Банята - тема 42

• 43 196
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
В търсене съм на електрическа лира за баня.
Предпочитам да е със затворено свързване, защото не ми се иска да слагам контакт в банята. Има кабел в стената, по който тече ток, но там е свързана допълнителна лампа в банята, която не ползваме (заварено положение).

# 181
  • София
Здравейте, сигурна съм, че се писало много, но не го намирам в момента. Та, сифони, клоня към рогов, т.е. тези по-малките като размер. Линейните ми се струва, че ще събират разни трудни за почистване мръсотии. Някой може ли да сподели мнение.

# 182
Честно да си кажа, почти се бях спряла на Викард, най-вече защото много ми харесаха мивките на външен вид. Ама да взема шкафа и утре да се издраска мивката, няма да мога да го преживея. Това с полиращата паста е леко успокояващо, че все пак има някакъв вариант, но доколко е ефективен, нямам идея, а и не можах да намеря много информация  в интернет. Доста я обмислям тази покупка, да, но ми се иска като я направя, много години занапред да не мисля по този въпрос повече...То не е като да си купиш парцалки и да ги хвърлиш като не ти харесват или се скъсат, поне за мен.

Въобще не си представяй видими задълбани драскотини. Много са фини и видими под определен ъгъл. Ако се появят по някаква причина - търкане с кухненска гъба с острата част да речем, за да се издере цялата, иначе са единични....

Doriva,  тези сифони мога да препоръчам със сух и воден затвор. Поддръжката е елементарна и лесна. Аз минавам без препарат за буквално няколко секунди с четка и блести. Рогов сифон пак чистя с четка, та разлика не намирам. Няма ръбчета на ваничката, които трудно да се чистят Wink Цената им сега е супер https://www.gaudi-ds.com/mch-drops-lineen-sifon-65-sm-14909/

# 183
Здравейте, сигурна съм, че се писало много, но не го намирам в момента. Та, сифони, клоня към рогов, т.е. тези по-малките като размер. Линейните ми се струва, че ще събират разни трудни за почистване мръсотии. Някой може ли да сподели мнение.
Откакто се прехвърлих от първия на втория вариант се сдобих с една модерна и красива визия, и още едно безсмислено задължение в списъка с домакински задачи. Да не те подведа, но никак не е трудно почистването на линейните, никак. Само дето предния обикновен се налагаше веднъж на 5-6 и повече години да го отпушим - лесно е. А този нов, красив сифон всяка седмица го отварям с едно специално железце, избърсвам вътрешността, сливам с душа набързо, вадя на водния затвор клапичката, измивам я набързо, връщам и готово. Няма и 2-3 минути.
Само дето нищо от това не правех преди...

# 184
Kак се поставя този корниз за баня бе хора,тамън го застопори мъжо и след малко завесата е на земята?Иначе е добре ,че така ще му омръзне да го разпъва и най-накрая ще миряса и ще се навие за стъклен параван....но ако все пак ако някой знае да даде акъл,че ние не се справяме и накрая ще я зафуча тая завеса и ще обирам с мопа

# 185
Принципно нищо сложно - разпъвате го да е десетина см по-дълъг от разстоянието стена - стена, после притискате пружината да се свие, поставяте и отпускате. Нали сте сложили гумените тапички в краищата?
Виж как се получава, че веднъж се сгъва, а друг път само се натяга пружината не мога да обясня, усеща се с малко проби.

# 186
И последно церезит или мапей фугин да избера?

# 187
Mapei и по ъглите силикон.

# 188
  • София
Здравейте, да се понамърдам и аз в тази тема, въпреки че бани и настилки са ни мнооого далече, още покрив нямаме на къщата Relaxed
Моля препоръчайте фирми за фаянс, да започна от някъде...
О колежка имам недобри отзиви за Хикови ООД.
Благодаря Flowers Hibiscus

# 189
Здравейте, да се понамърдам и аз в тази тема, въпреки че бани и настилки са ни мнооого далече, още покрив нямаме на къщата Relaxed
Моля препоръчайте фирми за фаянс, да започна от някъде...
О колежка имам недобри отзиви за Хикови ООД.
Благодаря Flowers Hibiscus
За магазин ли става въпрос?
Гауди ДС на Околовръстното - Сашо.

# 190
Аз имам въпрос относно параван за душ - стационарен. Тези, които са с лайсни към стената и пода, и вътре с уплътнител, задържат ли нечистотии или мухъл? По-добре ли е само с планки, които да държат стъклото отстрани и долу или с лайсна?

# 191
Ние си ги монтираме  с профил и набивен уплътнител само за стената. Долу слагаме стъклодържачи, защото баните са с един сифон, т.е. с един наклон и така се оттича всичко през процепа между пода и стъклото.

Мухъл НЯМА и не ни се е появявал по уплътненията до момента в бани на по 6-7 години.

# 192
В търсене съм на читав вентилатор за баня до 80-100 лв. Да предложите такъв, от който сте доволни?

# 193
Здравейте. Предстои ни ремонт на банята и тоалетната и се чудим за варианти на скриване на тръбите (май щрангове им се казва, където минават всички общи тръби), които в момента са зад ламарини от тавана до пода(панелка е блока). Не искаме да скриваме с гипсокартон. Искаме нещо, което да може лесно да се маха при нужда от ремонт на тръбите, без къртене и разбиване на цялата баня. Благодаря.

# 194
Декоративна решетка по поръчка от материал по Ваш избор. Само да разгледате https://decoroombg.com/models/
За цени и качество не съм наясно и не съм ги ползвала. Може да има и по-качествени и по-евтини фирми Wink .

Общи условия

Активация на акаунт