Любители на котки - Тема 177

• 28 113
  • 741
  •   1
Отговори
# 225
Много са им едри и гумени капсулите и затова си мисля, че не ги хареса моята лигла, но и самият вкус не и допадна май.Първо и аз мислих да ги давам като лакомства не се получи не ги искаше.В кренвирши съм ги бутала усети ли го оставяше го.Съдържанието им съм го слагала на гранулки лакомства пак го надушваше и не искаше, същото се и получаваше ако е изискано на месо.Пробвах и да ги заравям в храната и така в повечето пъти се получаваше.
Реже се връхчето и се изстисква кремчето отвътре, не се дава капсулата. Аз на ръката си го цръквам и го облизват

# 226
Хаха, мейнкуун исках, но много скъпи. А и винаги съм спасявала животинки, против природата ми щеше да бъде да си купя. Особено при толкова много нещастни, бездомни животни.
Предвид болестта на котето, аз също ще купувам имуностимулатори, за да го държа доколкото мога в ремисия от гадния вирус.

# 227
Това май е нова тема.
Стресирана от преместване котка (всъщност въобще не й пука). 🥴

# 228
Soft а ти я мислеше Simple Smile
Ето една красавица Черен Нос

# 229
Черен нос е много чаровна дългокосместа маца. Дано пухкавата ѝ козина ѝ топли достатъчно през зимата, защото сигурно ще продължи да се разхожда на вън.
За мене котките, живеещи в къща с двор са най-щастливи - добре обгрижвани, винаги могат да се приюта вътре, но имат късмета да са сред природата, когато решат. За разлика от затворничетата, които живеят затворени в апартамент.

# 230
  • София
За мене котките, живеещи в къща с двор са най-щастливи
Тъкмо това си мислех днес за Аш. Извеждахме го днес, щастлив. Развихри се и се качи много високо на едно дърво... почти разви целият повод (5м).
Навън бяхме за час и нещо... и се изнерви накрая. Видя няколко кучета, разръмжа се.
Носих го. Тежи гадта Simple Smile

# 231
Много са им едри и гумени капсулите и затова си мисля, че не ги хареса моята лигла, но и самият вкус не и допадна май.Първо и аз мислих да ги давам като лакомства не се получи не ги искаше.В кренвирши съм ги бутала усети ли го оставяше го.Съдържанието им съм го слагала на гранулки лакомства пак го надушваше и не искаше, същото се и получаваше ако е изискано на месо.Пробвах и да ги заравям в храната и така в повечето пъти се получаваше.
Така няма да успееш. Simple Smile Завърташ връхчето, късаш, хващах за вратлето, опъваш назад главата и поставяш отворената капсула странично между зъбите. По-хитра технология от тези капсули не съм виждала. Пасти и подобни много трудно се пробутват. Ама това между зъбките с едно натискане е вътре. Не го слагаш към храни.

# 232
  • София
Така няма да успееш. Simple Smile Завърташ връхчето, късаш, хващах за вратлето, опъваш назад главата и поставяш отворената капсула странично между зъбите. По-хитра технология от тези капсули не съм виждала. Пасти и подобни много трудно се пробутват. Ама това между зъбките с едно натискане е вътре. Не го слагаш към храни.
Toва хубаво. Дори можеш да излъжеш котката 2-3 пъти. Но ако трябва да даваш лекарството в продължение на месеци? Определено няма как да стане. Sad Усещат гадините още преди да си взел в ръце лекарството. Затова уж са овкусени. За да не се налага да ги взимат насилствено. Няма да забравя как Мъро си хапваше хапчетата за стави. Слагах хапчето пред него, посочвах му го и сам си го изяждаше като лакомство. За съжаление вкусът на Vetomune не е съобразен с вкуса на нашата госпожица Богдана. Joy Радвам се, че все пак има котки, които го харесват. Впрочем, Рижко крадеше изпразнените капсули и ги ядеше. Явно на него му харесва вкуса. Той и овкусения антибиотик приемаше без проблем. Joy

Преди 2 дни Киро изяде тънка найлонова лентичка, дълга около педя. Това е лентичката, която е върху лепилото на някои пликчета. Махната е, за да се залепи плика, но е влязла навътре заедно с дрехата. Изваждайки блузката, падна на земята и докато го видя я подхвана. Опитах се да го хвана, но е по-бърз от мен. Изяде я докато тичаше. Още не сме я видели на изхода. Sad Дъщеря ми се чуди дали стомашните киселини няма да я разградят. Все пак е доста тясна (около 1-2 мм). Засега няма признаци за някакви проблеми.

# 233
За Vetomune: режа " главичката" на капсулката и изтисквам съдържанието в храната. На Ая и ги давам от години. Няма проблем да си изяжда храната с тях.

# 234
Soft а ти я мислеше Simple Smile
Ето една красавица Черен Нос

Голяма аристократка  е тази чаровница.Искам и аз една дългокосместа госпожа, надявам се моите да станат скоро и те апартаментски и ще ми дойдат 3 в повече май.Те без това в момента не се понасят.Манди само бие, римжи и бяга от Тобчо.

Абе и аз на тези капсули съм им махала връхчета и само и пастата съм давала, и в устата съм и го стискала- не искаше.Измъчих я с тия капсули по едно време щом ме видеше бягаше, ама си казах 40 лв съм дала- ще ги ядеш😄 К'во да ги правя иначе? Свършиха, но със зор и не се и успокои де 😂
Може и за имунитета да им взема щом са хуабво и ако не ги харесат пак ще мислим схеми.

# 235
  • София
И аз нямах успех с капсулите при Хари. Само като видеше опаковката и бягаше.
Ветеринарят ме увери, че без проблем щял да ги приема. Котките ги харесвали, даже една от пациентките му (котка) успяла да нагриза не знам си колко на брой капсули, щот били вкусни.
Ама кат те стиснат за вратлето да лапнеш няколко хапове хич няма да си мислиш "тез бяха вкусни" Simple Smile

Адашке дано Киро те изненада с опакован подарък в тоалетната. Имах куче преди години, крадеше кренвирши и ги лапаше заедно с опаковката... опаковани акита изкарваше.
До няколко дена би трябвало да излезе. Не знам дали на ехо би се видял найлона. Аш мина на ехо заради съмнение за изяден ластик. "Няма да видим ластика, но ще видим ако има някакво запушване или друг проблем по червата".
Много са бързи особено ако са хванати в крачка.

# 236
Големи са претенции котаците. Взимайте от ветеринар капсули/сашета на бройка за да не купувате цяла опаковка и да е зян. Моите така не харесват megaderm и прочие скъпи хубавини, но поне като купувам по две само , мога да се ориентирам. Само по препоръка на Мини взех половин литър масло от сьомга и никой не пожела да го подуши, за това пък кучето на мама намаза Blush

# 237
  • София
половин литър масло от сьомга
Мислех си го и аз Simple Smile Аз им взех витамини, дет уж котките се избивали за тях... ми отбягват го като дявол тамян Simple Smile Настоятелно пробвах няколко пъти да им слагам в храната и не ми се получи номера.

# 238
Маслото от сьомга го взех аз, за да не капе козина. Много го харесва Таласъма, ама космопада не спря. Норе, ако кучето на майка ти не го искаше, щях да го изкупя Grinning
Реших да се върна на биотина. Викам ще пробвам този от зооплюс. Голяма грешка. Хапчетата миришат лошо, твърди са и не можеш да ги стриеш на прах. Сега ще ги раздробявам в чопъра и ще ги крия в храната. На Канвит биотинските хапове са му вкусни на Блеки. И лесно се стриваха. И имаха ефект срещу косменето.

# 239
Аз сега ги пробвам с ветоскин, обаче няма как да разбера намаляват ли космите, защото в новия апартамент настилките са в такива цветове, че косми изобщо не виждам Joy
Мини, кучо отдавна го е изял, той е над 60 кила и дозата е като за дузина котки Grinning
Ако взимаш пак на канвит биотин, моля те да ми отделиш за проба Hug

Общи условия

Активация на акаунт