Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са специфичните признаци, които децата със специални нужди обичат да изхвърлят боклука?
Какви са някои методи за успокояване на дете със спектърно разстройство, когато е нервно?
Кои са някои от любимите играчки и игри на децата със специални нужди?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са специфичните признаци, които децата със специални нужди обичат да изхвърлят боклука?
-
Какви са някои методи за успокояване на дете със спектърно разстройство, когато е нервно?
-
Кои са някои от любимите играчки и игри на децата със специални нужди?
-
Какви са някои методи за привличане и задържане на вниманието на дете със спектърно разстройство?
-
Как мога точно да измеря температурата на дете, което не стои неподвижно?
се чувствам длъжна да се аргументирам.Преди две години докато течеше нашата диагностика в св.Никола - Мишо отказваше да ходи сам, когато е навън.Возех го с количката.Сядахме на една пейка и единственното което правеше е да си седи в количката и да яде нещо-най вече зрънчо.Много рядко слизаше и
.В клиниката ми обясниха, че това е стериотип /описан в епикризата/ и да не му го нарушавам, защото не е добре.Малко след това свекърва ми гледа Мишо една седмица и с прилагането на посочената от мен по горе карикатура - този стериотип беше изчезнал точно за 6 дни.Когато ми върна Мишо и той ми се "втечни"
и на мен искайки да го нося - приложих и аз схемата на свекърва ми /бях си навехнала крака / и след 2-3 дни Мишо вече си ходеше сам до градинката.
дори и по този начин.
е техният начин да намерят