Нашите кухни - тема 92

• 46 639
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Пространството над кухнята бих затворила със същия мдф като вратичките на бъдещата кухня. А килера не бих го пипала. С едни рафтове може са събере страшно много уреди, тенджери, тави, запаси от паста, варива, консерви, кошници с лук, картофи и какво ли още не.

# 136
Е то кухнята много ще зависи от това дали ще махате и бутате или не. Щом ще е само за кратки посещения не ви трябват много шкафове, не е нужно да бутате нищо. Ако не ви харесва завеската горе я заменяте с вратичка. Може да направите тази вратичка в същия стил като вратичката с която би се затворил "килерът" ако е оставен. После добавяте хладилник в ъгъла вляво от стола, слагате малко плот и е готово.

# 137
Аз гледах тази стеничка между нишата на кухнята и килера и видях нещо кръгло горе - не мога да разбера дали е комин или разклонителна кутия. И в двата случая бутането ѝ ще е проблем, ако е комин - практически непреодолим.
И аз смятам, че за ваканционно жилище не е нужна огромна кухня, сегашното положение с нишите за кухненски ред на Г е повече от достатъчно. И също подкрепям килерчето да остане, само трябва да се почисти и освежи, да се "напудри". Ако рафтовете не ви харесват, в строителните хипермаркети продават хубави дървени плоскости, мерите, режат ви по размер и слагате новите чистички и красиви рафтове. И уреди, и посуда, че и трайни хранителни продукти ще са си супер там.

# 138
В това кръглото сега се загледах:) Нещо окачено на стената е - сувенир или картинка... В други апартаменти в блока са ги съборили тези стени и долапи и казват, че е голяма хахамалогия. Затова и изобщо не ми се влиза в този филм с къртенето, но, както е видно, нужен е цялостен ремонт. Проблемът е, че не мога да си представя как ще изглеждат и ще се впишат в една чисто нова кухня и килерът, и долапът.

# 139
# 140
Аз затова питам - за да получа идея, която не намирам в своята глава:) Последно много ми харесва! Но стои и въпросът с пространството и електроуредите, които трябва да вместим в него. Всичко трябва да се побере в една ъглова кухня. Смятах, ако бутнем килера, там да бъде хладилникът и колонен шкаф за фурната.

# 141
Ако под долап имаш предвид онази "дупка" високо на стената, може да затворите откъм кухнята и да си сложите стандартни горни шкафове, а от задната страна (откъм другото помещение на гърба на кухнята) да отворите и да направите там шкаф (долап). Само като идея, без да знам какво има зад кухнята на тази стена.
Сега като разгледах по-подробно, видях къде е коминът - закрит е с капак в ъгъла и края на стената с мивката.
Ако драснеш една скица с размери дори на ръка, ще помогне - има момичета в темата, които боравят добре с програми за визуализиране, ще ти направят картинка за онагледяване.

# 142
На око може би има 2х60 см в празната част, където няма шкафове в момента, за хладилник и фурна. За ваканционен имот аз не бих влагала средства за колона..
Предвид факта че килера може да се ползва за съхранение на много неща, в кухнята просто трябва да събереш печка/котлон, хладилник, мивка, евентуално миялна. Бих сложила такава на 45 см, за да не отнема излишно място.
Но да, с размери ще е по лесно.

# 143
Аз пък бих разбила всичко. Да, може би е хамалогия, но е еднократно. Стига да има такава техническа въжможност. И не бих сложила колона за фурна, защото мястото не е голямо и такава колона само ще захлупи още повече помещението и ще отнеме от плота. Щом е ваканционен, няма нужда да се съхраняват толкова много продукти и посуда.
Лично бих си направила изчистена Г-образна кухня, в нета снимки има много:

Скрит текст:

# 144
  • Германия
Привет! Ние си поръчахме нашата кухня март месец, чакаме да ни я доставят и сглобят края на ноември! Много се вълнувам, надявам се да е станала както си я представям 🥰

Имаме само 7м2, но мисля че сме усвоили максимално мястото

Качвам визуализацията:

Подът ще е подобен на плотовете

На мен страшно ми липса килер и съответно допълнително място да складирам всякакви продукти. За това сме решили да го направим под стълбището. Ако имах килер, никога не бих го разбирала 🙃

# 145
Е каква е тая кухня 9 месеца 🙄 даже не си го представям какъв е тоя срок..
Затова не си поръчвам мебели 😁 творим си ги сами.

# 146
  • Германия
Е каква е тая кухня 9 месеца 🙄 даже не си го представям какъв е тоя срок..
Затова не си поръчвам мебели 😁 творим си ги сами.

Ааа, недей така, не са те виновни 😉 ние строим къща и когато поръчвахме кухнята къщата още я нямаше 😅. Иначе тя е готова от поне 1-2 месеца, но ние още не сме готови

# 147
Еми пак е поне 1/2 година. Мебели повече от седмица, макс две изобщо нямам нерви да чакам. Ако е така - друго ще си харесам.
Сега го искам, мъж го искам Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 148
  • Германия
Еми пак е поне 1/2 година. Мебели повече от седмица, макс две изобщо нямам нерви да чакам. Ако е така - друго ще си харесам.
Сега го искам, мъж го искам Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Мисля че казаха, че по принцип им трябват 12-14 седмици. Все пак не сме само ние, които купуват кухня, няма как да стане от днес за утре. Но иначе и аз не обичам да чакам де 😉 просото в случая не беше проблем защото така или иначе март още не ни трябваше 😝

# 149
Аз съм изненадана кой производител прави кухня по поръчка БЕЗ реални размери, ама  явно има много чудеса по света:-)
Дано ви пасне на мястото като я получите

Общи условия

Активация на акаунт