Политиката в България 3

• 417 145
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 720
Няма смисъл повече да спорим - за мен има разлика между паметник и сграда; за теб - не. От това различие произтича моето разбиране, че МОЧА трябва да се премести (не да се руши, колкото и да повтаряте тази тропа), а сградите от времето на НРБ да не се местят; съответно и твоето несъгласие, че може само една структура да се премести, а останалите - не. Окей, да си останем с различията.

Също предпочитам да се подписвам под нещо креативно и градивно и очаквам да има обществен дебат/дискусия дали и какво да се изгради на мястото на МОЧА. Много ще се радвам София да има паметник на Калоян, Симеон или Иван Асен II; нито един от тримата няма такъв в момента.

# 12 721
Няма смисъл повече да спорим - за мен има разлика между паметник и сграда; за теб - не. От това различие произтича моето разбиране, че МОЧА трябва да се премести (не да се руши, колкото и да повтаряте тази тропа), а сградите от времето на НРБ да не се местят; съответно и твоето несъгласие, че може само една структура да се премести, а останалите - не. Окей, да си останем с различията.

Също предпочитам да се подписвам под нещо креативно и градивно и очаквам да има обществен дебат/дискусия дали и какво да се изгради на мястото на МОЧА. Много ще се радвам София да има паметник на Калоян, Симеон или Иван Асен II; нито един от тримата няма такъв в момента.

Напълно съм съгласна с това.

# 12 722
И ГълъбД е стигнал до извода, че е необходимо ясно и разбираемо да се обяснява на хората, които не са наясно за приемането на еврото, за да не попадат в капана на проруски "възрожденски" лъжци и манипулатори..Wink.
какво трябва да се обяснява за еврото ? има 2 варианта - приемане или не.
за тия, които искат приемането няма да им обясняват нищо. за другите ще се наложи да им го втълпяват до
втръсване. това не е обяснение.
все едно на теб да ти обясняват колко добър политик и човек е Копейкин. Smiley

Глупости на търкалета. Да, предполагам че всички сме за еврото, но въпросът не е дали, а кога. Сегашните условия (инфлационна криза, спекула с цените, енергийна криза, политическа нестабилност) не са подходящи. Впрочем още като насрочиха дата очаквах нещо такова, за мен бе глупост да се обвързваме с конкретна дата. Трябваше да гоним критерии, иначе тепърва щеше да стане отлагане.

Hope 4 C
И на Крум. Освен че е създал законите ни, той е първият владетел присъединил Сердика (днешна София) към българските земи

# 12 723
Като се демонтира не значи да си хвърли на боклука, имаме си музей на социализма - може да се сложи там.
Не знам дали знаете, на в София на мястото на статуята на св. София е имало статуя на Ленин, не е имало никакъв дебат и статуята е правилно демонтирана. Не може чужди комунистически лидери и армии да стоят в центъра на София.

# 12 724
А какво ще кажете за Луковмарш, вчера е имало. Не разбирам защо точно е забранен. И защо името на ген Луков също е забранено, имало някакво дело май в съда относно това. Попадна ми и тази снимка

# 12 725
Не може чужди комунистически лидери и армии да стоят в центъра на София.
По тази логика не би трябвало да имаме изобщо статуи на чужди лидери. Защото не се сещам Рейгън какво полезно е свършил за България, че трябва да му се кланяме. С което не искам да кажа, че съм за статуя на Ленин, напротив. Но това какви паметници избираме да градим трябва да е пречупено през националните ни приоритети, а не през напъните да се доказваме на външни сили, което на практика е отново и отново повторение на исторически грешки.

И какво стана сега, такава предизборна немощ цари сред “добрите сили”, че единственото им послание към момента е “да счупим паметника” и “да развеем украинските знамена”. Няма програми, няма стратегии за по-добра България, само идеологии пак.🤦🤦

# 12 726
И какви са ни националните приоритети, да славим великия СССР? Не е ли абсурдно?

# 12 727
Комунистическите управници като Фандъкова,(само комунист може да забрани Луковмарш!),изглежда нарочно кръщават посмъртно улици или други обекти,на известни анти-комунисти,за да имат оправдание да оставят комунистически символи на обществени места. С изненада научих,че има паметна плоча на един от най-известните анти-комунисти у нас – дисидента Илия Минев. Паметната му плоча е при хотел Хилтън.

# 12 728
При наличие на толкова много желащи този паметник да бъде махнат/демонтиран, доколкото разбрах има и решение позволяващо това, защо не се организирате и да приключи. Едва ли ще отнеме повече от два дни.

# 12 729
Комунистическите управници като Фандъкова,(само комунист може да забрани Луковмарш!),изглежда нарочно кръщават посмъртно улици или други обекти,на известни анти-комунисти,за да имат оправдание да оставят комунистически символи на обществени места. С изненада научих,че има паметна плоча на един от най-известните анти-комунисти у нас – дисидента Илия Минев. Паметната му плоча е при хотел Хилтън.
Еврейските организации са против Луковмарш.

# 12 730
Те са и против цар Борис, но това не означава че са прави по дефолт.

# 12 731
  • София
Еврейските организации са против Луковмарш.
И американското посолство.Smiling Imp Луковмарш снощи нямаше, но пък имаше марш против него.Imp И съм сигурна, че 90% от присъствалите си нямат и на представа кой е генерал Луков и какво е направил за България.

# 12 732
Хвърлям по едно око на темата, толкова сте зациклили на тая тема за паметника, че е видно, че някои партиите вече страдат от пълна безидейност как да убедят хората да гласуват.

Като предлагате да се премести паметника в музея на соц изкуството, ходили ли сте там, знаете ли дали има място или си чешете клавиатурите.
Онзи, който вандалствал решил да си признае в нац. ефир защото получавал заплахи. Значи стискало му да вандалства защото той си  решил, че е правилно, но не му стиска да посреща последствията и се крие зад политика.
Това нормално поведение ли е, аз взимам нещата в свои ръце защото не ми харесва, но пък после ме е шубе, че и другите ще го направят и търся политическа и медийна индулгенция.
И това под флага на партииге, които уж са борци за правова държава.

# 12 733
Човекът е видял, че общината се бави в изпълнението на собственото й решение и е рекъл да й помогне Grinning
Все едно ъгълче ще се намери в музея. Е, друго си е да заема огромна площ в центъра на столицата, но не е подходящо.

Голямо възмущение от вандалския акт на посегателството срещу вечната ни дружба с Матушка, и то все от страна на евроскептици, алтернативни и националноотговорни. Чисто съвпадение, разбира се.

Не знам какво повече да им коментираме на нашите политичари, като има някой скандал (защото те общо взето това произвеждат), коментираме. Програмите е ясно, че е безсмислено да се обсъждат.

Последна редакция: нд, 26 фев 2023, 09:31 от Анонимен

# 12 734
Човекът е видял, че.общината се бави в изпълнението на собственото й решение и е рекъл да й помогне Grinning

Голямо възмущение от вандалския акт на посегателството срещу вечната ни дружба с Матушка, и то все от страна на евроскептици, алтернативни и националноотговорни. Чисто съвпадение, разбира се.
Освен квалификации към потребителите и одобрение на вандализма, друго по същество няма. Типично за новия тип общество на разделението и разрушението, което ще градим оттук нататък.

Общи условия

Активация на акаунт