнателно ниво.
Има хладни дистанциращи алдехиди, топли и меки и подканващи амброви като нектар, интригуващи и държащи сетивата нащрек дървесни и шипри, романтични и нежни флорали, волни и свободни цитруси и още десетки хибридни групи измежду тях. Как се самоквалифицирате според притежанията и предпочитанията си/ Балансиран ли е гардеробът ви с всякакви и разнородни за да сте подсигурени за всякакъв тип настроение или по-скоро видимо изпъква определен тип който явно предпочитате пред другите?

Скрит текст:
Сякаш са премахнали определението Ориенталски или се бъркам, явно вече ги квалифицират като Амбър

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 22:06 от Athena

# 117
Al, случвало ми се е, да. Поради личен много труден момент не мога да нося Chloé Nomade edp. Купих си го с голямо желание, наслаждавах му се много, но дори и сега като го помириша ме връхлита чувството от онзи момент. Подарих го на майка ми.

# 118
Много ви благодаря, значи ще е Диор Heart

# 119
Al, от болест до болест има разлика. Едно е да изкараш грип или нещо грипоподобно, друго е да ти бръкнат в душата - там лек няма, остава си горчивото. То трябва да си железен за да не свързваш негативната емоция с аромата към момента. Но за теб има лек, дай си време ...
Днес съм с Nina Ricci Love in Paris да си го припомня. Ами много си ги обичам такива парфюми, дето не са ми писнали с времето и всеки път са ми толкова красиви, нищо, че не са на модния връх.

Общи условия

Активация на акаунт