На море в Турция - тема 76

• 59 765
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Някой може ли да сподели разликата в стаите в Utopia World, кои са по комфортни, вилите или в основната сграда? За хора с деца кой тип ще са по удобни?
По принцип във всички хотели стаите в основната сграда са по-хубави от вилите / ако не са разбира се луксозни вили/. Утопия не прави разлика в това отношение. А то си личи и по цената.
Вилите са пръснати на три нива. И много зависи къде ще се паднете, защото може да си отвървите ако сте в някоя по-далечна. А като се вземе предвид и огромната денивелация става още повече ходенето. Но ако това не Ви е пробелм, във вилите е по-романтично, по зелено, по-спокойно. От основната сграда гледките са повече, докато само три четири от вилите имат панорамна гледка към залива и Алания

# 91
Здравейте, на 14.10.2022 се върнахме от Megasaray Club Belek и ще споделя мнение. Определено бихме повторили, много ни хареса.
- Храна 10/10
- Забавления 9/10
- Стаи 9/10
- Обслужване 9/10
- Интернет 7-10
Бяхме с емералд и към тях нямам забележки. Честно казано следващия път бихме си платили сами за трансфер особено на пристигане, защото щяхме да си спестим поне час чакане и лашкане в микробус, а бяхме с дете. Мога да отговоря на въпроси ако някой се интересува.

# 92
Здравейте. Да докладвам за нашата почивка тази година. Избрахме CRYSTAL CENTRO RESORT в Лара заради приемливата цена през октомври, отличния интернет, плаж с тенти и близост до морето. Доволни сме от почивката си и си казахме, че няма да обръщаме внимание на дребните недостатъци в стаята. Първо - закупихме почивката си от "Алиса турс" и Галактик Войаджер - перфектни...Пакета бе на Емералд. Полета бе сутринта в 8.30 с АЛК компания и прословутите им МД-82 самолети. Старички са, но удобни с разстояние поносимо за краката между седалките. Полетите и в двете посоки бяха нормални. В хотела в Лара ни настаниха веднага при пристигането - 11.30 часа, в стая с прекрасна гледка към морето на 8-ми етаж. Както споменах в стаята имаше някои недостатъци /непочистен мокет с прахосмукачка и увисваща вратичка на шкафчето, ако не е затворено плътно/, но не си развалихме почивката и настроението с тях. Климатика работеше добре , интернет отличен, сейф и минибар безплатни - това бе достатъчно за нас. Територията на хотела не е огромна, всичко е наблизо. Плажът е на 300-400 м. по алея с палми, с пясък и тенти , бързо става дълбоко на около 10 м. Това , което ни хареса е че се почистваха пътеките между тентите, шезлонгите и съблекалните, душовете на плажа се забърсваха с препарат. На входа на плажа има голям бар, на който си вземаш питиета и може да обядваш. Освен стандартните храни, които се предлагат на това място в съседство се правят и италиански пици - пробвахме веднъж. Имаше малко почиващи и никога не сме се нареждали на опашки. Толкова спокойна почивка не сме имали. На басейните, които се виждат от снимките не сме били. Всеки ден около 10 ч. отивахме на плаж и там прекарвахме деня до около 14.00 ч. Обядвахме на плажа и на връщане се отбивахме  сладкарницата, която е на влизане в хотела от алеята към плажа за чудесно еспресо и нещо сладичко. Хранехме се сутрин и вечер в основния ресторант отвън, защото понякога пушим, край малки водни басейнчета осветени подходящо. Нямаше тематични вечери. Винаги обаче имаше риби и омари, скариди също. Най-много ми харесаха десертите им, големи майстори са в това отношение, знаете...Останалите туристи бяха от Русия най-вече и германци, поляци, а от България май още 3 двойки. Отново отбелязвам изключителното спокойствие и чистота във всички части на хотела. На връщане полета мина нормално, но станахме свидетели на една разправия между един господин и една жена от малцинствата, която пререди всички, ходи от едно гише на друго и накрая заяви че е майка с дете/може би ученик 1-2 клас/ и трябва да и отстъпи място да мине. А той човека преди това пропусна 2-3 семейства с бебета, и самия той видимо имаше заболяване "Бехтерев", а ние имаме близък с такова и сме почти сигурни, че сме прави. Но пропуснаха дамата и още 3-ма от семейството и с това се приключи. Винаги се опитваме да сме добронамерени към всички, но в такива моменти си припомняме, че хората са различни. Като заключение - прекрасна почивка, спокойна и при условия, които ни удовлетворяват. При големия избор, обаче бихме избрали за догодина друг хотел.

# 93
  • sofia
krasio0803, хубаво е да разкажете за престоя ви в този хотел, тези цифри нищо не ми говорят.

# 94
Здравейте,претърпяхме ПТП в Турция удариха ни сериозно колата пред хотела като виновен е турския шофьор , нашата кола беше паркирана. Има ли някой, който се е сблъсквал с подобна ситуация и какви мерки и действия да предприемем . В понеделник ще вземем протокола от полицията и дали имаме шансове да си покрием щетите ?

# 95
  • Варна
претърпяхме ПТП в Турция удариха ни сериозно колата пред хотела като виновен е турския шофьор , нашата кола беше паркирана. Има ли някой, който се е сблъсквал с подобна ситуация и какви мерки и действия да предприемем . В понеделник ще вземем протокола от полицията и дали имаме шансове да си покрием щетите ?

Изобщо нямате работа с никой друг освен вашия застраховател - те си имат обикновено денонощни телефони , а е и хубаво ако сте през брокер директно с този който ви е сключил застраховката да се консултирате . Те си имат и презастраховател в Турция и съответните адвокати и юристи Simple Smile

# 96
  • Берлин
Гравити, нас ни удариха отзад в Сърбия (също страна извън ЕС). Обадих се на застрахователя веднага. Следващите стъпки - протокола от полицията + всички възможни снимки в детйли изпратихме на нашия застраховател. За около месец ни изплатиха щетите. Със сръбския шофьор не сме имали никакви контакти. Тогавашната ни кола беше с бг номера. Това е процедурата. Съжалявам за случилото се.

# 97
  • Пловдив
За тези които са решили да празнуват в Турция.Браво на Емералд .Дано и лятото има полети от Пловдив,Бургас и Варна.Че  Абакс не предлагаха много хотели.
https://bgtourism.bg/11102022-nova-godina-v-antalya-s-emerald-travel/

# 98
Здравейте! Насочила съм се към почивка в Кушадасъ в края на септември. Достатъчно топла ли е водата тогава? Можете ли да ми препоръчате хотел, като за нас е определящо да е на плажа, пясъкът да е фин, да е плитко, да има добра анимация тъй като сме с дете на 3 години. Също така удобно ли е до Кушадасъ със самолет и от кой сайт закупувате самолетни билети? От български сайтове ли правите резервация или от турски? Всякакви препоръки ще са ми от полза! Благодаря!

# 99
  • София
Здравейте! Насочила съм се към почивка в Кушадасъ в края на септември. Достатъчно топла ли е водата тогава? Можете ли да ми препоръчате хотел, като за нас е определящо да е на плажа, пясъкът да е фин, да е плитко, да има добра анимация тъй като сме с дете на 3 години. Също така удобно ли е до Кушадасъ със самолет и от кой сайт закупувате самолетни билети? От български сайтове ли правите резервация или от турски? Всякакви препоръки ще са ми от полза! Благодаря!
Тая година бяхме до 25.09 перфектно време, впрочем всяка година тогава ходим, една година беше само гадно, от 7 дни, 3 бяха скапани. Със самолет не е много удачно, трябва да търсите агенция дето фърка до Измир, не съм сигурен, мисля Албена Холидейз беше до там, с рейс също с това малко дете не става. Само кола. Вашия хотел е Корумар Ефесус

# 100
  • Пловдив
А средата-края на юни как е времето в Кушадасъ? Водата стоплила ли се е?

# 101
  • софия
Приключи нашата почивка. Бяхме в Ефталия Аква, принципно трябваше да сме в Марин. Ако има интерес, ще споделя впечатления.

# 102
  • Варна

Септември почти винаги е по топла от юни когато не че съвсем не става ама си е хладничка за безкрайно плицикане

# 103
  • Пловдив
Приключи нашата почивка. Бяхме в Ефталия Аква, принципно трябваше да сме в Марин. Ако има интерес, ще споделя впечатления.
Споделяйте всички които сте почивали.Все на някой ще му е полезен отзива.

# 104

Септември почти винаги е по топла от юни когато не че съвсем не става ама си е хладничка за безкрайно плицикане

Тази година почивахме края на май в Кушадасъ. Въпреки всичките ми страхове за времето , имайки предвид , че на всякъде се пишеше че това е било доста студена зима и късно ще се стопли , водата беше супер. Ама верно много топла беше , всички от грипата бяха учудени от температурата и . Всичко е въпрос на късмет . След като избираме ранни почивки , вероятността времето да ни е подготвило изненада не е малка , ама все пак  цената при ранните почивки е различна от една такава през края на юни например.

Общи условия

Активация на акаунт