Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 251
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
  • Русе
llaria, тук сме 98% с рак на гърдата. Имаше две мацки, които бяха с гинекологични раци, но май вече не пишат. Виж в другата дали няма да се намери някой запознат Hug

Пожелавам ти бързо да пребориш проблема и да бъдеш много здрава Hug

# 436
  • София
Намери онколог-гинеколог или само онколог - ако си от София - иди в Сити клиник, Токуда или Надежда с хистологията и поискай мнение. Как така нямаш епикриза 35 дни след операцията? ЛЛ е най-малко компетентен.

# 437
Ела в темата за хистеректомията, там сме гинекологичните.

# 438
Благодаря ви! Бъдете здрави!

# 439
Като стана дума за епитези...
Разочарована съм от качеството на Амоена😒
Точно за 1г и се спука🙄
Как от социалното са решили, че на 3г ще ги сменят....
Предната ми е подарък от "Една от 8", обаче сега няма да ми се размине поръчката от АлеЕкспрес. Мацките няма само с мен да се занимават🤗🥰
Абсурд е да дам 154лв за нещо дето се пука от въздуха🥴 Сега ги гледам и като пристигне, ще дам отзиви🤗
Точно днес и аз се замислих, как са решили, че нова ще ни потрябва чак след 3 години. За първата, която взех от Амоена преди една година доплатих към 150 лв. до момента е без забележки, но не ми се вярва да изкара честно казано още две години, тоест отново ще се справяме сами. Сега си взех олекотена за гимнастика и бански, цената беше колкото отпуска НЗОК и не съм доплащала. Тези от АлиЕкспрес, добри ли са, че аз съм с голям бюст Stuck Out Tongue Closed Eyes Поредните парички дадени за "безплатното ни здравеопазване", в крайна сметка, да сме живи и здрави Two Hearts

# 440
Така....
Докато върви активното лечение си вземате болничен без прекъсване. Могат да се застъпват. Проверено. Щом свършат 180-те дни, които имат право да ви дадат от болницата, се подават док в телк за болничен оттам. Имате право на три пъти по 60 дена. Т.е още 180 дена, но на три пъти. Официалният срок за отговор на ТЕЛК е 14 дена, това за болничните. Щом свършите активното лечение и свършат болничните, тръгвате на работа и чак тогава подготвяте всички док необходими за освидетелстване. Доста са. Подавате и почва великото чакане. В това време работите. % неработоспособност зависи от вида на рака. Нормалното е две години на 80 %. Пак се подава. Третата, четвъртата и петата % падат и след 5-тата би трябвало да е пожизнен с 50 %.
Това е за нас. Другите диагнози - друга бира. И да, много хора не дочакват ТЕЛК. Затова жалби! Щом не си спазват сроковете- жалби. Ако всички се жалваме, все някой ден ще ни чуят и промяна ще има.

Ели какво ще рече активното лечение? След лъчетерапия, тогава ли приключва всичко? Аз ще имам и таргетна терапия, която ще продължи до лятото, до тогава ли ми се води активно лечение?

# 441
Привет мацки, да дам малко прясна информация за епитезите.   От Юли тази година молби за отпускане на епитези се подават в НЗОК, щот' нали имаме право на една първична, една година след нея на постоянна и след това на всеки три години.
В НЗОК София решиха да ми поискат копие от протокола от ЛКК за първичната епитеза,която съм оставила в Социално подпомагане по местоживеене пред една година, и мисля, че всички глухи в радиус от 20 км разбраха, че това дето го искат няма да го получат, но че и без входящ номер няма да си тръгна.
Кураж и сила за всички.
Аз имах същият проблем в София за вторична епитеза и на мен ми поискаха този протокол. След като категорично им казах, че са го взели в Социално подпомагане и няма как да им го дам ми взеха копие от ТЕЛК (там пише кой номер е протокола от ЛКК) и след няколко дни ми се обадиха за номер.
И копие на ТЕЛК не взеха, само ме провери в ел. досието и предходната заповед.
А с номера в Амоена ли ходи?

# 442
И копие на ТЕЛК не взеха, само ме провери в ел. досието и предходната заповед.
А с номера в Амоена ли ходи?
Да Simple Smile

# 443
Pro, идея нямам дали са по-добри🤔
Като се наканя да поръчам и пристигне, ще пиша🤗

# 444
Момичета, мога ли да си направя изследване на костната плътност, при положение, че не е минал и един месец от последната ми лъчетерапия? Гледам,че пише "минимално облъчване", ама едно не знам дали не трябва да е минало повече време от лъчетерапията, предвид ударното облъчване,  и друго дали няма да е компрометирано самото изследване като все още вероятно имам в тялото си остатъчна радиация?

# 445
Моля да ми препоръчате от къде да купя шапки/кърпи за глава? Изобщо някакви насоки от какво сте доволни или е важно.

# 446
Там където продават перуки, обикновено имат и кърпи и  тюрбани. Също така и в Алиекспрес( напоследък доста бързо идват поръчките, но пак поне две седмици ще чакате), а същите се намират и по китайските магазини. Гледай да са памучни и да нямат много ръбове. Сега се сетих- и памучна бандана( аз имам от Декатлон), върши хубава работа и  може да се носи по няколко различни начина.

# 447
  • София
В Амоена преди имаха хубави кърпи за глава/тюрбани, предполагам още имат.

Моли, хубаво е да има някаква отдалеченост от лъчетерапия и също други скенери/пет-скенери, поне 1 месец, даже за пет-скенер на мен ми казаха 2-3 месеца, за лъче не съм сигурна.

# 448
Мерси, Оливче!
Обадих се и ми казаха да се консултирам с онколога. Ще ходя да питам в четвъртък.

# 449
Според една листовка от местния ПЕТ скенер- трябва да са минали поне 3 седмици след химия, 6 седмици от операция и 12 от лъчелечение. Предполагам, че и за другите ПЕТ скенери е валидно това правило.

Общи условия

Активация на акаунт