Политиката в България 3

• 417 188
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 615
Смите, изпускаш една подробност - тези раойни са синя зона и доста фирми и магазини ги напуснаха.
Нищо не пропускам. Синята зона не влияе на покупателната способност.
@BacuTy
Отваря се. Току-що пробвах. Екселска таблица от НСИ. И много дава много добра информация за движението на потребителския индекс. Разбита по сектори.
Октомврийската ваксина е втора доза на декемврийско мартенската на Петков.
Да, отвори се сега от компа(на телефона не стана).
Хубаво си я пуснал, поне се вижда кое помпа инфлацията и няма нищо общо с "ваксинациите", а по-скоро с войната и спекулата или имаш някакво друго обяснение за "шампионите" ?

# 12 616
Защо си хабите безсмислено енергията за разрушаването на нещо,(МОЧА),което е мъртво?! Не разбирате ли,че точно това искат русофилите и комунистите от вас?! На умряло куче нож да вадите!

ББ и хора/партии като неговата търсят бързи и безболезнени предизборни политически дивиденти. И не си дават сметка, че монетата има обратна страна и мнозинството е против подобно премахване, заличаване, пренаписване, триене и рушене.

# 12 617
монетата има обратна страна и мнозинството е против подобно премахване, заличаване, пренаписване, триене и рушене.
И аз така мисля. Само че не защото имат нещо против заличаването по принцип, а имат нещо против заличаването на знаците на "братската ни обич" с нашите окупатори. Рядко се случва народ да е толкова благодарен на своите поробители.

# 12 618

"Разруха"? "Вандалстване"? Интересно тълкуване за отстраняването на един срамен паметник на окупационните войски в "суверенна" България, който стърчи на абсолютно неприлична височина в центъра на столицата.

Не е нещо мъртво, символ е, при това съвсем жив и вдъхновяващ сърцата на путинистите в България. Както и Альоша в Пловдив.
Къртене на плочки от паметник е точно вандалщина! Без значение на кой е паметника. Прави се обществено обсъждане и се решава дали обществото иска да бъде премахнат и какво да има на негово място. И пак питам като е срамен, ти ще дадеш ли пари за нов, който не е срамен или само ще ходиш да къртиш плочки?

# 12 619
Според мен всички такива паметници трябва да идат в музея на социалистическото изкуство. Ако има хора които им се радват нека го правят (че и пари ще отделят чрез билети за поддръжка), но аз не искам окупаторски паметници за загрозяват столицата. И на Хемус има един "паметник на съветския войн-костница" като не е ясно нито чии кости са погребани там, нито има ли кости.
https://www.svobodnaevropa.bg/a/30625957.html

Паметниците на Моста на дружбата също могат да идат в музея.

# 12 620
И ГълъбД е стигнал до извода, че е необходимо ясно и разбираемо да се обяснява на хората, които не са наясно за приемането на еврото, за да не попадат в капана на проруски "възрожденски" лъжци и манипулатори..Wink.

Докато съм министър-председател, ще настоявам за еврото да се говори разбираемо и ясно, с аргументите, които са основани на разумни факти, а не събуждат ирационални страхове. Това каза служебният министър-председател Гълъб Донев по време на откриването на конференцията "България по пътя на еврото", която се провежда в Националния дворец на културата в София днес. Донев добави, че с конференцията се открива големият разговор в обществото, който ще търси сближаването на българските граждани с идеята за присъединяване на България към еврозоната. Министър-председателят вярва, че присъединяването на България към най-развития икономически съюз в света и въвеждането като официална парична единица на втората платежна валута в света, ще направи България по-подготвена както за сегашните, така и за следващите възможни кризи. Присъединяването ни към еврозоната ще ни даде допълнителна стабилност както във финансово-икономическо, така и в геополитическо отношение, допълни Гълъб Донев.

# 12 621
  • Буркина Фасо
И ГълъбД е стигнал до извода, че е необходимо ясно и разбираемо да се обяснява на хората, които не са наясно за приемането на еврото, за да не попадат в капана на проруски "възрожденски" лъжци и манипулатори..Wink.
какво трябва да се обяснява за еврото ? има 2 варианта - приемане или не.
за тия, които искат приемането няма да им обясняват нищо. за другите ще се наложи да им го втълпяват до
втръсване. това не е обяснение.
все едно на теб да ти обясняват колко добър политик и човек е Копейкин. Smiley

# 12 622
Скрит текст:
какво трябва да се обяснява за еврото ? има 2 варианта - приемане или не.
за тия, които искат приемането няма да им обясняват нищо. за другите ще се наложи да им го втълпяват до
втръсване. това не е обяснение.
все едно на теб да ти обясняват колко добър политик и човек е Копейкин. Smiley

Има само един вариат - ще се приеме. Когато се случи ще се изясни на всички.

Това ме втрещи.https://dnes.dir.bg/krimi/mazhat-schupil-s-chuk-plocha-ot-pametn … virah-se-ot-putin
Да се изразява огорчение и възмущение с вандализъм, не мога да го приема за нормално, но човекът е горд от постъпката си.

# 12 623
Гълъб пак чЕте днес, две думи не може да каже, ако не чете какво са му написали.

# 12 624
Гълъб пак чЕте днес, две думи не може да каже, ако не чете какво са му написали.
Аз откога чакам малко да отлепи нос от "източника", да каже две думи от себе си  без 20 секундна пауза между тях...

# 12 625

Гълъб Донев няма защо да стига до някакъв извод. В края на миналата година беше приета Комуникационна стратегия за еврото. Има разписана информационна кампания, има бюджет. Първата фаза трябва да започне около 12 месеца преди приемането.

https://www.minfin.bg/bg/1570

ПП Да дам пак линка от ДВ за паметниците в Германия, защото ние фактически сме почти в тяхното положение - не съвоюваща, а чисто победена страна от Оста.
https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8 … %D0%BE/a-61730443

Последна редакция: пт, 24 фев 2023, 18:41 от Vapor

# 12 626
Понеже е играла яка метла, малко резюме на писаното.

Когато някой се разболее от шарка обривът не е самата болест, която убива тялото, а само неин признак. И с МОЧА е същото - той е само проява на дълбоко вкорененото русофилство в българския народ, който 45 години беше възпитаван да счита България и СССР за еднакво важни, за две родини, като добрият социалистически гражданин трябваше да е готов да умре и за двете. Даже в идеологическо и политическо отношение СССР бяха напред и ние трябваше да си водим бележки как се строи социализъм. Истината за това какво ни е причинила Съветската армия беше заличена и заменена с легенди. И паметникът е олтарът на тези легенди, пред който се покланят русофилите.
Всъщност Съветската армия не ни е освобождавала от нищо и не заслужава паметник и е крайно време той да бъде преместен някъде в музей на социализма и да се свърши. А след руската агресия в Украйна да държим още паметника е направо кощунство.
Това трябва да ме убеди, че вандализма е приемлив и морален, защото е насочен към конкретен обект.
Утре обекта може да бъде друг.

# 12 627
Тотално ми е писнало от тази мантра с нацизма в България 😡 
Има разлика между паметник и паметник... аз съм за ремонта на Бузлуджа и използването му, за много паметници направени по време на комунизма като например  - Самарското знаме в Стара Загора, защото харесвам това, което символизира, но специално на съветската армия е трябвало да го преместят още през 1989.

# 12 628
Факт е, че сме окупирана страна от Оста, факт е, че Съюзниците, а в нашия случай СССР са ни освободили от нацизма и фашизма точно както са освободили от тях например Германия. Нищо, че и двете сме победени страни бивши окупаторки във войната.

Не са никакви факти това.

Не сме били окупирани от Оста, били сме съюзници.
В България не е имало фашизъм и нацизъм, от които да бъдем освобождавани.

Какво да си говорим?

# 12 629
  • София
По нищо не се различава от това да развеем някое знаме със свастика.
Брей, нали в България преди 9 септември всичко е било чудесно. А по онова време свастиката не е била срамна, сигурно се е развявала из София.

Общи условия

Активация на акаунт