Отговори
# 525
Момичета онзи ден си писахме по темата за обръщането на бебоците, ако върнете няколко поста назад ще го видите - казва се външно инверсио. Практикуват го и в Надежда и имаше няколко уебинара на тази тема от акушерката там, Надежда Стаменова.

# 526
Викиту, и при мен не са започнали, а съм в 33+4.
. Следващите ми прегледи са в петък при едната АГ и след седмица при другата. Мисля си, че вече е време и се надявам да не ми ги спестят.

Кога се започва да се следят тонове? При мен явно ще започнат в 35-та седмица, защото чак за тогава имам час. Виждам,че при някои вече е започнало това 🙄🤷

И аз съм 33+4, утре съм на тонове за първи път. АГ ме вика в родилното. Там ще е меренето на тоновете. Ще ми покаже самото отделение и ще говорим за операцията, която си мисля, че ще е съвсем скоро. Cold Sweat

# 527
  • Вестерос
Аз другата седмица съм за трети път на тонове. Зависи от АГ-то кога ще реши. Но аз освен по касата, нямам идея колко са на брой, имам платени от пакет към АГ-то ми 4 пъти.

# 528
  • Варна
Благодаря ви за отговорите и аз бях чула от 28 седмица и съвсем се притесних, но явно е по преценка на лекаря. Колко пъти е включено в здравната каса не знам,но то като започне от 35-та седмица и ако е един път седмично няма да са много.
Иначе за обръщането днес ми споделиха за акушерката Надежда Стаменова и възможността да обръща бебетата. Ако ми се наложи може да потърся мнение от нея.
Vesito0o дано да имате още няколко седмици преди секциото. Нека сега само да те подготвят с информация и аз чакам прегледа си , за да ме информират за списък и т.н така ми обещаха

# 529
Днес бях на последната ФМ - всичко му е наред с бебо, освен че беше инат и не искаше да съдейства на лекарката да застане в позиция. Главично е разположен и е цели 1460 грама, препоръча ми доплер след около 4 седмици.

На мен нищо не ми казаха за тонове и не знам сама ли да се запиша или да изчакам ЖК, което ще е на 5.11. Според вас дали ще е късно (в момента съм 29 седмица)  .. При мен малко тъпо се получава, че АГ при когото се следя отначало е в отпуск до средата на декември и сега не знам какво да правя Sad

# 530
  • София
В пакета по здравна каса, няма безплатни тонове Simple Smile. При моята АГ се плащат по 30 лева на запис, отделно си е вдигнала цената и за ехографа и сега ми взима по 65 лева на преглед за него :Х. Преди беше по 45 лв.

# 531
Аз другата седмица съм за трети път на тонове. Зависи от АГ-то кога ще реши. Но аз освен по касата, нямам идея колко са на брой, имам платени от пакет към АГ-то ми 4 пъти.

Какво точно правят при меренето на тонове? Слага се нещо като колани около корема и следят сърдечния ритъм? По гръб ли е процедурата, че с тези киселини и 2 Мин не издържам легнала по гръб.

# 532
  • Вестерос
Така ли? Нямах идея, значи съм си платила за 4-ри само, че толкова са ми в пакета. Към него имах 6 подробни ехографа с доплер и всичко, освен 4-те ми по касата.
Не съм запозната обаче ЖК кога приключва, като се излезе в 45-дневния болничен или докато си родиш?

# 533
  • Варна
🙄 и аз не знаех ,че се плащат значи по - добре че ги е отложил ако няма причина.
Доколкото знам на база тоновете може да се прогнозира кога долу горе ще е раждането
И каквото съм виждала е точно както  го е описала Vesito0o лежи се известно време. Където ходя на ЖК се двва предимство на майките  за тонове, правят записа и после чакат с другите за консултация с доктора.

# 534
Аз се следя по ЗК, но тоновете не се включат и си ги заплатих отделно днес, като това ми струваше 30 лв. Трябваше да съм легнала по гръб, но в един момент ме накара да легна на лявата страна защото бебето много шаваше. Знам от познати, че ако не можете да лежите по гръб по време на тоновете трябва да предупредите медицинското лице. Иначе се връзват два колана и лежите така 15-20 Мин.

# 535
  • Вестерос
Да, аз нали и двата пъти едвам издържах по 5 минути, падаше ми кръвното и ми причерняваше. Вече ще ги правя само настрани. Някъде 10 минути се лежи.

# 536
Аз ще съм 33+5гс, когато ще  съм на запис на тонове и това ще е първия път за тази бременност. Спомням си миналия път само веднъж ми мереха тоновете, но не помня коя седмица, вторият път при АГ не се наложи, защото бях вече родила 😁. Когато постъпих за раждане беше вторият път, но дежурната сестра така беше сложила коланите, че нищо не отчитаха, добре че мина сестрата, която ме следеше при АГ и ми нагласи коланите. На момичето, което беше с мен в предродилна зала, й направиха спешно секцио, заради ниски/слаби тонове. А дали и нейните датчици не са били сложени не където трябва, не знам🙄

# 537
За пръв път ходих на тонове в 25г.с. + 2дни .Тук са ми безплатни , мисля че тук при всички започват да ги мерят по - рано . 20 минутки е горе долу всеки път .Още първия път сестрата ми каза да лежа на едната страна само , за да не ми пада кръвното ,  а аз тогава все още се чувствах добре по гръб . Моя хубавец пък е с главата надолу , крачетата ритат или в страни или високо горе , а главата притиска пикучния ми мехур , понякога като вървя имам чувството че … ще падне Joy много е странно .

# 538
Здравейте, аз с ново питане 😃. Искам да си закупя неща онлайн( дрехи, козметика, кърма за баня) тай като положението ми е такова, че немога да се насладя на ходенето по магазините и да си накупя всичко, та помагайте. Целувки 😘😘

# 539
  • Вестерос
Онлайн съм пазарила от bebelache, аптеки гален, софармаси,  makeup.bg, Хиполенд, Айко, Дундьо, Бебино, разни други сайтове. Пиша какво търся в Гугъл и те излизат много сайтове и така търся с най-ниска цена.

Дрешки можеш да вземеш от хм, Уайкики.
Пепко нямам идея дали продават онлайн.

Общи условия

Активация на акаунт