Нещо смешно, което децата казаха - 14 тема

• 67 928
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Внукът ми, който е на 4 г. ме пита: "Бабо аз умен ли съм?"
И аз му отговарям: "Да много"
А кака му, която е на 5 год. и се смята за голяма и постоянно го наставлява във всичко, казва:
"Аз съм го научила да е умен."

# 661
  • София
Щерката ( 10-годишна) се подготвя за тест по Човекът и обществото. Задавам й въпроси по материала. Питам за конкретен район какво се произвежда . Изброява правилно, но пропуска да спомене за производство на консерви и аз подсказвам : "ко...". Тя с блеснало лице изстрелва : "корнфлейкс". После се оправдава, че като отглеждат царевица, сигурно и корнфлейкс произвеждат, но в учебника са пропуснали да напишат.

# 662
О, учите за Преходната област сестро по съдба.

# 663
  • София
Хахаха, Сигма желязна си! Преговаряхме всички области. Накрая в моята глава настъпи брутална каша и ако трябваше да правя теста вместо нея, не съм сигурна щях ли да го премина без грешка. Тя с 2-3 изключения отговори вярно, после уж запомни правилно сгрешените въпроси. Дано не омаже теста, че ще ми е жал след толкова учене!

# 664
Слушам следния разговор между малкото и баща му
- ти си ми син, защото си ми дете и си момче. А знаеш ли ако детето е момиче как се казва?
- хмммм... розова??

# 665
Сутринта мъжът ми оставил детето да порисува на Paint и от разстояние му дава наставления - "Избери химикала", "Избери цвят", "Натисни четката" и т.н. По едно време се чува ядосан вик "Тате, не става!", а то, милото, качило се наполовина върху клавиатурата и натиска ли, натиска върху монитора с пръст.

В крак с времето е, за разлика от техниката, с която работим, и не е touch. 😁

# 666
Със сина ми (3г) учим стихотворение. Резултата е следния:
Сурва година, весела година,
 живо, драно на г(р)адина,
Догодина, до омина!😊

# 667
  • София
Сутринта мъжът ми оставил детето да порисува на Paint и от разстояние му дава наставления - "Избери химикала", "Избери цвят", "Натисни четката" и т.н. По едно време се чува ядосан вик "Тате, не става!", а то, милото, качило се наполовина върху клавиатурата и натиска ли, натиска върху монитора с пръст.

В крак с времето е, за разлика от техниката, с която работим, и не е touch. 😁

О, още преди доста години (14-15) синът ми, тогава на около 3-4 беше гледал един филм с Том Круз, където всички екрани бяха "тъч" и след това отиваме на гости на родителите ми, които точно се бяха сдобили с нов телевизор и малкия възкликва.
- Я, бабо, имаш нов телевизор! и застава пред него и започва да маже по екрана, опитвайки се да го управлява.
==============================
Подочут разговор между момиченце на 3-4 год и баща му.
-Тате, тате с кака се въртяхме като циганки
- Аааа, правили сте циганско колело?!

# 668
Синът ми пак задава гатанки:
Нещо синьо и бяло, което бяга много бързо.
След първоначалния опит да се сетя за синьо животно, най-доброто ми предположение беше "Смърф"😂
Не! Отговорът е Роналдо! 😳

# 669
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Синът ми пак задава гатанки:
Нещо синьо и бяло, което бяга много бързо.
След първоначалния опит да се сетя за синьо животно, най-доброто ми предположение беше "Смърф"😂
Не! Отговорът е Роналдо! 😳

Соник?

# 670
Моята вече 6 г. дъщеря не иска да си ляга вечер да спи “Няма да ТИ спя”.
Заради пневмония я приеха в болница миналата седмица. Постъпваме вечерта,  медицинската сестра й слага абокат, система, дава й инхалатор, нурофен. Съвзе се малко и ми казва “ Мамо, аз като порасна ще работя тук, за да не спя нощта”

# 671
  • София
Синът ми днес говори с баба и дядо по телефона. Първо ми казва делово, че искал да говори с баба, без да изяснява защо. Провежда се следния разговор:
- Ало?
- Бабо, ти знаеш ли, че мога да броя до 100!
- Браво, бабо, много си умен!
- Къде е дядо?
- Тук съм, кажи? - обажда се баща ми
- Дядо, ти можеш ли да ми построиш кола? Ама такава истинска, с мотор?
- Добре, като пораснеш, ще построим!
- А, бабо, ти знаеш ли, че вече няма истински питари? ( пирати) Само капитани! А бабо, днес гледахме по телевизията как хранят елени! И бабо, купиха ми бонбони кола! Три бонбона, ама единият го дадох на тати!
 При което аз питам: 
- И колко ти останаха сега?
- Два! Ама ти ми го изяде единия! ( вярно е, откраднах си един)
- А бабо, ти като дойдеш, може ли да дойдеш за един милиард седмици? И бабо, знаеш ли, че Тайланд е кралство?
На баба му ѝ се зави свят..

# 672
Малкия вчера ми каза ,, Мамо извинявай, но като започва работа ти ще си умряла " , направо бях в шок . Попитах го защо и той ми каза ,че ще е президент, а всички там са стари дядовци и той ще е на 98 години 🤣🤣🤣. Поясни ми ,че Джо Байдън бил на 82 ,за Румен Радев не посмях да питам 🤣🤣🤣

# 673
Днес имам рожден ден и провеждам разговор с 2.5г господин:
- мамо, честит рожден ден
- благодаря, мамо. А ти ми кажи сега какво ще закусваш?
- тортаааа!! И ще духам свещички Grinning
Човекът от два месеца пита кога ще духа свещи на торта Joy

# 674
Това ме подсети за моята дъщеря която отдавна само за Дядо Коледа говори, направо е влюбена в него. В събота бяхме в мола, застана да се снима уж, но тя не искаше да се обърне с лице към нас дори, стоя ни с гръб и само го пипа и оглежда. 😂

Днес я обличам с шапката и якето, за да излезем на кратка разходка, защото не е на ясла и докато в пакетирам, тя ми завява:
- А сегаааа, оти'ме при Дядо Коледа.

Общи условия

Активация на акаунт