Стилът ни според възрастта - лайфстайл тема за пораснали момичета, Октомври 2022 (Тема 25)

• 153 307
  • 2 295
  •   1
Отговори
# 105
Olia Nik благодаря ти, на снимката са излези малко като метален бокс, на двете ми ръце,  ама не ми пука, нали си ми харесват.

# 106
Момичета и аз боря косопад, който много се увеличи след прекаран Ковид. Пуснах пълна кръвна картина, хормони, магнезии, желязо В12, Вит.Д и какво ли още не. Личната каза, че всичко е наред. Срам да ми е морето под носа и да не го харесвам и съм с нисък Вит. Д.
Минах на гинеколог, който ми каза, че научно е установено, че Ковида разбърква хормоните. Може да доведе до закъснение в цикъла или липсваш такъв и увеличен косопад.
Взела съм тези ампули
Не съм на есенна вълна, защото при мен все още е топло.

# 107
  • тук-там
Косопадът след ковид е брутален! Не се бърка с нормален сезонен косопад, ако изобщо има такъв. Според мен винаги е причинен от нещо. Вирус, стрес, хормонален, респективно липса на някои съществени витамини и минерали.

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 06:43 от bubanka

# 108
Секунда да намеря последното ми откритие сред шампоаните за тънка и фина коса (нашите коси недолюбват силно брутална хидратация, защото клепват, а силните протеини ги втърдяват, изобщо играчката да поддържаш този тип коса е много голяма)
Та ето този шампоан - след второто миене се завъртях на пета и купих и балсама към него. Имам и известната маска на този бранд, но я слагам по-често за 30 мин на краищата преди миенето или вместо балсам. Маска и балсам заедно след миене предпочитам да не употребявам, ако положението не е безнадеждно. И въпреки всичко не ползвам един и същ комплект Ш+Б повече от 2 пъти поред, сменям с друг. На 2-3 седмици гледам да имам 1 миене с ДПШ (дълбокопочистващ шампоан) - след него добавям някаква хидратираща маска или балсам.

Кефът поизсъхнала след лятото и морето и изсветляване коса да стане отново гъвкава, блестяща и супер bouncy цена няма. А ако се сетя за адекватен БГ превод на bouncy и аз цена няма да имам, че почва да ме хваща срам от лингвистичните ми дефицити рано сутрин.

PS За косопада пих и витамини/добавки + 2 продукта на Медисютикълс + Ниоксините ми, а извадих и четката за масаж на скалпа от отчаяние по едно време. Не зная дали нещо помогна или просто организмът се възстанови достатъчно, но да чукна на дърво проблем вече нямам.
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 06:44 от bubanka

# 109
  • тук-там
Момичета и аз боря косопад, който много се увеличи след прекаран Ковид. Пуснах пълна кръвна картина, хормони, магнезии, желязо В12, Вит.Д и какво ли още не. Личната каза, че всичко е наред. Срам да ми е морето под носа и да не го харесвам и съм с нисък Вит. Д.
Минах на гинеколог, който ми каза, че научно е установено, че Ковида разбърква хормоните. Може да доведе до закъснение в цикъла или липсваш такъв и увеличен косопад.
Взела съм тези ампули
Не съм на есенна вълна, защото при мен все още е топло.
За жалост, Клое, тези ампули едва ли ще помогнат за косопад след прекаран ковид. Аз какво ли не направих, именно заради очакван косопад (аз карам за жалост лонгковид). Но нищо не помогна. Каквото е умряло преди 3 месеца, пада в момента. Иначе пих витамини, слагах ампули, правих собственоръчно маски с етерични масла и най-вече мазах след душ с екстрат от люта чушка, коята рецепта ми даде една много приятна и съпортваща дама тук. Но … минаха 3 месеца и сега пада като за световно. Между другото хормоните са много важни, както и нивото на феритин, което често пада след инфекцията. За вит Д си за бой, че не го набавяш есетествено! Аз съм със стойности над горната граница Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 окт 2022, 00:27 от mtz

# 110
Agent , интересува ме възстановява ли косата по принцип или ефекта е само докато се ползва. Искам нещо, с което да ѝ върна нормалното състояние, не нещо което да ползвам постоянно, а когато го спра, да се връщам в изходна позиция.
Моята коса я пресуших с една боя, оказа се прекалено агресивна за това и я подстригах. Но явно ще трябва да чакам да израсте всичко та да се нормализира.

За връхчетата сега ползвам това:

https://sicosmetics.bg/bg/product/2040/kristali-s-maslo-ot-lenen … liquidi-50ml-50ml
Не смея да се похваля, но май работи. След няколко седмици осезаемо има разлика.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 15:31 от Sysly

# 111
  • тук-там
Агент,

Това май е същото, но 1000 мл:
https://www.notino.it/macadamia-natural-oil/weighttless-repair-s … QYASABEgItDPD_BwE

# 112
Благодаря.

# 113
И аз след Ковид бях с липса на желязо и косопад. Взех серията Генезис на Керстаз и вдигнах желязото. Оправи ми се косата, израстна нова, повече отзад, отколкото отпред, но каквото такова. След 40 по-гъста няма да става, ще оредява.
За есента извадих кожените якета, дебелите жилетки и шаловете. Надолу дънки, панталон и сникърси.

# 114
Да, същото е!

Agent , интересува ме възстановява ли косата по принцип или ефекта е само докато се ползва.
Не мога да ти отговоря, Сисли, защото аз винаги ползвам нещо, а още по-често комбинация от 2-3 неща (витамини, масаж, специализиран шампоан, продукт за скалпа). Т.е. нямам период от време (2-3-4 месеца) в който да не полагам някакви екстра грижи за косата си за да мога да направя съпоставка с период в който полагам.

Но лично за себе си не вярвам, че има продукт/процедура/комбинация от такива, които да ми върнат косата от "онез" години, когато имах 2 шампоана. По 1час ++ ме сушаха в салон.
...

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 23:18 от Agent Provocateur

# 115
Не сме и за козметика, и бижута вече май! 😂

# 116
  • тук-там
Аз ползвах тази серия това лято и съм мн доволна:
https://www.capellomio.it/kit-repair-shampoo-250-conditioner-250 … QYAyABEgKW2vD_BwE

# 117
Не сме и за козметика, и бижута вече май! 😂
Така е, остана ни само едно - за любов сме! Wink

# 118
Moroccanoil са чудесни продукти, но в техния ценови рейндж има голям избор на чудесни продукти. Важно е да си намериш "твоите". Опитвам се да не генерализирам - и в рамките на по-по-най любимите ми брандове за коса има поне по 3-4-5 серии, които изобщо не стават за мен.

Имам голям мерак да опитам италиански продукти за коса (но май масово косите на италианките не са тънка перушина като моята) и ме хвана яд, че не си взех това лято, хем бяхме с кола и нямах ограничения за кг.

И ОНТОПИК - извадих кашмирените пуловери, ботите - и грубите и елегантните и кубинките и ботушите за дъжд, извадих и шлиферите, кожените якета и късите палта. Купих си нови боти за дъжд, дъщеря ми презрително рече "е, тези за са тийнс" и аз ги върнах. Но не мисля, че няма да се изкуша пак - ужасно удобни, което не се среща толкаво често при ботуши за дъжд и със стелка от естествена агнешка кожа.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 16:22 от Agent Provocateur

# 119
  • София
Аз съм крайно възмутена как не може да носим кусо и тясно, защото, виждаш ли, било пошло на тази възраст! Чакайте малко, ние нито сме с единия крак в гроба, нито сме девственици весталки. Ако една жена на 40 не се е осъзнала как изглежда, в каквато и да е дължина, стил, кройка - тя и на 18 е твърде вероятно да е изглеждала пошло. Нямам никакво намерение да изоставям късото и тясното, докато се чувствам добре в тях.
Малко вече отиде на заден план темата със съобразяването с мъжете, но сега сядам. Съобразявам се, донякъде. Даже неволно. В крайна сметка човек трябва да се чувства добре в двойката, а това има много измерения. Моят мъж харесва женствени облекла, съответно количество рокли се вдигна драстично в гардероба ми. Не ми е налагал стил, кройка, цвят, няма и как. Но като знам, че му харесва да ме вижда в рокли - нека да има още рокли. Не харесваше кожа - панталони, рокли, якета. Но пък каза, че мен ме харесва в кожена пола, нещо немислимо да изрече преди няколко години. Влияем си взаимно.

Общи условия

Активация на акаунт