Нещо смешно, което децата казаха - 14 тема

• 67 980
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Отговори на детето, не го оставяй да се тревожи. Кажи му, че ще умре, когато стане много, много стар дядо. Може и да го опишеш – много стар, прегърбен, с бяла коса, с бастун и т.н.
Понеже най-вероятно ще попита и за вас с баща му, дай същия отговор – някога, след много години, когато много остареете и т.н.

# 136
А как отговаряш на следния въпрос
-ти ще станеш ли като баба?
- да
-а като баба Ванче /прабаба му/?
-да
- а след баба Ванче, какво ставаш?
.......тук вариантите за отговор са много. Аз се чудя дали да казвам "не знам", за да си реши той самия в някакъв момент или да кажа моите вярвания, че се прераждаш. Много се чудя, защото ако му кажа моите вярвания какви са,.ще ги приеме за истина,а все пак.. никой не се е върнал да каже какво става...

# 137
Зависи колко голямо е детето. Ако е малко – и обяснението „ставаш звездичка“ върши работа. Ако те влече, може и за прераждането да обясниш.
По-нататък става по-сложно, но и децата вече са по-големи и могат да преглътнат реалиите на живота.

# 138
  • Пловдив
А не може ли просто да се заключи, че има и по-стари хора от баба Ванче и когато са наистина стари умират, но за сметка на това непрекъснато се раждат нови бебета, като бебе ... някое си.
Ако въпроса е "какво става, когато конкретния човек умре" най-удачен не внушаващ вярвания, религия, небесни тела начин е, че просто човека животното/ вече не е жив, а дали нещо от него продължава да съществува и точно как никой не може да каже.
Истина е! Не е отчайващо и натрапващо вярвания!
Морското ни свинче умря миналата година и Мадлен не е разпитвала подробно. Знае, че умря и беше там, когато аз прибрах телцето му в кутия. Знае, че е имало /няма ясен спомен/ и предходно морско свинче. Знае, че живота им е по-кратък от човешкия, както и на кучето и котките. Знае, че е имала дядо, който не познава, защото е починал преди да се роди. Има някаква идея какво е това "умиране" "мъртав" "смърт". Все пак нали дори в приказките се коментира как на Снежанка майка й била починала или на Пепеляшка.

# 139
  • София
Говорили сме за смъртта, но думата “умирам”точно съм я избягвала. Иначе горе-долу е наясно какво се случва.
И прясно от преди малко, четем приказка за лека нощ. Обяснявам му какво значи “говедо” - едро животно, например крава, бик.. И той допълва :
- Да, и също така коне, динозаври!

# 140
Изтървала си, че е рогат добитъкът, и затова получаваш в контра отговор кон и дракон Wink)

# 141
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Моя бонбон "умрЯВА"-ше до скоро...
И ние си говорим за смъртта като попитат, тема като всяка друга от живота...
Отвреме на време се тревожат кога ще умрем с баща им Joy
Но общо взето е нещо нормално...

Другите ми "любими" нови думи:
въХТу => върху
орежеш => Порежеш

Иначе е оправен, на 4 и половина... Вече дори уцелва коя дума с коя буква започва.. расте момченцето ми!

# 142
Току що ме информира 3-годишния, че си бил поръчал на дядо му Коледа детски имунитет. За сестра му момичешки, за него момчешки, малък…
Ей до там го докарахме с тия реклами по телевизията…

# 143
Толкова често му мерех температурата на моето, че започна да се отбранява с репликата: "Нямам матура!"

Другият му номер е, понеже като готвя в кухнята все го карам да влезе на топло при татко си, защото в кухнята е по-студено, отваряме, проветряваме и сега често докато готвя се случва да дойде и да ми каже: "Мамо ела да играем вътре, тук е студено!"

# 144
Моя син пита дали има питинура.

# 145
Кой ги измисля тия трудни имена на предмети? Едно време му викахме на кратко "Трудово", а ся - "Технологии и приемачество" Laughing

# 146
  • Пловдив
Един познат с първокласничка не знаел дотогава, че така се нарича трудовото, и то от отдавна, и на 15-ти септември беше написал във Фейсбука статус в смисъл: "Какво е това предприемачество в училище, Кирил Петков ли го въведе?".
Те и другите са някакви безумни, де, все едно някой се е упражнявал да ги измисли по-изгъзени - човек и общество, не знам какво си и природа... Преди почти 20 години, когато работех в администрация под шапката на Министерството на финансите, така ми звучеше, когато данъчните служби ги направиха данъчни подразделения. Сега са офиси, по-нататък ще измислят нещо друго, като вземе и "офис" да им се вижда много просто и недостойно за новаторството им.
____

Пентература е у нас, за протокола.

# 147
В първа група в детската градина имат нашите "Конструиране и технологии". 😂

Синковецът вече нищо смешно не ни казва, всичко е отговаряне, все едно гледам тийнейджър. И всеки път право в десятката, понякога направо нямам как да се защитя в отговор. 🤨

# 148
Вземам 5г от градина с тротинетка (детска). По пътя му казвам - много ти е хубава тротинетката. А той:,, Е, може, аз от тротинетки не разбирам. Разбирам само от коли и камиони." Вдига глава: ,,А, и от небостъргачи"...

# 149
8 годишният ми син:
-Мамо ,направи мусака с таратор,но той да е без коприва ,не не беше коприва,какво слагаше там,абе без онази трева!...Демек без копър 😄

Общи условия

Активация на акаунт