Отговори
# 570
Ние имаме камина и парно , и по двата начина сме на дърва .  Сега палим камината , но в по студените времена ще сме на парно. Още не съм купила овлажнител за въздух , но ще трябва, защото даже и на мен ми се запушва носа когато е мн.топло.
Мами как сте с яденето? Аз вече , вечерта ставам ям по 4 филийки , бяха по 2😑. Не мога да се овладея сутрин ям 2 , обяд 3 , вечеря 2 + през ноща 4. Без манджа и хляб не мога да се нахраня , отделно си правя за следобед плодова салата + 2/3 ореха. Знам , че трябва да се ограничавам , знам че ще ми е трудно да ги смъкна , но не мога и не мога . Като казах на АГ , че съм качила 22кг 🤣🤣 каза , че нормално е до 12 и че са много. Още качвам. Ако не ям колкото да се наситя , а по малко почва да ми гори в гърлото и после след един час ям още повече🤣🤣. Забременях с 47 последно бях 68)69.
Искам да ви питам пиете ли си още витамините за бременни?  Аз вече моите почнах да ги забравям, от толкова много лекарства . Сигурно едни 20 дни не съм ги пила, ама вече да ги пия ли да не ги ли 🧐нз💖💖💖

И аз се чудя за витамините. Преди няколко дни ми свършиха и се питам има ли смисъл да давам още 40 лв, като вече съм съвсем накрая. Днес съм на консултация и ще питам АГ.

# 571
Моите витамини са подходящи и по време на кърмене,та ще си ги пия,но и аз често  забравям.Пия през ден,два.
Отопляваме се с парно и климатик.. В спалнята бебето  ще е на парно,но
след втория месец ще го изключвам през нощта.Така процедирах и с голямото дете.Един вид каляване.Спало е на 18-19°  и никога не се е разболявало от студ.Изключва се парното в 00 и после пуска чак в 6-7. Аз обичам  през деня да ходя по джапанки  и потник,но нощно време спя на чисто хладен въздух.
  Напоследък  имам болки в гърдите . Вие имате ли такива оплаквания? Не знам ,но може би идва от притискането и ребрата.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 13:03 от Edelvais123

# 572
  • София
И аз напоследък съм много ящна. Sweat Smile Вчера на прегледа моята АГ каза да намалявам бързите въглехидрати - тип сладки, тестени, картофи и ориз.. че малката както вървеше няколко дена по-назад сега върви почти седмица напред. Днес ми е първият ден на "диетата" и вече ми е трудно хаха.

Витамини за бременни спрях още във втория триместър. АГ ми каза, че са били важни само за първия. Но пия витамини Б12, фолиева киселина, Д и желязо. Понякога добавям и билкова кръв. Но ще заменя билковата кръв с Биозин, за да подпомогне с усвояването на желязото.

# 573
  • Варна
И аз днес бях на преглед и бебока е 2105 гр
 Нямам проблеми с храната ям си както преди никога през нощта ,но се събуждам гладна 😔
Ние ще се отопляваме на парно с подово ще е новост и за нас. Според мене ще имаме нужда от овлажнител за въздух ,сега влажността е около 42-45% не съм сигурна дали е ок понеже във Варна със сигурност беше по влажно.
Между другото да споделя,че в МЦ Марковс са започнали да работят с фондовете  за допълнително осигуряване.  Вече зависи от пакета ви при мен лично нямаше за преглед по бременност , но ми издадоха фактура за възстановяване на средства.

# 574
Ние се отопляваме на парно с пелети. През първите 2 месеца ще го държим около 22-24 градуса през цялото денонощие, а след това може би вечерта ще намаляваме градусите.

За килограмите - качила съм 11 кг до сега. ( 31 седмица). Чувствам се много добре, все още нищо не ме боли и вечер си спя (чак сутрин не мога да се събудя за работа), пробуждам се по един път само до тоалетна 😁😁 Днес бяхме на преглед, малкия върви напред със седмица. Следващия преглед ще е, когато трябва да излизам в майчинство и тогава вече ще говорим за раждането. Чак сега вече осъзнавам колко е близо този момент, до сега все се успокоявах, че има време.

# 575
Преди малко се върнах от консултация. Днес влизам в 34г.с. Взеха ми микробиология и ме провериха за разкритие. Слава на Бога нямам. Дадоха ми 45 дневния болничен и ми изготвиха всички документи за прием в болницата. Дадоха ми и направление за изследвания, които се правят преди раждането. 7 дни преди да вляза в болница трябва да ги направя + кардиограма от личния лекар. Секциото ще е на 10 ноември. АГ каза, че тези две седмици сега са мн важни. Каза ако искам да спра витамините, само магнерота продължавам 3х2. Иначе много странно бебетата са по-малко грамове от предната консултация преди седмица. Явно има значение как са застанали и апаратурата нещо не мери както трябва. И така.... Иначе много тежко момичета. Болки страшни в гръб, крака, срамна кост.... Едва се къпя вече. Докато се изсуша, после да си изправя косата  и трябва да си лягам да почивам Joy

# 576
Тъкмо си мислех, че само аз имам постоянни болки някъде и не знам от тежкота или от болката се измарям супер лесно. Качила съм 5 кг, не са много сякаш.
Аз не знам утре как ще ходя да пазаруваме някой последни неща как ще устискам и на прегледи занапред как ще ходя с тези болки.
Единствено се радвам, че що годе си спя нормално за сега поне.

# 577
Днес явно ни е бил ден за прегледи. И аз бях по ЖК и излязох в 45-дневния болничен. Бебка е около 2100г. - АГ каза, че точно си отговаря на 34гс. Прави ми и преглед за разкритие (нямам, за щастие) - доста неприятно усещане, но явно занапред ще е така. Започнахме и със запис на тонове. Като цяло според докито всичко е нормално и мога да се поуспокоя. Аз си се познавам и усещам, че като минат следващите 2 седмици, живи и здрави, и премина психологическата бариера, че вече съм в 9ти месец ще ми е много по-лежерно. Дотогава си продължавам магнезия и повече почивка.

# 578
Някоя успя ли да мине през Бебеманията днес?

# 579
Здравейте и от мен Hug
Днес бях при Олга Дукат, пуснахме тонове, измери кг и кръвно, зададе ми доста въпроси за здравословното ми състояние и се запозна с медицинската история на бременността. Даде ми и всички документи за информирано съгласие, за да ги прочета на спокойствие вкъщи. Интересното е, че ми измери таза с нещо като пергел и напипвайки бебето каза, че е в добра позиция и че няма да е много голямо, което доста ме успокои предвид мераците ми за естествено раждане Grinning Ще ходя пак след 2 седмици (в 36 г.с.).
От днес съм в болничния преди термин, така че се отдавам на почивка и книги Books

# 580
И аз чакам отзиви за бебеманията, макар че няма да мога да отида.
Аз също почнах да налитам на ядене най-после, но само на шоколад. Като количество храна все още ям даже по-малко от преди да забременея. Качила съм само 1 кг, но това не е кой знае какво предимство, щото си ги имам излишни от преди това. Трудно ми е да се наям със сухи неща, яде ми се готвено. Не по много, но да е топло и готвено. Скоро няма на съм на преглед, още две седмици, когато ще ми почне 45-дневния. Искам да знам как е бебето, но ще трябва да почакам. Все се чудя колко ли тежи вече. За радост не спира да ме рита. Имам чувството, че движенията и ритниците му са много по-силни, отколкото на дъщеря ми като беше в корема. Сякаш, щото е момче, е доста по-як. Вече имаме вариант и за име, макар и не окончателно, но за мен е успокоение. Коремът много ми тежи вече. Едва върша някакви домакински дейности. И лежането по гръб е невъзможно. Почвам да не мога да дишам и да ми прилошава. С почването на ноември, може би ще се родят първите бебчета в групата ни. Някои вече влизате в 9 месец. Много е вълнуващо. Аз съм с по-късен термин и ще ми бъде много интересно да споделяте всякакви преживявания. Една лекарка ме предупреди с витамините в началото на бременността, че от тях бебетата ставали много едри и аз започнах да ги пия едва от месец, откогато и поспрях повръщането. Не мога да повярвам, вече съм 8 месец и все още ми се гади повечето дни. Добре че вече не е толкова противно и спрях поне да повръщам. Извинявам се за дългия пост, олях се.

# 581
Май наистина днес е бил ударен ден за прегледи. И аз днес бях на ЖК по ЗК, на прага на 31г.с. но не я гледаха бебата на ехо. Толкоз по ЗК, а и лекарката не искаше, защото съм била преди по-малко от две седмици (при АГт, което ще ме изражда) и след седмица и нещо ще ходя на последна ФМ и там пак ще я гледаме. Но ми взе микробиология заради песара.. а и нещо течението тези дни стана жълтеникаво и притесни и мен и нея.. но ще чакаме официално резултатите да видим какво съм “завъдила”. Назначи кръв и урина и така. Ще си чакам ФМ на 01.11 😊

Интересното при мен е че на фона на цялата ми бременност, сега се чувствам най-добре.. Въпреки по-честото ходене до тоалетна, тежестта и трудностите със спането. Контракциите ми намаляха, нищо не ме боли, чак ми е странно на моменти 🤷🏼♀ До 4 месец все ми беше лошо и имах постоянна тежест при уриниране.. след 4ти се почна яко с контракции, на моменти болезнени, бъбречна криза, разтягания.. направо се чувствах като газена от валяк. Та сега съм изненадана от състоянието си 😂

И аз вече съм почти +5кг след като ме наплашиха, че беба изостава и получих пратки с храна от родителските тела 🐷 Иначе и на мен душичката ми търси манджички 🤗

# 582
  • Вестерос
И аз съм вече в болничен, но моят преглед ще е във вторник, ще ми вземат микробиология и ще дават всички документи, а в понеделник ще правя последните изследвания по касата ПКК, урина и т.н.
Нямам идея колко съм качила вече, може би +16 да са. Моето АГ ми казваше до 2 кг на месец да се ограничавам. Вечер ям до към 9,10 макс някакви дребни неща, вечерям около 7 часа.
Сглобихме кошарата днеска, голяма философия беше 🙄 от понеделник почвам да пера дрехите и да прибирам ☺️ взех си течен прах на Бочко.

Последна редакция: пт, 21 окт 2022, 22:41 от Tiffany А

# 583
Момичета, имам спомен, че някоя от вас си пазаруваше от немския Амазон. Имам нужда от малко информация, може и на лично ☺️

# 584
Аз 😁 днес тръгна пратката от Германия и някъде другата седмица към Петък ще си я взимам. Пиши ми с какво да помогна 😎

Момичета, имам спомен, че някоя от вас си пазаруваше от немския Амазон. Имам нужда от малко информация, може и на лично ☺

Общи условия

Активация на акаунт