Има ли срамна работа?

• 20 465
  • 486
  •   1
Отговори
# 345
Как кондуктора забавя графика? Превозното средство си върви, кондуктора си таксува.

# 346
  • София
Как кондуктора забавя графика? Превозното средство си върви, кондуктора си таксува.
Заповядай в 111 или 72 в час пик.

# 347
Докато контрольорите, като цяло и катаджиите, като цяло, са виновни, че си вършат работата, няма да се оправим. Да, мърша има навсякъде. Но за това не е виновна държавата, а конкретния индивид. Няма срамна работа, има хора около нас, от които трябва да ни е срам. А не да се оправдават дребни тарикати, защото видиш ли, имало и по-големи.

# 348
Контрольорите, като цяло и катаджиите, като цяло, не си вършат работата.

# 349
  • here and now
Всяка работа може да я вършиш и по срамен начин, а може и да я работиш достойно.
Не е редно да се обобщава.

# 350
BCD, Всеки преценява за себе си каква работа го удовлетворява и му пасва и какво иска от живота. Теб какво те бърка по принцип?

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 00:18 от pastolina

# 351
  • Варна
Няма срамна работа - дали по желание или по принуда, може да сме на непрестижна позиция, въпреки образованието...
Какво значи "преценя" или просто думата е недовършена?

# 352
Няма срамна работа - дали по желание или по принуда, може да сме на непрестижна позиция, въпреки образованието...
Какво значи "преценя" или просто думата е недовършена?

Недовършена остана думата, поправих я , благодаря!
А какво ще кажете , ако се окаже така, че да работим непрестижна работа , ни носи по-голямо удовлетворение, отколкото да работим престижната?Сигурно се случва рядко, но например: може да ми допадне повече непрестижната работа , но със спокойна работна среда, хубаво работно време и сплотен екип със средна към ниска заплата , вместо престижна работа с много динамика и натовареност, висока заплата , но кофти колеги. ( не винаги е така разбира се, просто пример).
Аз бих избрала непрестижната в случая.
И това не значи , че не желая да се развивам. Значи, че избирам по- добрата среда за мен лично. В една работа винаги може да се развиваш , стига да желаеш и да ти се даде шанс. Но в токсична среда няма да останеш за дълго.  Това , разбира се са само примери, че съществуват изключения. И в престижните, и в непрестижните работи, можеш да попаднеш на кофти колектив.  Всичко е индивидуално, зависи какво търсиш и какви са ти приоритетите в живота , на какъв етап си  в момента и т.н. затова е тъпо да се слагат в рамки хората и да се съдят по това, което работят. Всеки има право на избор , но нека не се казва, че човекът не желае да се развива, защото е останал продавач  или сервитьор, или баничар. Ами ако истински му доставя удоволствие да прави точно това и е доволен от това, тогава защо не? Не е ли това на преден план? Да работиш нещо, в което влагаш душа и сърце?!

# 353
Няма лошо ако те удовлетворява и ти е достатъчно. В престижната работа средата е токсична, защото хората се борят да пазят място  и да се доказват. Идеята на престижната работа не е да се фукаш, а да имаш пари, за да си позволиш почивки  и много други неща.

# 354
Изобщо не всяка престижна работа е в токсична среда, не лежте на тая, че който има хубава работа се чувства всъщност тайно ужасно и не може да си гледа колегите.

# 355
  • Столичанин ама не в повече :D
Абе по-добре да правиш нещо дето те кефи щот инак става това https://www.youtube.com/watch?v=80DUoCjqJ1A&t=64s Laughing

# 356
Изобщо не всяка престижна работа е в токсична среда, не лежте на тая, че който има хубава работа се чувства всъщност тайно ужасно и не може да си гледа колегите.
Разбира се, че не всяка престижна работа е токсична, но поне не съм виждала доволен от престижна работа - или не харесва колегите, или нещо има проблем в задълженията. За непрестижната работа също може да попаднеш на подобни проблеми. Общо взето трябва да си доволен, няма значение дали е престижно или не.

# 357
Ми аз имам престижна работа и като цяло съм доволна. Познавам и много други такива с хубава/престижна работа и доволни от нея. Това, че ти не познаваш нищо не означава. А интелигентен човек с амбиции ще смени работодателя вместо да се опитва да убеди останалите как е по-добре на непрестижна работа, където не го ядосват. Все едно опциите са гадна, добре платена работа срещу спокойна, приятна, нископлатена работа.

# 358
Аз съм за второто.Но имам доходи от другаде.Винаги ми е било важно, да мога да отсъствам когато и колкото искам, не заплатата.Семейството ми е по-важно от имиджа.
И като чета тука за интервюта, поне на мен ще ми е унизително да отида интервю.

# 359
Ми аз имам престижна работа и като цяло съм доволна. Познавам и много други такива с хубава/престижна работа и доволни от нея. Това, че ти не познаваш нищо не означава. А интелигентен човек с амбиции ще смени работодателя вместо да се опитва да убеди останалите как е по-добре на непрестижна работа, където не го ядосват. Все едно опциите са гадна, добре платена работа срещу спокойна, приятна, нископлатена работа.
Браво на теб, такава ти е средата и такива хора си срещнала. Зависи и в коя област си...

Общи условия

Активация на акаунт