Любители на котки - Тема 177

• 27 422
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Като споменахте лакомства, се сетих. Видяхте ли в Зооплюс подаръците за Хелоуин? Има щипка, която в единия край е за телефон, а в другия за лакомство. Така любимецът се вторачва в телефона и става хубава снимка. Joy

# 436
  • Бургас
8 месечен британец тея дни го усещам по-различен. Души из къщи, обикаля важно-важно, като че си оглежда имота, опитва да се качва на по-високи места. Отделя много време за хигиената си. И сякаш мирише по-различно. Вече не е онова лигаво котенце дето само се гушкаше. На леля си Мая не обръща особено внимание, ма тя е кастрирана.
Дали е време да го кастрирам? Е не точно аз де 😄 Да го заведа да го кастрират. Или е млад все още за това?

# 437
Време е. Все пак посъветвай се с ветеринаря, който ще го кастрира Simple Smile

# 438
Какви лакомства даваш за зъби,Маус?
Имам съмнения, че Тобчо все още не си знае името 🤣😂😂Голям ми е глупендерчо и се чудя как да го науча как се казва😆

Аз им купих вода за уста, но нещо не им харесва водата с тази течност и малко я отбягват.
Аз днес им взех дентални таблетки на Gim Cat и някакви с котешка трева на Beaphar.Много ги харесаха и питаха за още дето се вика.Лакомствата от Кауфланд вредни ли са за тях? Моите и по тях са луди и им взимам и такива.
А кокалите вредни ли са за тях? Честичко ги виждам да си намират кокали и да ядат, а не мога да им ги взимам и ги мисля.

# 439
  • София
Аз в момента имам пръчици Tigeria Sticks и GimCat Crunchy Snacks. Като вторите съм ги купувала от квартален зоо магазин.
Луди са по пръчиците. Колкото по-миризливи, толкова по-добре Simple Smile
Тези като че ли не миришат чак толкова на мръсни чорапи.

Кокали не давам. Рядко похапват рибешки кости, но не фенове като цяло на рибата.
В нет-а пише сирови... Ми няма как да им предоставя сурови, а и няма да ги оставя сами да си хванат. Не че ще успеят Simple Smile

Ябълкова, питай ветеринар, но май му е време.
На леля си Мая не обръща особено внимание, ма тя е кастрирана.
То и Аш беше кастриран, но Оникс му се пробваше. Simple Smile

# 440
  • До морето...
Морковелка,аз на моето вместо писи-писи,му виках Тоби,Тоби,Тоби,ама по-силно,за да му привлека вниманието и така си свикна с името.Понеже е при мен откак беше на 20 дни и от много малко започнах да му говоря.Сега, само докато си чуе името и е като кученце -като го викам от другата стая и пристига 😄

# 441
Див го кастрирах, когато стана на 9 месеца. Беше започнал да издава специфични звуци и имаше промяна в поведението му, но не беше маркирал.
След кастрацията, може би около месец след това се кротна значително.
Но сега 3-4 месеца след кастрацията, започне ли да издава онзи звук знам, че мисли пакост. Случва се само нощем.
Много ми тежи това спане на пресекулки..и нямам решение.
Решение: Витамин Б6 (Милгама от аптеката за теб) и затваряш/заключваш врати. Махаш предмети за събаряне. Може и едни тапи за уши. Котка на сутринта пак ще е щастлива, а ти наспана и отпочинала.

# 442
Живеем в центъра на София и на Великден един от котаците, които храним в двора, се появи пострадал. Чаках 2 дена да видя дали ще му помине и след като нямаше подобрение, тръгнахме по ветове. Снимката показа счупена бедрена кост вследствие на пострелване с въздушна пушка. Тъй че, да, изглежда у нас подобни случаи са ежедневие....
Оправи ли се бедрената кост на котака?
След ортопедична операция с поставяне на имплант, който да сглоби костта, кракът е добре. Но стресът май си е останал. Живее в една организация, където им търсят дом на много котки, и след страшната буря в София нещо му стана и е доста уплашен. Предполагаме от гърмежите. Преди винаги седеше на прозореца, сега го избягва и гледа да е скатан някъде.
Ето го след операцията.

# 443
  • Бургас
Котките са много страхливи същества.
Моят Харко знаете колко е смел,през страшната буря в Бургас стоеше в коридора и под масата в кухнята.
Изобщо не искаше да влиза в стаите и беше много стресиран след бурята.С часове беше много уплашен.
Домъчня ми за уплашения котьо.

# 444
Горкото… и моят е плашлив, от пукотевиците по Нова година, от бури, че даже от по-силни шумове от съседите във входа… след време ще му мине

# 445
  • Бургас
Само при звука на звънеца,наш Харко е през глава,през крака под леглото ми.
Голям пъзльо.

# 446
  • Стара Загора
Днес изкъпах 3 от 4 котки. Познайте на коя ѝ се размина. Joy

# 447
Днес изкъпах 3 от 4 котки. Познайте на коя ѝ се размина. Joy
На черната ми любимка 😀

# 448
Днес Оли белята бутна една чаша от плота и тя се счупи. Аз й се поскарах, и за да не скочи да си нареже лапките, дори леко я побутнах по дупето и тя като се нацупи. Скри се, не излезе от скривалището, докато тръгна за работа. По принцип много я глезя и все ми се умилква, сега явно се постресна и се сърди.
Дали ще направи някоя друга беля сега на инат докато ни няма?
Ех, и с котките не е лесно възпитанието

# 449
Ех, и с котките не е лесно възпитанието
Тяхна си грижа - те нас възпитават, а не обратно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт