Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 168
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • Sofia
Дудов е известен с презастраховките си, така е. Сам ми го каза, че, ако бях на 80 години, нямаше да изписва тежка терапия. Факт е, че първият път положението си беше за тежка терапия, а сега уж сравнително навреме хванато, а пак пълна програма. Пак ФЕК и Карботакс, каквото и да е второто (бяла химия). Питах Тимчева какво мисли за неговата схема, без да коментирам кой я назначава, тя каза, че не е съгласна. Щерев ми беше казал, че няма смисъл от червена химия, минала съм я във възможно най-тежкия й вариант първия път. Айде, да оставим настрана Щерев и Консулова, да сравнявам само Дудов и Тимчева... Ами не знам как бих могла аз да взема решението. Дудов иска да се презастрахова уж, но то така беше и първият път, а ето, че се сдобих с нов тумор. От друга страна, ако не беше неговата тежка терапия, сега можеше да е далеч по-зле положението...
Корен, неговото е 4 курса ЦЕФ90 (ФЕК) и 4 курса Карботакс, не го знам какво е, някаква платина. Всички през 21 дни и след всяка вливка лонгуест за растежен фактор, от което съдя, че бяла също няма да е лека. Този ЦЕФ едва го избутах, на 4-тата пет дена не станах от леглото, а дето се вика преди това 16 седмици изкарах без прекъсване, вярно с много тежки странични реакции, ама избутах, че и показателите бяха много добре при паклитаксела.

# 76
Ох, да, и на мен ми беше много тежка тази червената, и аз едва я избутах. В Сити ли реши да продължиш и дали ще се съобразят с желанието ти и мнението на колегите си?

# 77
  • Sofia
Корен, Дудов само като разбра, че Консулова ми е сменила тамоксифена с аримидекс и почна да ми повишава тон да ходя при нея да ме лекува. Обаче аз не му мълчах, да си оправят администраторките, които дават грешна информация за консултациите. И той спря де, ама и аз психически се бях подготвила, че ще мърмори. Много мразя да ми се вменява вина при очевидна липса на такава. Явно видя, че няма да се дам и смени тона.
А иначе не съм решила. Тоя ФЕК ме спира, просто трима други онколози твърдят, че е напълно излишен и риска за други проблеми е по-голям от евентуалните ползи. Ти на ФЕК ли беше? А бялата Доцетаксел ли беше? Не мога да си събера мислите да прочета какво е Карботакс, но нещо заедно с паклитаксел е май.

# 78
Чайлд, аз бях на абсолютно същата химия, пак при Дудов. Карботакс е карбоплатина и паклитаксел. На мен не ми понесе. Деня след вливката бях о.к., но след лонкуеста ( той се бие на третия ден след вливката) два-три дни ме боляха абсолютно всички кости. Но поне нямах тая непоносимост към миризми, както от ЦЕФ.
При мен червената не подейства грам на тумора, та мога да кажа с чиста съвест, че беше излишна. Карботакса го стопи, но много малко. Вероятно, ако и 8-те бяха такива, ефектът щеше да е по-голям. Но моята химия беше неоадювантна и се целеше друг ефект. Успех в решението!

# 79
  • Sofia
Ами явно не съм сгрешила, че е пак нещо с паклитаксел. Т.е почти същата химия. Аз от лонкуекса нямах странични реакции, биеха ми го в деня след вливането. Паклитакселът ми докара алергичен васкулит, не го пожелавам на никого, голям зор видях, а болките бяха, все едно денонощно ръката ми е върху горещ котлон.
Моли, ти докъде стигна?

# 80
Бях само на ЦЕФ 90. За бялата не мога да кажа, че не съм имала.

# 81
Чайлд, и аз правех от карботакса някаква реакция и всеки път ми слагаха урбазон. Аз смятсм, че беше по-скоро мини паникатака, но те за всеки случай си ми даваха урбазона и ми ги включваха на много бавна капка. По 8 часа ми течеше системата. Иначе аз си ходя на лъче. Остават ми още 8. Чакам си  ентата хистология от Германия, както и генетичните и след това ще ходя при проф. Щерев да видим дали ще имам медикаментозна терапия или не. При Консулова се чудя дали да ходя, че ако ми каже нещо различно, пак ще настане едно чудене !  Ще правя и ПЕТ, ама май трябва да мине време от лъчето, че ще светна като коледна елха

# 82
  • Sofia
Три месеца искаха при мен отстояние между лъчето и ПЕТ. То не останало при теб, на финала си. За Консулова не знам какво да посъветвам, леко ме разколеба последния път, защото едно говореше, после друго... Но тя е ужасно натоварена и намира време да обърне на всички внимание.
Моят васкулит продължи няколко месеца, а лошото беше, че се чудеха къде между лезиите да ми слагат абоката.
В Надежда има ли проблеми с даването на направления за скенери и сцинтиграфия? В Сити никога не са ми отказвали.

# 83
Аз съм в чуденка къде да се диспансеризирам? Чувам добри отзиви за Св. Иван Рилски. Някой има ли преки наблюдения да сподели?
Не знам, Чайлд, дали дават лесно направления за образни в Сити. Аз веднъж поисках скенер на още една зона и ми отказаха. Платих си го. Исках да използвам това, че е с контраст и да мина с едно облъчване.
Абе като цяло съм не съм доволна от Сити. Не ме напуска това усещане за претупване! Дано да греша!

# 84
Какво ще рече да се диспансеризираш? Навсякъде ли може да е или където е била или операцита?

# 85
Джъст ми, диспансеризацията е наблюдение за следващите 5години. Ели Дечкин е сложила една полезна табличка на 1-са стр. на темата с инфо какви изследвания и прегледи на какъв период се правят. Следи се дали няма да се появят мети или рецидив, както и действието на медикаментозната терапия, ако има назначена. Мисля, че може да се диспансеризираш, в който пожелаеш онкодиспансер в страната.

# 86
  • Русе
Първият пост е наследен от  предишните потребителки и заслугата за полезната информация е от тях. Аз малко съм добавила.

Джъст, тази история не приключва с края на терапиите. Отива до живот. И можеш да сменяш болниците, когато си решиш.

# 87
.......

Джъст, тази история не приключва с края на терапиите. Отива до живот. И можеш да сменяш болниците, когато си решиш.
Ей, таз' мисъл ми трови съня от известно време. Моля, някой да ме срита-Благодаря!

Последна редакция: чт, 13 окт 2022, 12:54 от Juppas

# 88
  • Русе
Джу, веднага те сритвам. Два дена в годината можеш да отделиш за здравето си. Другото е Божа работа.

# 89
Да ясно ми е, че отива до живот, за съжаление... Просто ми е останало в главата, че лекарката която ми взе биопсията каза, че където се оперирам там ще се водя на диспансер.
Благодаря, сега ще видя какво има в началото на темата 😊

Общи условия

Активация на акаунт