Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 082
  • 952
  •   1
Отговори
# 120
Ароматите са много мощни асоциации. Имам парфюми, които обичам не заради това, което са, а заради прекрасни моменти с тях. Някои вече не ги нося, но въпреки това си пазя остатък в шишенцата и всеки път, когато ги помириша се връщам назад в едни по-щастливи времена - Crystal Noir, Black Cashmere, CK Reveal. По същия начин имам и намразени парфюми, които никога вече няма да мога да нося - Prada La Femme и Gucci Guilty. Свързвам ги с хора, които вече не са част от живота ми, и буквално ми носят душевен дискомфорт.

Моето парфюмно гардеробче е разнообразно, но тежките парфюми са ми на сърце и с тях се чувствам най-добре. Има ли смоли, тамяни, кожи, ванилия, тонка и други такива, значи има и голям шанс да се харесаме. За цитруси и флорали ми трябва много специално настроение.

# 121
Благодаря за темата Densi Heart
За асоциациите и аз съм така,  отблъсне ли ме нещо, приключвам- аромат, вещ..не влиза вкъщи. И обратно..точно заради асоциации със съпруга ми съм влюбена в Olympea и Addict и ревниво наглеждам запаса си.
За есенни аромати Mon Guerlan, Narciso за влага, LVEB Intestiment, Allure, Twilly, Idylle и боровинковата рокличка. Гоня дъно на Irresistable, за розови дни Simple Smile и Zadig & Voltare This is Her.  За дни тип: блатна русалка в бойна готовност-  L'Interdit. Аз съм от старата школа- обувки и чанта в тон, и имам малко странни асоциации цвят облекло и парфюм Simple Smile Луд умора няма. Засега се самодисциплинирам и мисля чак към Коледа да придобивам ново нещо. Тайно знам, че преди това за РД ще имам изненада от либето Simple Smile

# 122
Никой като Някой, така е Simple Smile
Малко смешно изглежда мрънкането ми като знаем какви неща се случват всеки ден.
Но ми беше полезно да прочета мненията. Ще го пусна в размените и няма да го мисля повече.

Пробвах новата Мандарин-Босилек и изобщо, ама изобщо не ми хареса - нещо като швепс мандарина е на аромат, ужас-ужас за мен, имам останало малко от версията със златния етикет на бутилката и ухае абсолютно прелестно

# 123
Магде Усещаш ли ветивера като самостоятелна нотка, интересно ми стана, че никой не го отчита.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 10:43 от BrightT

# 124
BrightT,
Аз харесвам ветивер, действа ми успокояващо. Не е отчетлив като аромат, не е основен. По-скоро "помага" и "фиксира" другите аромати. Дълго време ми отне да забележа, че в повече от любимите ми аромати присъства ветивер. BrightT Hug
Al, не е мрънкане и не е смешно! А точно Никой като Някой, го каза най-точно, според мен. Ако болката е душевна и емоционална, няма връщане. Ако е физическа, така сме устроени, че забравяме и отминава. Пак ще го обикнеш, надявам се! Като се почувстваш напълно добре! И ти го пожелавам! Heart

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 11:00 от Magda Dimitrova

# 125
  • Бургас
Момичетата от Бургас, които искат да пробват Libre le parfum да знаете, че в Дъглас нямат тестер.Отидете направо в Бюти зоун.

# 126
  • Стара Загора
Ние в Стара Загора нямаме Дъглас/BZ от не знам колко месеца вече. Преди ходих там да пробвам, но сега абсолютно никъде не мога. Grinning
Има един бутик в центъра, но за там трябва здраво да се китосам (гримирам имам предвид Grinning) и да сложа балната рокля, та да мe гледат нормално.

# 127
Не знам, аз в парфюмерия нищо не мога да пробвам, примерно мон и роклите на герлен, особено новата, даже не ги различих като аромат, но така или иначе тези парфюмерии според мен са за средния потребител. Повечете парфюмни хора няма да отидат в дъглас....... Тук не визирам спец магазините,разбира се, говоря за bz и Douglas

# 128
  • София
Зависи. Ексклузивите на Герлен също се продават там.

# 129
  • Пловдив
Тъй като все още нямам нишови парфюми, а и не искам засега такова перо в бюджета, се придържам към дизайнерските пафюми. И си ходя в Дъглас и си пръскам различни аромати. Тези, които ми допаднат, пробвам и на кожа. Не се притеснявам, нямам скрупули. Поне в Пловдив не са някакви цербери. Има даже останали едно време продавачки от Леро. Възпитани и ненатрапчиви.

# 130
Phoenix, да не се чувстваш "самотна", и аз във Feerie влизам само ако съм в ТОП форма. Grinning
Даже вече избягвам да влизам, че чак ми е неудобно.
Много се надявам сега с отварянето на ParkMall да вземат да върнат BZ/Douglas.

Иначе, аз тези дни съм с един болен фъстък в къщи и нищо не пръскам и не нося, че да не го дразня. Confused

# 131
Аз днес да кажа, че съм с Ориана, все повече ме е яд, че не си я взех, когато можех, много ми харесва. Някой знае ли какво е "Амбрета" и дали това е определящо за аромата на парфюма? Видях, че присъства като съставка на няколкл любимци, видях и че е нещо като хибискус, но той няма аромат никакъв. Чудя се...
Фръц, може да става дума за маслата на Зержоф, амфора ли се казваха....

# 132
  • Бургас
Пробвам Libre le parfum, аз лично не съм впечатлена изобщо.Не ми харесва и не е мой тип парфюм, както и предходните издания.Не ми предлага нищо ново и не го виждам като нов парфюм.Подкрепям потребителите, които са го сравнили с Интенз версията.Отново не ми е женствен изобщо, напротив.Изключително траен, препоръчвам да го тествате преди покупката.

# 133
Някой знае ли какво е "Амбрета" и дали това е определящо за аромата на парфюма?
Има го като съставка и в мои любимци, но и аз не съм сигурна на какво точно мирише (и дали изобщо). Ще се радвам, ако някой по-запознат отговори.

# 134
Аз днес да кажа, че съм с Ориана, все повече ме е яд, че не си я взех, когато можех, много ми харесва. Някой знае ли какво е "Амбрета" и дали това е определящо за аромата на парфюма? Видях, че присъства като съставка на няколкл любимци, видях и че е нещо като хибискус, но той няма аромат никакъв. Чудя се...
Фръц, може да става дума за маслата на Зержоф, амфора ли се казваха....
Ами точно така е. Прилича на хибискус вечнозеленото дърво, от което се прави амбретата. Прави се от семената на жълтите цветове на това растение, което се среща в Индия и на Сейшелите. Има мирис на тютюн (да не се бърка с цигари!) и мускус. По принцип се смята за аромат на силните жени.

Общи условия

Активация на акаунт