🐑 ''Фермата 8: Мостът на времето'' - тема 5 (02.10 - 09.10) 🐄

• 37 594
  • 916
  •   1
Отговори
# 390
  • Другата България
Не, не, не са само те, ама тия са най-анти, ей сега гледам и слушам и Мажена и пазарлъците с Альона, и се чудя на тази жена - защо? Защо се излага така, защо ѝ е да се въргаля като мечка по треви и поляни, да влиза в някакви пазарлъци и уговорки, за да остане още и още...защо?
Иван е същия противник като Радо, на мен и Калин със самочувствието и фиксацията по Яни ми е мега противен.
Откъде ги намерихте, Иване, как пък един нормален мъж няма тази година, от “новите надежди“, те верно са БЕЗнадеждни.....

# 391
Липсва един участник като Живка.

# 392
  • Sunshine state
Да, Аксения им е виновна на всички и за всичко. Специално при старите е очеизвадно, че хранителните и сапунените задачи им куцат от първия ден, дето се вика. Мен ме издразни и как Финци вчера взе да философства как скоро Аксения щяла да го отнесе. И той е един моралист малко като Гуспата и Чочо.

# 393
Добре де, понеже и аз не гледам много съсредоточено, казаха ли изрично, че Аксения отговаря за сладкото? Щото всички жени късаха листенца и пяха, и после само тя виновна.

# 394
В съседното предаване почти всички без изключение са ми симпатични. Дори тези срещу които коментирам не ме дразнят истински и ще ми е жал да отпадне който и да е . Тук са подбрани така, че искам всички да ги изгоня още утре. То  няма толкова неприятни хора събрани на едно място. Имат и добри черти, но лошите им са дъно. Чавдар ме срази тотално с речите си против Ванчето и обрисуването и едва ли не като престъпничка - психопатка.Трябва да си безумно тесногръд да си позволяваш такива речи. В белия свят едно хубаво дело ..
 Видяха накълваната кокошка и ще я докълват до смърт . - визирам Аксения, и сладкото. Не чух Яни да се извинява, че е прецакал сиренето. Не помня кой какнижеше с колко наведена глава трябвало да влезе, но си представих арабска страна и бей
 Май Веселка ,Яни за сега не ме дразнят. Елена ми хареса - гласува за Камелия ратай, не и скочи, но и показа , че все пак не толерира постъпката и . Нина ми допада като човек, но не я виждам като състезател да успее. Останалите са тотал щета - кой подмолен , кой садист , кой тесногръд и демагог, скандалджии и сеирджии

# 395
  • при късмета
Всичките не знаят как се прави! А никой не е прочел. И с правенето не е ангажирана само Аксения. Кило и половина розови листа сигурно са цял кош. На мен лично, не ми се видяха много листата. Другаде им е грешката според мен. Не са сварени достатъчно, преди да им се сложи захарта.
Задачите се разпределят на конкретни хора. Не отговарят всички за всичко, всеки отговаря за неговата си задача. При старите предполагам, че важи правилото дава се задачата на някого и се определят помощници, т.е. общо кои хора ще работят по определени задачи. Винаги до сега е било така.
Затова новите са толкова неориентирани и като се разпредели задача на някого, той хленчи и мрънка, ама нито взима друга, ако в тази се чувства несигурен, нито я върши.
С две думи, щом Аксения започна да вари сладкото, значи тази задача ѝ е дадена, а Валерия ѝ помага. Никой не може да ме убеди, че е започнала сладкото на самоинициатива. С нейния мързел и безотговорност, това не може да се случи. Съответно изпълнението на задачата е само нейна отговорност. Никой не е длъжен да я води за ръчичка. Някой друг водят ли го, дори и при новите?

# 396
В съседното предаване почти всички без изключение са ми симпатични. Дори тези срещу които коментирам не ме дразнят истински и ще ми е жал да отпадне който и да е . Тук са подбрани така, че искам всички да ги изгоня още утре.
И мен точно това ме напряга. Бих изгонил 4/5 от каста веднага, за разлика от Игрите, където е точно обратното през този сезон за първи път.

# 397
При Аксения няма: "Ами не погледнах, забравих, не съобразих.", Ами: "Те и преди се справяха зле на тези задачи..." Това е човек, който никога не е виновен. И се изкарва жертва. По едно време за няколко дни беше, но сега определено не е. Помня ѝ поведението от началото. Грам не смятам да я съжалявам или оправдавам.

# 398
  • Вестерос
Яни освен да прави различни видове млечни продукти, се включваше усилено и в строителните дейности.
При него специално бих казала, че е простено.
Да, Яни е навсякъде, докато Елена само прави млечните неща, затова и тяхното количество е повече и е по-изпипано.

# 399
Така е, но това е добро разпределение. Трябваше само един човек да прави сладкото и съответно да отговаря за него.

Нищо, все още не знаем крайния резултат. Може да се окаже хубаво или поне по-добро от на конкуренцията.

# 400
  • Вестерос
Да, на мен лично през този сезон са ми поне два пъти по-интересни от Фермата.
На мен пък игрите са ми скука тази година, спрях да го гледам вече, само следя във фб какво станало.

# 401
  • София
Тук им виждаме много повече ежедневието и затова ни дразнят повече. Там дават основно игри и играчите са съсредоточени в отборните битки. Тази година са подбрали можещи хора и затова е приятно за гледане, защото зрителите искат това да гледат. Онези участници в условията на Фермата, може и да се изпокарат много повече, но за другата концепция са си супер.

За Фермата имаме нужда от друг каст. Готина идея с два отбора, по-лоши условия, работа, животни, Алманах, но участниците трябва да са интересни и цветни личности. Мъжете при новите много се припокриват. Симона и Аксения също, Мажена  - ненужен образ. Георги-кметът също беше пълнеж. Сигурна съм, че е имало и по-можещи и интересни кандидати в тази възрастова категория.

# 402
  • Me? I'm a raging sea trapped inside of a raindrop.
Аксения няма как да носи цялата отговорност за тази грешка. Финци има вина, че не проследява всяка една брънка от веригата. Да си добър лидер не означава да си микро мениджър, а да оставяш у другите усещането, че ако нещо се скофти, ти си там, за да удариш едно рамо било то със съвет, или damage control. Най-лесно е да обвинят един човек.
Принципно си права, но в случая не точно. За damage control беше късно, т.е. продуктите вече бяха сложени и постфактум нямаха полезен ход. А и какво е трябвало да проследи Финци преди това? Да изпита Аксения колко захар и колко листенца трябва да сложи? Да, лидерът контролира, но не виси на главата на всекиго непрекъснато, просто защото няма физическа възможност, има си свои задължения, а и се предполага, че това са възрастни разумни хора - раздаваш задачи с инструкции и рецепти, не може да водиш всички за ръка през цялото време. В крайна сметка сладкото не е мозъчна хирургия. Ако някой има неясноти по задачите, е редно да се консултира, преди да ги подхване. Но женицата, дошла да се гримирВа и да си почива, дори не се почувства неудобно от грешката си, все й е тая. То и за кравата й беше пак така.

# 403
Елена ми хареса - гласува за Камелия ратай, не и скочи, но и показа , че все пак не толерира постъпката и .
Това беше тактически безопасен ход. Нищо не ѝ е показала.

# 404
Не съм гледала, ама като чета все по- симпатичен ми става Гечо. Прав е човека, че нищо не става от днешните жени( включая и себе си). Имаш рецепта, продукти и накрая да не ти стигне акъла, като не знаеш какво да правиш поне да попиташ ...

Общи условия

Активация на акаунт