Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 447
  • 952
  •   1
Отговори
# 435
Трябва да пробвам Honour Simple Smile

# 436
  • София
Jollie, щом се търси ретро посока в белоцветния елемент, бих препоръчала да погледнеш за справка https://www.fragrantica.com/perfume/Comme-des-Garcons/Daphne-6350.html. Бил е спрян доста години, но отново е на пазара, може да се тества в Салон Олфактив на Патриарха. Като идея само. А и има амбър, тамян... все ноти, към които съм забелязала, че гравитираш. Simple Smile На мен ми беше интересен за проба, точно защото не е направен като сегашните сладки/дъвкови белоцветни.

# 437
Това Daphne отдавна го заглеждам и аз, в надежда да намеря бели цветя с пушек, ще се радвам някой да каже дали са такива, че да търся проба Simple Smile
Междувременно съм хвърлила око и на Dom Rosa, круша с рози и шампанско звучу добре, но с търсачката нищо ме намирам, говорили ли сме за него
🤔

# 438
Може ли някаква бърза идея за стилни бели цветя, с малко ретро вайб? Може и нещо ниш, стига да може да се купи от бг сайт.
Вчера пробвах Imperial Emerald TMOV и много му се чудя... стори ми се малко нетраен и бързо изветряващ обачe...

Като предложение, Les Exclusifs de Chanel No 22 Chanel - бели цветя и алдехиди, които винаги ми дават тази ретро посока.

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 14:43 от Dewi D

# 439
  • София
Това Daphne отдавна го заглеждам и аз, в надежда да намеря бели цветя с пушек, ще се радвам някой да каже дали са такива, че да търся проба Simple Smile
Междувременно съм хвърлила око и на Dom Rosa, круша с рози и шампанско звучу добре, но с търсачката нищо ме намирам, говорили ли сме за него
🤔
Говорено е за Dom Rosa, да, но търсачката наистина работи с променлив успех. Намерих две мнения, на BoMarina и Oleander, макар че съм почти сигурна, че и Кovatcheva беше писала за него (не откривам мнението в момента).
https://bg-mam.ma/p/958918/34343155
https://bg-mam.ma/p/955219/34211643
На моята шашава кожа Дом Роза беше чист здравец, но съм го тествала преди години. В момента не знам как би се държал. При всички положения е интересен парфюм и си струва пробата за розолюбителите. За съжаление съм пробвала само него и Desert Suave съвсем наскоро, не мога да кажа, че познавам марката добре. Много ми е интересен Blanche Bete - https://www.fragrantica.com/perfume/Les-Liquides-Imaginaires/Bla … e-Bete-70189.html, млечно гурме се води, но не намирам мостри в момента. Ако някой го познава, ще се радвам да сподели.
Oтносно Daphne - нямаше пушек в класическия смисъл на думата на моята кожа, но при мен нещата доста мистериозно се изкривяват понякога спрямо блотер и т.н., та не съм критерий.
И докато сме на тема рози и шампанско, току-що видях, че един от новите парфюми на Atelier des Ors е точно на тази тема, изглежда интересно (с добавка от къпина):
Pink Me Up Atelier des Ors

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 16:26 от Klodilia

# 440
🤔
Коментиран е преди 2 г., предлагал се е в софийски магазин - Денси е написала комнтар и име, Chanel19 е дала и линк. А това е от Klodilia - "От марката съм пробвала само Dom Rosa, който въпреки сложната си пирамида, върху мен беше чист здравец, ни повече, ни по-малко. Simple Smile Все още не познавам нищо друго от този бранд, всяко мнение ще е добре дошло."
В момента в ludaconcept са налични 3 други на същия бранд:
https://ludaconcept.bg/c/aksesoari/page/3
На мен ми е любопитен L'Ille Purpre и го дебна в мейкъп. В Елинор стоят други 4, асортиментът не мърда вече месеци.
П.П. Благодаря, Клодилия, писали сме едновременно.

# 441
Да, аз съм писала за Дом роза. Прекрасен парфюм е.❤

# 442
  • Germany
🤔
Солена луна, страхотен е Дом роза, шампанско с цитруси и слънце в него, истински разкош. И солидна кедрова подложка. Безумно траен. Тук съм споделила за него
https://bg-mam.ma/p/921721/33186841

# 443
Благодаря ви момичета, ще търся отливка значи!
Клодилия, как можа! Това е мечтана комбинация, след фалът с мелиора си търся къпини-малини и шмапанско....

# 444
Красива гардения с тамян е Fendi Furiosa, но е мейнстрийм. Все още се намира, въпреки че е спряна.

Здравейте! Умишлено избягвах известно време двете теми, но уви завъртях се в съседната, после изчетох на 1 дъх настоящата и вече планирам сляпа покупка на Alien Goddess Intense. Познавам Goddess и го намирам за хубав кокосов парфюм, но някак не ме впечатлява особено. За интенз открих с търсачката доста оскъдни коментари , затова ще се радвам, ако споделите мнение! Flowers Tulip

На мен лично ми хареса, но му отмина сезона. Зависи с какви наличности разполагаш, дали те човърка отвътре, че много го искаш, ти си знаеш.
Сложен въпрос. 🙂

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 18:17 от Dez

# 445
Здравейте!
Колко са ни различни възприятията...не е за вярване! Солена луна, аз не харесвам тубероза. В Carnal Flower, който е прелестен, женствен, ефирен, мечтателен...не я усещам, а я търсех, защото знаех че я има. Изключителен парфюм, а точно заради нея, дълго избягвах да го пробвам дори. И нищо ретро не намирам в него. MerylinM, недей на сляпо, да поръчваш новия L'interdit EdT от тази година. Той, може би от всички варианти досега, ми допада най-малко, тоест - никак! В него усещам силно туберозата. Това разбира се, е субективно усещане и въпрос на вкус. Аз си мечтая (продължавам), за L'interdit Rouge. В него има "нещо", което ме омагьоса! Много имам да ви разказвам, за нови неща, които пробвах напоследък, но "на порции", че ще отнеме време. От моя (наша) приятелка, ще получа мъничка отливка, когато и пристигне Shalimar Millesime Tonka. С това, дали не ви се похвалих вече?! Rolling Eyes
Ако някой се сети, за аромат с горчиви бадеми, Grinning тъмен шоколад, ванилия, ром (примерно), или друг алкохолен намек, може малко цитрус, леко "за цвят" и нещо сладко... Моля, да сподели! Това е "рецептата в суров вид", която съм си измислила. Дали има нещо подобно, нямам представа!

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 22:37 от Magda Dimitrova

# 446
Magda, Velvet Orchid на Tom Ford си описала, без цитруса. 🙂

# 447
Magda, Velvet Orchid на Tom Ford си описала, без цитруса. 🙂
Dez, още утре отивам да го търся! Без цитруса, още по-добре! Пробвала съм го мисля, но отдавна. Много ти благодаря! Hug
Забравих да ви кажа. Понеже търся и смокини, но и те са само във въображението ми, предполагам? Пробвах Аlluring Fig на Kalotinis, в него не открих никакви  смокини, но пък сладки бадеми "намерих". Grinning
Моето най-ново откритие - установих (за себе си), че пачули и ветивер (не коментирам колко се харесват като аромати самостоятелно), имат много важна, дори и да е поддържаща роля. Нещо като скеле около строеж, без което не може да се направи красива фасадата на една сграда. Simple Smile

Последна редакция: пн, 17 окт 2022, 19:17 от Magda Dimitrova

# 448
Днес нося последни милилитри от Amouage Portrayal, а музикален фон ми е тази песен от по-ранния период на любимата ми Селин Дион:
https://www.youtube.com/watch?v=NmqJPkM7KVw

# 449
  • Sofia
Ако някой се сети, за аромат с горчиви бадеми, Grinning тъмен шоколад, ванилия, ром (примерно), или друг алкохолен намек, може малко цитрус, леко "за цвят" и нещо сладко... Моля, да сподели! Това е "рецептата в суров вид", която съм си измислила. Дали има нещо подобно, нямам представа!

Описала си едно към едно Kilian Black phantom.  Ако не  търсиш нещо подобно на него, значи търсиш точно фантома.
https://www.fragrantica.com/perfume/By-Kilian/Black-Phantom-43632.html

Общи условия

Активация на акаунт