Любители на котки - Тема 177

• 28 053
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Има ли вариант да съжителстват майка и син в апартамент?
Имам позната с майка и син. И двамата са кастрирани.
Успяват да съжителстват заедно. На моменти не се понасяли и се биели. Но те и моите се бият.
Майката ще го научи на всички тарикатлъци Simple Smile
Интелекта не зависи от порода.
И аз мисля така Simple Smile
На моменти моите са безкрайно глупави. Дейзи усвоява всичко много бързо и е по-умна Simple Smile
И името си научи по-бързо от батковците.

# 376
Потвърждавам.
Ушатото е умел манипулатор, интелигентен е, може всичко, сам се научи да си отваря врати, шкафове и тем подобни, знае си името, бързо усвоява. Има инстинкт на хищник, нещо което Топче нямаше, Уши убива всичко , което докопа за да го изяде, Топче си играеше с тях, без да ги убива.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 11:05 от Ивекс

# 377
Аз породисти котки не съм гледала, но предишната (Лъки) беше най-невероятната и интелигентна котка по мнението на всички, които са имали контакт с нея, някои от тях с породисти.
Мъри определено е доволно тъпичка, което има и добри страни - изобщо не си и помисля, че може сама да си отваря вратите.

# 378
Подкрепям Ред. С котките нямам опит, но с кучетата имам. Смесената кръв дава устойчивост на болести и силен инстинкт за оцеляване. Той е предпоставка за бързо трупане и анализ на информация (аналог на човешката интелигентност).

Нямам време да ровя във ФБ, но ще преразкажа историята на бездомно безпородисто куче, обгрижвано в университетски кампус. То наблюдавало купувачите от бюфета. Виждайки, че срещу хартийки получават храна, то отнесло със зъби лист от дърво, изправило се на две лапи и го подало на продавача. Умиленият човек дал на кучето храна по негова преценка. От тогава историята се повтаряла винаги, когато кучето е гладно. Имаше умилителни снимки на кученцето (Негро е името му) с дървесен лист в зъби, очакващо размяната.

# 379
Забелязала съм как бездомни кучета пресичат улиците по пешеходните пътеки. Виждала съм ги как целенасочено отиват точно там да пресекат.

# 380
Нормално е, научават се, иначе няма оцеляване на улицата.

# 381

Умничко, но и много добричко и гальовно ни е котачето.

# 382
Сакура на геврек

# 383
  • София
Аз пак с различно мнение,но не харесвам обобщения Сина е прекрасен,но не бих казала,че абисинците не са познати.Това е най-старата порода и всеки,който малко се е интересувал,си ги знае.
Последните години съм имала 2 породисти и една превъзходна котки.Инрелекта не зависи от порода.Дори бих казала,че една смесица,още повече,ало е живяла на улицата,ще е в пъти по-умна и адаптивна от не излизала от апартамент с поколения назад котка.Финдъс беше уникално умен,Сакура е мн красива,нежна,любопитна и невероятно грижовна,но не е умна Закари,уличника е смущаващо интелигентен,но и обидчив.Много умен котарак.
Напълно съгласна! Вчера написах почти същото, но без да искам затворих прозореца и реших да не се "мъча" повече. Simple Smile

Шарки, Шарлот, четох ви в другата тема, но тъй като тя е само за снимки, реших, че е по-добре да питам тук. От опита си как виждате използването на пелети при много котки? Няма как да следя цял ден кой кога си върши работата. Затова тоалетната ни е много голяма и побира над 10 кг бентонит. Така мога да почиствам веднъж на ден, защото "производството" при 5 котки наистина е голямо, а ако е много замърсено, има опасност да правят бели извън тоалетната. Знам, че при пелетите слагате малко количество, което се изхвърля често.

По едно време много се бях запалила да купувам тоалетна с отвор отгоре. Имахме съфорумка, която много я хвалеше, защото се разнасят много по-малко камъчета из апартамента. Обаче си дадох сметка, че всички ще ходят само под отвора (главите стърчат навън) и при повече котки хич няма да е хигиенично. Sad

# 384
Таня, ако решиш, вземи първо пробно количество. При мен Бени отказва пелети, два вида съм пробвала, и наказателно пишка, където му падне

# 385
  • София
Моите диванета за месец и малко приключиха с тоалетна 20 кг.
Ще поръчам, но ще трябва да взема нещо от някой квартален магазин.
Ядене, спане и пикаене, по много Joy

# 386
  • София
Танче, моят младеж пишка прилежно в пелетите, обаче ака навън на гранитогреса (имаме “проблясъци”, 2-3 пъти в месеца ака и в пелетите, колкото да ме хвърли в туш защо мирише на ако, а не се вижда).  Ака и пишка само в една тоалетна, тази за гости на първия ни етаж, в нашата баня му стои паничка с вода и при нас не прави бели. Може и да не му харесват пелетите, но от бентонита киха и оставя бели петна от лапи навсякъде, та за него аз съм против.

Понеже стиска докато се приберем, ние си мислим, че го прави там, защото това му гарантира почистване веднага - в пелетите може и да престои, а според него почистването трябва да е на секундата. Инспектира после… Не мога да преценя с повече котки как ще е, нямам опит. Пелетите са едрички, акото сухичко и има вероятност да не се облепи от всички страни с пелети и тогава ще мирише.

# 387
Норигами, такава беше и първата реакция на Тери. Заложих пелети, подуши и възмутено излезе. Предвидливо не бях изхвърлила предходния (частично ползван) бентонит. Размесих и посадих котето. Подуши, порови и се изпишка. Обживя си новата тоалетна. С нея принципът е обратен - премахва се твърдото нещо, а течното причинява разпрашаване на пелетите и пада на дъното, като целите пелтчета остават отгоре. Затова, загребвайки с лопатката, с втора лопатка (от детски плажен комплект) избутвам целите пелети и ги връщам в съда, а разтрошеното изхвърлям в тоалетната. Определено мирише по-малко. Тера има лошия (неин си специфичаен) навик, да замърсява купичката с вода. Затова вади пелети и ги пуска във водата. Те съответно се разпадат и водата става негодна за пиене. Това създава леко усложнение, а удебеленият вид на разпаднало се пелетче извън определеното място (което възприех като свършена извън тоалетната гляма беля) ме стресира, но вече си научихме номерата.

Таня, понеже си съседче, искаш ли да отсипя в някакъв плик и да пробвате? В ЛИДЛ слънчогледовите пелети бяха пуснати на 8 и нещо лв. (за 15 кг.) и накупих - имам количество и мога да доставя за опит.

Простете, ако съм оспамила другата тема - аз отварям за разтуха и не се вглеждам в детайла - четириного ли е, добро е!

# 388
  • София
Шарлот, благодаря за предложението, но засега само проучвам и се чудя. Все си мисля, че няма да е удачно. Претенциозни са, а са цели 5. Да е една котка, да я следя. Страх ме е от издънки. Наскоро бях измила тоалетната им и бях оставила на кухненския балкон обикновен леген с бентонит. Мъжът ми правеше нещо в кухнята. Някой от по-страхливите не беше посмял да отиде и намерих "подарък" върху дивана. Хубаво, че беше твърдо и сухо, а и се бях завивала с някакво тънко одеялце, което беше потърпевшо. Диванът по чудо беше останал чист. Simple Smile Та ... очаквам всякакви подобни изпълнения и не съм сигурна, че съм готова да експериментирам, т.е. да чистя. Joy

Изобщо не си оспамила онази тема, но ако бях задала въпроса си там и ми бяхте отговорили, наистина щяхме да прекалим с коментари, които не са интересни за другите.

Онзи ден се възползвах от 10% намаление в новите два магазина Кауфланд в София. В Горублянския имаше цели 12 кутии тоалетни и им ги изкупих всичките. Joy  Все още е на старата цена от 6 лв. Подсигурих потреблението за известно време. Joy

# 389
Таня,аз осн ползвам пелети.Когато имах 1 котка,беше добре.
Сега,буквално на втория ден трябва да сменям изцяло.Сакура е мн пиклива и бързо всичко става на прах.
Иначе,аз проблем присмяната на настилката с никоя оотка съм нямала.Фин я смени веднъж,но Закари и Сакура смениха поне 5 вида до сега Просто ползват,която им се предлага,без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт