Отговори
# 315
Приеха ме в Тутракан с високо кръвно . Ходя в спешното 140/90 качвам се за прием 103/68. Границите играят много. Ако стане нещо за Русе с линейка и ще вадят бебето за което съм съгласна. Имам ужасни болки в главата и очите. Дано всичко снас е наред и ще искам инжекция за развиваме на дробовете , не искам да ме оставят ей така или нещо ще говоря вече сериозно , да не застрашават мен и бебето

# 316

Искам да погледнете тази картинка. Външната жена сме ние. А вътрешната жена е Майката Природа. Карл Юнг има една концепция за личност 1 и личност 2. Личност 1 е социализирана и оправна, която контролира и урежда нещата, постига успехи и амбиции. Личност 2 е инстинктивна, подсъзнателна, природна, имаща достъп до мъдростта на цялото човечество чрез връзката си с колективното несъзнавано. Всички имаме и двете личности в себе си. Личност 2 се проявява при сънища, мечти, фантазии, творчески занимания без цел, спонтанна игра, свързване с природата. Ако личност 1 потиска твърде много личност 2, човек става по-невротичен. Затова, мили майчета, които сте много напрегнати и притеснени, оставете идеята, че всичко зависи само от вас и съзнателните ви усилия. Много са важни, но не са всичко. Погледнете на картинката Вътрешната жена, която точно знае как да си върши работата по продължаване на живота, отпуснете се, доверете и се. Стигнахме до тук, значи ще го бъде. Поиграйте си, подраскайте си, направете нещо по-щуро и безцелно само защото е приятно, пуснете малко тоя контрол. Simple Smile Не искам да звуча назидателно и съветнически. Само малко за вдъхновение и припомняне къде ни е истинската женска сила.

Кадерай, явно кръвното ти много играе. Стой под наблюдение. И не се безпокой, че ако има риск, няма да извадят бебчето навреме. Обратното е доста по-вероятно в нашата страна. Ще ти предложа един метод за дишане, който се използва за контрол на психосоматични състояния, възможно е с него да установиш контрол над кръвното. Ако искаш, пожелание е, не искам да се натрапвам. Изтегли си едно безплатно приложение, което се казва Paced Breathing. Иконата му е медитиращо човече на синьо-черен фон. Това е водач на дишането. Като го отвориш, където пише Times нагласи първо 3-1-3-1. Това са времената за вдишване-задържане-издишване-задържане. С натискане върху картинката "трапец" водачът тръгва според нагласените времена. Има визуален водач (точката, която се движи), има и звук, даже и вибрация, ако я настроиш. Трябва да се стараеш да дишаш прецизно. Това е ключът. Щом почне вдишване да вдишваш. Щом почне задържане на дишането (при пълен дроб), задържаш, и т.н. Програмата е много интуитивна. 5 мин на проба стигат, дори и 2-3 вършат работа за бързо успокояване. Ако ти е приятно, и по-дълго. Трябва да ти е приятно, комфортно и да те отпуска, след първоначалното свикване с програмата. Ако времената не са ти удобни, промени си ги, както ти е комфортно. Важното е да намериш твоето индивидуално темпо, с което ти е приятно, затова си направи повече проби. Методът с това дишане работи така: когато дишаме равномерно, т.е. всеки два дихателни цикъла са колкото може по-еднакви, тогава сърцето започва да работи като метроном. Между всеки два удара на сърцето минава време. Това време се мери и се нарича вариабилност на сърдечната честота. Това време между всеки два удара, колкото е по-еднакво, толкова е по-добре за сърцето и за нервната система, особено за автономната, която регулира кръвното налягане. Методът е от арсенала на неврофизиологията и се използва за контрол на хронични болки, сърдечно-съдови проблеми, напикаване (и е много успешен при хиперактивни деца). Ако решиш да пробваш и имаш затруднения, пиши ми на лични и ще говорим по тел или вайбър, за да ти помогна да си нагласиш нещата. Това и най-доброто, което ми хрумва, че твоята личност 1 може да направи. Grinning

Извинявам се за лекцията! Само искам да помогна на който иска.

Забравих да добавя, дишането се прави няколко пъти на ден по няколко минути. Има моментален ефект като отпускане и облекчаване, ака е нагласен комфортен индивидуален ритъм, но истинската му сила е като се практикува известно време всеки ден. Напр.преди заспиване е супер. И също важна подробност - вдишването и задържането с пълен дроб активират нервната система и вдигат кръвното, а издишването и задържането с празен дроб отпускат нервната система и свалят кръвното. Дишането е феномен на "динамично равновесие". Застоят е смърт, а хармонията е динамичното равновесие, точно както е денонощието. Затова, ако усещате, че ви е по-комфортно да издишате по-дълго, отколкото да вдишате, нагласете си го така, примерно 3-1-4-1,5 сек. Не препоръчвам в нашия случай квадратното дишане (който знае за него), защото задържанията са прекалено дълги и се получава обратния ефект на успокояване на нервната система.

Последна редакция: ср, 12 окт 2022, 15:18 от Muflon

# 317
Кадерай, стискам палци всичко да е наред и да овладеят състоянието бързо!

Муфлон, благодаря ти много за полезното мнение. Аз се старая все по-често да отделям по няколко минути, за да дишам дълбоко и през тези минути да не мисля за нищо друго освен за самото дишане. Особено в напрегнати моменти действа много уравновесяващо.
А сега ще погледна това приложение и по описанието ти ми се струва, че може да помогне и за дишането по време на родилните контракции щом може да се настрои индивидуално. Изгледах няколко лекции на тема “Дишане по време на раждане” и всички жени споделят, че е много важен елемент ако искаш да премине по-леко, ефективно и безболезнено.

# 318
Флейм, не съм сигурна, че това ще свърши работа по време на раждането. Grinning Раждането е... работа от друго естество. Отидох да раждам без да знам нищо за дишането. Раждах нормално, без упойка, мегаболезнено. Като трябваше да напъвам, аз се сгъвах, хем напъвах, ама всъщност просто си пищях. Grinning И те ми казаха да не пищя, ами да пращам усилието надолу, не нагоре към устата. Grinning Ох, много ми е смешно. Та мислено си разделих тялото на две части през кръста - горна и долна. И като трябваше да напъвам, си представях, как обръщам цялата енергия да отива надолу от кръста. Сама усетих как съм я пращала нагоре. Това става с дишане. Като се издишва, все едно всичко върви надолу. Някой да ми го беше казал по овреме, ама аз съм си виновна, че не се подготвих. Колкото до програмата за дишане, това според мен е неприложимо при такива болки и напрежение. То съзнанието се разпада на части, ми да следя програма Grinning - невъзможно.

Всъщност, пак ти прочетох мнението, когато са търпими, мисля, че с дишането ще е по-лесно. Но може би без програма. Просто се брои, примерно до 5 се вдишва и после до 5 се издишва. Да има ритъм някакъв. Това може да помогне. Но да си призная, втория път ще взема упойка. Joy

# 319
Да, по-скоро си представям да го ползвам като упражнение, за да може като настъпи моментът и вече да съм го автоматизирала доколкото е възможно. Но това е защото все още имам някаква романтична представа за самото раждане, а може би в действителност ще забравя абсолютно всичко четено, чуто, упражнявано..

# 320
Здравейте бъдещи мами, моят термин е на 27.12.22 и чакаме момиченце.
На вас случва ли ви се вечер да ви изтръпват ръцете,да "мравучкат" толкова,че не може да спите? 🤔

# 321
"Смешно ли е раждането" е страхотна тема, чела съм я преди, чела съм и последната тема. И моето раждане беше насочено натам. Когато моментът дойде, акушерката ме предупреди да не крешя, защото ще си изхабя силите и няма да се случи нищо. Вместо това да си представя, че имам най-страшния запек на света и да напъвам така, че да се освободя от него. Та общо взето такова е😁 Също ми помагаха и с дишането, насочваха ме как да дишам дълбоко, за да се успокоя.

# 322
  • София
На вас случва ли ви се вечер да ви изтръпват ръцете,да "мравучкат" толкова,че не може да спите? 🤔

Пиеш ли магнезий? Прилича ми на мускулно напрежение. Ако, не пиеш се консултурай с АГ и си вземи ще помогне. Има различни видове и АГ знае какво да ти предпише.

# 323
Флейм, и аз си романтизирам представите за второто раждане. Това си е спасителна стратегия, според мен, от която имаме нужда. Иначе остават само болките, грозните нощници и студената светлина на лампите (дали да не седна да пиша книга Thinking). Само клизмата не мога да романтизирам. Опитвам се, ама не мога и не мога. Grinning
Всъщност имам много хубави спомени от първото раждане. Особено вече частта с бебето, после съобщаването на таткото... HeartHeart Eyes Всичко си заслужава заради "после".

# 324

Пиеш ли магнезий? Прилича ми на мускулно напрежение. Ако, не пиеш се консултурай с АГ и си вземи ще помогне. Има различни видове и АГ знае какво да ти предпише.

Пия от 4-я месец. Чудех се само при мен ли се случва. Така ми се иска по-рано да бях намерила темата. 😀

# 325
  • София

Пия от 4-я месец. Чудех се само при мен ли се случва. Така ми се иска по-рано да бях намерила темата. 😀

Аз съм имала мравучкане (преди бременността) при нервно напрежение, преумора и безпокойство. Липсата на магнезий може да доведе до болезнени спазми (крампи) в крайниците. Консултирай се с АГ и си помисли дали нямаш тревожни мисли и стрес. Друга причина за мравучкане може и да е лошо оросяване на крайниците, но за всичко това си трябва лекар да те прегледа.

# 326
Аз също имам . Една приятелка също имаше . Предполагам е смао на дланите . Пия магнезий , но не помага . Някога е по-силно друг път го няма , но при мен е само през нощта, когато съм легнала , все едно съм си спала на ръката . Четох , че е някакво притискане на карпален канал от оттоци и е нормално.

# 327
Ох, аз също съм от тревожните.. с проблемите.. сега и мъжът ми се разболя, два дни подържа висока температура, гърло го боли, отпаднало му е, а мен ме е страх да не ме зарази, че само това ми трябва... Въпреки че и аз подозирам, че ме мъчи вирус от понеделник съм с болки в корема и нямам никакъв апетит. Днес ни дойде леглото. Наложи се мъжът ми да го качва сам, на части, направи поне 10 обиколки. Живеем на 3 етаж и както е болен бая си попсува. Но и аз няма как да помогна  със скъсена шийка... А пък как ще го сглобяваме, изглежда ми мисията невъзможна. Малко сме смотани в това отношение. .. Все броя дните и се моля да стигна 9 месец.

# 328
  • Вестерос
HugHugHug за който има нужда от подкрепа!

Кадерай, мила, дръж ни в течение, дано овладеят кръвното!

Муфлон, много интересни неща прочетох, благодаря за споделянето!

# 329
AleksandraK, аз имах изтръпвания през нощта, но след като ми увеличиха магнезия, вече нямам.
Момичета, тези два дни едвам се сдържам да не вдигна страшен скандал на ММ. Довлече ни вирус вкъщи Sad Знам, че не го е направил нарочно, но вътрешно го обвинявам и същевременно се ядосвам на себе си- как може да съм толкова зла.
Аз съм с гърлобол, температура 37,5 и малко кашлица. Лекарката каза, да го карам на чайчета и повече плодове, а ако вдигна над 38 - парацетамол. Много се притеснявам, че може нещо да му стане на бебчо

Общи условия

Активация на акаунт