Банята - тема 42

• 43 110
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Дами,ще се радвам на съвет и идеи.Малко пространство,пред акт 14.Искам мивка,тоалетна,вана за киснене и душ.Ще ми дадете ли съвет или съм много оптимистична за мястото.
Скрит текст:
Бих сложила мивката отдясно на вратата, вратата да се отваря навън, отляво ваната, а душ в дъното.

Но не зная около тия свободностоящи вани как се чисти, на картинка в помещение 15-20 квадрата добре изглеждат...

Виждала съм и вани с врата, като врата на кабриолет с гумено уплътнение Sunglasses, ама пак са хиляди левове

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 14:15 от Елица

# 526
  • София
За по добра циркулация...Нямаме прозорец, вентилацията не е много добра..Стандартна панелна баня. Беше 20 кв, от гипсокартона се свали, дали няма, като не са догоре, визуално да изглежда по-голяма.
Естетически и хигиенни са ми съображенията за тези 20 см, но все пак да чуя и други мнения.
Че за майстора явно до горе с плочи му е по-лесно.
A как тези 20 см стена ще пазят от мухъл? Аз мухъл по плочки не съм виждала, само по стена.
Аз лично по-точно не харесвам плочки донякъде, но ако това е твоето виждане направи го така. За влагата няма да помогне, трябва ти вентилация. Нашата баня е боя(в апартамент под наем). Писнало ми е да се разправям с мухъл и да пребоядисвам, да се цели, люпи и тн... Плочките се мият лесно 🤷‍♀️
А 20кв баня ми звучи огромна... И... В панел...😮

# 527
То холовете на панелките не са 20 квадрата, предполагам е някаква грешка при писането.

# 528
  • София
Аз съм готова с пазаруването. Къщата ми прилича на склад на фирма за строителни материали и санитарен фаянс, но ще изкараме до петък, когато идва майсторът.
В крайна сметка мисля, че се справих много добре по оста качество-цена, като последно снощи купих моноблока. Остана ми само да поръчам контейнер за строителни отпадъци.

# 529
Дами,ще се радвам на съвет и идеи.Малко пространство,пред акт 14.Искам мивка,тоалетна,вана за киснене и душ.Ще ми дадете ли съвет или съм много оптимистична за мястото.
Скрит текст:
Бих сложила мивката отдясно на вратата, вратата да се отваря навън, отляво ваната, а душ в дъното.

Но не зная около тия свободностоящи вани как се чисти, на картинка в помещение 15-20 квадрата добре изглеждат...

Виждала съм и вани с врата, като врата на кабриолет с гумено уплътнение Sunglasses, ама пак са хиляди левове

Да, walk-in вана.Първо мислех за такава,но аз наистина се кисна и ми трябва дълбочина,не дължина.
Вратата,ако не се отваря навътре,при което губя място трябва да е плъзгаша се.Иначе ще се бие с входната и на спалнята.

# 530
Здравейте, пускам и моите две бани за коментар. Това е разпределението на архитекта.

Родителска:
Скрит текст:
Тук ревизионната шахта ще бъде по цялата ширина, в която ще влязат вентилацията на кухнята, отделно на банята и структурата на тоалетната чиния.
Към втората спалня:
Скрит текст:
На тази, мястото на мивката ми се вижда много далече от вратата. Не че 2 м не са три крачки де, пък душа си е на мястото в този ъгъл.
За първата баня към родителската пак бих препоръчала всичко на една стена. Би трябвало да остане светло около 2,25 след изграждането на пакета за вентилацията и канала. Дългата стена може да се облече с картон, за да скрие каналната тръба и структурата. Имате голяма ширина 1,80, което го позволява. Като продължение на пакета с тръбите може да се изработи стена с ниши за душ гелове, шампоани и т.н.

За малката баня нямам думи! Зид между стая и баня се прави с 25 см тухла, а на Вашия чертеж е 12 см. За разкош имате моноблок/тоалетна на главите на едната спалня....

Ето идеи:

Последна редакция: пн, 20 фев 2023, 19:07 от drago_2008

# 531
Току-що ми попадна във ФБ. Може да е полезно, а и се обсъждат вани напоследък 😉

# 532
Здравейте, насочили сме се към две марки на хирдомасажни вани Wellis (Унгарски) и aqart water technology ( немски) .Предлагат ги в магазинът на Аква нова. Някой имал ли е и може ли да даде мнение Simple Smile.. Благодаря!:)

# 533
На коя програма правите тези проекти 😁 че изтеглих една ама не ми харесва

# 534
Влизам пак с няколко въпроса - каква е разликата между фаянса цвят мат и цвят гланц, освен че едното е гладно и лъскаво, а другото не толкова?
Второ - подвижен параван задължително ли трябва да е повдигнат на праг или може да легне директно върху плочките долу? И възможен ли е монтаж, при който частта с ролките,или там върху каквото се плъзга, да не е навътре към душа, а обратно?

# 535
Влизам пак с няколко въпроса - каква е разликата между фаянса цвят мат и цвят гланц, освен че едното е гладно и лъскаво, а другото не толкова?
Второ - подвижен параван задължително ли трябва да е повдигнат на праг или може да легне директно върху плочките долу? И възможен ли е монтаж, при който частта с ролките,или там върху каквото се плъзга, да не е навътре към душа, а обратно?

Евентуално гланцът се хлъзга повече, но не е сигурно. Има си класове на хлъзгане и разликата може и да е само естетическа. Но определено на гланц засъхнали капки ще личат повече.

Прагът не е задължителен, но зависи от наклоните в банята. В случая не ми става ясно точно за какво питаш обаче - навътре към душа го разбирам за вратичка на панти, но ти говориш за ролки и плъзгане?

# 536
Евентуално гланцът се хлъзга повече, но не е сигурно. Има си класове на хлъзгане и разликата може и да е само естетическа. Но определено на гланц засъхнали капки ще личат повече.
Ако човек си купи нормално качество плочки за под, то гланцът не се хлъзга  повече, евентуално може за всеки случай да търси изрично да пише нехлъзгащи се, за стени също при нормално качество не остават следи на капки. Ако се взема нещо само защото е евтино вече може да възникнат такива проблеми, има и ужасно хлъзгави матови плочки.

# 537
Аз специално търся R10 или antislip за пода. Не просто матови.
Имам в едната баня стари плочки, които исках да не се хлъзгат - купувани са много-много отдавна, хем са леко грапави, хем са леко гланцови. Така хем се хлъзгат, хем се чистят по-трудно.
Имам обсесия за подхлъзване в банята, по принцип съм си склонна към пируети. Площта на банята ми е съвсем стандатна - около 3 квадратни метра. Така че дали ще купя плочки по 50 лв. или по 150 лв., разликата е под 300 лв., мога да ги избия от нещо друго, не толкова важно за мен в банята.

# 538
Не уточних, че става въпрос за стенните плочки.
За паравана - плъзгащата врата да не е към душа, а да се прибира от другата страна (от към по-сухата част).

# 539
  • София
След час майсторът влиза да кърти. Пожелайте ми успех и да се вместим в определения срок.

Общи условия

Активация на акаунт