Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 410
  • 952
  •   1
Отговори
# 540
Като говорим за смяна на мнения, днес съм с идеалният букет. когато беше по-топло много ясно се усещаше тютюнът и силни унисекс дървеса. в момента е прекрасна зряла череша, има в дома на родителите ми дърворезба от черешово дърво, така мирише, плюс сочен плод плюс мааалко нещо пушено. трети ден го нося. отървах се от един букет, не знам как ми щукна да взема втори, сега му се радвам, само дето не е много шлейфов, но нищо....
чакам и една  малка италика, надявам се сега да ме зарадва повече отколкото лятото...

Моля да споделите коя е тази череша.... Че от няколко дена под влияние на стари описания на Денси и Ковачева съм полудяла по Wild cherry Mancera, нямам къде да тествам и съм луднала....дали да не стрелям на сляпо.
Wild cherry  не го познавам, аз говоря за този:
https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/Bouquet-Ideale-11800.html

# 541
Ако някой има Crystal noir edp 90 ml,може ли да снима дъното на кутията ?

# 542
  • Пловдив
От Черният кристал на Версаче ми се гади. И от Елиън.
Забравих и аз да спомена Елиън. А в началото много го харесвах и ползвах. Когато стана по-масов, спрях да си слагам от него и след това почна да ми става лошо, когато си пръсна.
Днес пробвах La nuit tresor Intense. В началото много прилича на La nuit tresor, след това става дори сякаш по-хубав. Но не мисля, че ми е нужен.
Имах мостра и от Idole Nectar, не ми хареса.
Valentino Donna също не ми допадна. Чак се радвам, когато не ми хареса парфюм, спестява ми чудене дали имам нужда от него Simple Smile

# 543
Изброихте любими на мен парфюми, а на вас ви става лошо! 😂
Онзи ден бях в мола и исках да помириша точно crystal noir, panthere na cartier, la nuit tresor и още нещо, не помня кое. Пръснах на кожа май само кристала, останалите на хартия, взех ги с мен, за да помисля.

Но не съм се усетила, че вкъщи ги сложих в хола, а не ги хвърлих. Моят мъж седял два-три часа и го заболяла глава. Не знаел защо. А него никога не го боли глава. По едно време се зачудил на какво мирише… ами на няколко неща едновременно. Докарах главоболие на човека! 😂

# 544
Добра вечер!
Реших да дам своята лепта с отзив за Eau de Protection ELDO.
https://www.etatlibredorange.com/products/eau-de-protection
https://www.fragrantica.com/perfume/Etat-Libre-d-Orange/Rossy-de … tection-2194.html
Скрит текст:
За краткост ще приложа кратки описания, изпратени към приятелка.
"..............не мога да откажа разказа за едно първо впечатление от ЕЛДО.... Отчупвам си едно парче шоколад за да не ми нагарча много от онова, което имам да кажа за Eau de Protection https://parfium.bg/etat-libre-d-orange-eau-de-protection-uniseks … -bez-opakovka-edp (Божееее, кога е свършил?; сега видях като влязох в сайта). На първо четене никак не съм впечатлена. Мъжът ми каза:  "Не знам колко пари си дала, ама за това не давам и 20 лева!".....Предвид ревютата във Фрагрантика направо не знам къде я видяха тази Мадмоазел Коко, Том Форд Ноар де Ноар, някакъв Шалимар и не знам още какво си.....Съжалявам в момента, че не ми е под ръка Фредерик Мал Une Rose, защото този парфюм Eau de Protection на първо четене ми се стори някаква олекотена версия на ФМ Една Роза. Усеща се много роза, която не е неприятна, ярка, червена, свежа, както и толкова хладни зелени  стъбла и листна маса,  че сякаш се загубва баланса. Точно такова усещане ми предизвика и FM........"
"...............поправям  грубата си грешка, допусната докато писарствам посред нощите. Сравнила съм EЛДО  Eau de Protection с FM Une Rose. ........... Като изключим обаче грешката на езика, все пак съм била на прав път, че Eldo Eau de Protection е подобен на FM Rose/Cuir и е негова олекотена и много по-носима версия или накратко, който харесва Rose/Cuir  може да погледне и  Eldo Eau de Protection. Никак не ми понесе Rose/Cuir, даже на никой вкъщи. Там много за кратко избива една много красива роза и след като се загуби излиза едно зелено, зелено, отровно зелено и толкова....В това отношение Eldo Eau de Protection е направо цвете. Всъщност не е лош и вероятно разочарованието ми дойде, защото когато  ти кажат, че даден парфюм мирише на Мадмоазел Коко, очакваш същата шармантност или че, мирише на някой Шалимар, си представяш тонка и ванилии....Дали злополучният ЕЛДО прилча на Мадмоазелата? За моя изненада - да, с известна доза фантазия. Наистина имат нещо общо, но докато Мадмоазелата е цветна, то Елдо е изтеглен в по зелено-подправкова посока. Ще продължа да го разнасям и няма да се изненадам, ако  се събудя някой прекрасен ден след три седмици и не реша, че е приказен, все пак  не е парфюм тип Мон Герлен, някоя Обувка или Май Уей..."
....Като последното не бива да се тълкува като обида, а като сравнение, че са по-лесно смилаеми и усвоими.

Накратко за въпросния парфюм мога да кажа, че започва особено като Rose & Cuir Frederic Mallehttps://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Rose-Cuir-56516.html, придружено изненадващо остро  от пипер и джинджифил, но утихва като Coco Mademoiselle Chanel. Лишен от мекота, необичаен, несладък,  не е препоръчителен за любителите на гушливите ванилии и гурме.

# 545
Densi, разкажи повече, моля, за новия мъжки Фредерик Мал Simple Smile Търся подарък за мъжа ми за Коледа. То е още рано, де, но започвам да се оглеждам. Нещо, с което ще го впечатля, а и аз да му се наслаждавам. Мъжкото звучене в него преобладаващо ли е или е унисекс и може да се носи и от жена (т.е от мен)?
Кой е твоят фаворит от ароматите на марката?
Лили, започва с много хубав бергамот. По - свеж парфюм е. Не е от тежките, разбиващи парфюми на марката. За мен е отличен за подарък, но знаеш най- добре е да се пробва. Чисто мъжки е, хубаво се усеща ветивер, но аз бих го носила понякога, защото много ми харесва. Супер траен и излъчва добре.
Много фаворити имам. Обожавам En Passant, Промис, харесвам Musk Ravageur и доста други.

# 546
Мен често ме боли глава от парфюм, особено от белоцветни, плътни аромати, както и от много трайни такива. Един местен парфюмер ми беше дал за проба и ревю свое творение, 17 часа убийствен нестихващ сияж не е за мен. Много малко аромати по тази причина си пръскам около лицето, а кои са безопасни веднага се усеща. Примерно nuptial bouquet слагам само на китка, но пък лятото спокойно се заливам с него без да ме притесни изобщо.

# 547
От Calvin klein euphoria ми ставало лошо и ми се е повдигало особено като пътувам на по-далечен път. Имам го, харесвам го, но това е положението 🙃

# 548
Имам нужда от съвет за една покупка на почти сляпо. Какво бихте препоръчали вие - This is her или Girls can do anything на Задиг? Порових из предните теми за описания, но явно не се справих добре. This is her го ползва моя позната, но не съм го тествала на мен никога, на нея стои прекрасно.
Приемам съвети и за нещо креместо, пудрено, с хубав шлейф.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 00:14 от Алия

# 549
  • Пловдив
Аз втория съм пробвала ,но ми е нетраен.

# 550
Имам нужда от съвет за една покупка на почти сляпо. Какво бихте препоръчали вие - This is her или Girls can do anything на Задиг? Порових из предните теми за описания, но явно не се справих добре. This is her го ползва моя позната, но не съм го тествала на мен никога, на нея стои прекрасно.
Приемам съвети и за нещо креместо, пудрено, с хубав шлейф.

This is her е кашмирен пуловер, в който се сгушваш, докато четеш книга и пиеш топъл чай. Обожавам го целогодишно. Траен е, сладни и е като мек крем, няма да сбъркате. Може би един от парфюмите, с които обирам най-много комплименти Simple Smile

А може ли мнение за https://www.fragrantica.com/perfume/Imaginary-Authors/Yesterday-Haze-26987.html тъй като ще ходя до Щатите и мисля да го взема.

# 551
Сърдечно благодаря kovatcheva, That Obscure Object of Desire 🌹
Моята бутилка явно ще е от новите, а така се надявах на стара такава …. Дано след току-що изкараният ковид с липса на обоняние /2020/ съм си внушила, че има разлика в аромата откъм плътност и трайност 😊

# 552
Macadamia, дай му шанс. Не съм имала старата версия, за да сравня, но ароматът и сега е вълшебен, а и, макар и да е субективно, от трайност също не мога да се оплача. Околните го отбелязват часове след като съм се пръснала.

Днес сутринта докато си пиех кафето се чудех с какво да се пръсна, накрая от бързане (и от ЕГН-то) излязох от вкъщи непарфюмирана 🤣

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 08:32 от That Obscure Object of Desire

# 553
Добро утро парфюмни ! Влизам с едно малко въпросче, имам последните два, ще ми харесат ли и останалите -с две думи имат ли нещо общо?

Идва Черен петък- да знам да си ги набелязвам ли?
Благодаря предварително за отговорите!

# 554
  • София
Скрит текст:
Densi, разкажи повече, моля, за новия мъжки Фредерик Мал Simple Smile Търся подарък за мъжа ми за Коледа. То е още рано, де, но започвам да се оглеждам. Нещо, с което ще го впечатля, а и аз да му се наслаждавам. Мъжкото звучене в него преобладаващо ли е или е унисекс и може да се носи и от жена (т.е от мен)?
Кой е твоят фаворит от ароматите на марката?
Бих се спрял на Frederic Malle Vetiver Extraordinaire / https://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Vetiver-Extra … dinaire-4774.html

Общи условия

Активация на акаунт