Борбата с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 77

• 53 830
  • 758
  •   1
Отговори
# 630
Да, в корема.  Хормонален.
  Ели ,зависи ли от хера.Сега гледах интервюто на Нана с доц.Консулова и се ошашках.Говориха за сентинелната биопсия  като точен метод.Грешна практика ли е моя случай с махане на първо и второ ниво лимфни.И за кор биопсията,Факирова спомена ,че най често получава от ексцизионна и т.н

# 631
  • Русе
Зависи, да.

Не се шашкай. Много рядко някой прави такава биосия в БГ. Гледат направо да режат. И аз съм така.

# 632
И аз съм така, Сисе. И аз си мислех, че ще ми пуснат контрастно вещество и ако светне някой лимфен възел, тогава ще махат, но не. Махнаха ми 7, без нито един заразен.
Ти как си? Отпуснаха ли те болките? Още ли си в болницата?

# 633
Всъщност, това филмче е добро, но за огромно съжаление е само с образователна стойност. С други думи "Ние знаем как се прави, но.... "
И какво от това, че ни образова, щом пациентите нямат достъп, така да се каже, в масовия случай.
При всички участващи лекари аз съм била на определен етап от активното лечение.  Направила съм точно това, което се препоръчва във видеото.
Д-р Йорданов ми взе КОР биопсията, д-р Факирова прави една от хистологиите ми, при доц. Бочев ме маркираха за сентинелната биопсия, а д-р Вълкан Иванов ме оперира.
С доц. Консулова направих консултация относно последващата терапия.
Всичко това с цената на огромен труд от моя страна в търсене и четене на много информация, при което най-трудното е да прецениш кой източник е надежден и кой не.  Но това е по една случайност, поради моето недоверие към голяма част от лекарското съсловие, което всъщност не е позитив. И не трябва да бъде така.
Та за това смятам, че филмчето е само едно добро пожелание, което за съжаление не е рутина в нашето лечение!
Отделен е въпросът, че между думите и делата на участниците има известно разминаване, но  това е една друга тема.
И някой ще ни обяснява, че лечението у нас и по света било еднакво....

Последна редакция: ср, 07 дек 2022, 23:07 от Mollly

# 634
И аз съм така, Сисе. И аз си мислех, че ще ми пуснат контрастно вещество и ако светне някой лимфен възел, тогава ще махат, но не. Махнаха ми 7, без нито един заразен.
Ти как си? Отпуснаха ли те болките? Още ли си в болницата?
  Роси и на мен така ми казаха,че уж ще има сентинелна е в крайна сметка измърмориха нещо от рода при мултифокалност нямало как.Мен ме изписаха в понеделник.Болки в ръката и плешката си имам.Мойте очаквания ли са твърде големи незнам.През деня е добре пораздвижвам я,но нощем си ме боли яко.Явно като спя прекалено дълго в една поза.Цяла нощ ме пробождат гърдите,ръката.Не разбирам само отока на ръката ще спадне ли сам или това зависи само ако правя упражнения.       Моли,чули какво казаха ,че от откриването на тумора до последващото лечение не бива да има повече от 1-2седмици до започване на лечението.При мен беше 2 месеца и знам и при други ,че е било така.Както ти спомена неверието ми в докторите е голямо,въпреки че това не е правилно.Искам да вярвам на хората който ме лекуват,но често се оказва ,че между думи и дела има разлика.Размотаването е голямо и ненужно,а то понякога е решаващо за хората.Запознах се с едно момиче от Варна.Идва да се лекува в Плевен ,но се чуди къде да прави операцията и аз и споменах ,че във  Варна си имат добър хирург В.Иванов.Отговора и беше ,че дори не го е чувала кой е.

# 635
  • София
Попаднах на този клип на проф. Дудов за това какво да се взима/прави по време на лечение, струва ми се полезен:
https://www.youtube.com/watch?v=UGrStWPjhRA&list=PLU5qIHsRNkG5Ue … aSHnHwpB-&index=2

# 636
  • Русе
Супер полезно, Оливче.

Сега ще пиша на модератор да ги вкара в първият пост. Hug

# 637
Много, ама много ми хареса това клипче на професора!
След приключване на активното лечение, аз се завърнах към предишния си живот без кой знае какви ограничения и драстични промени. За съжаление и към лошите навици, но ще работя по въпроса Simple Smile
Ям си шоколадче от време на време, пържолки, тортички...Пийвам си винце с вечерята, а чат-пат и твърд алкохол по малко.  Гледам да се движа повече, даже и да спортувам по малко.
Обаче малко се чуствам гузна Rolling Eyes  Като чета хората какви  ограничения си налагат с убеждението "по-добре да съм жива".  Така е, да, ама то пък с такива лишения и самозабрани !
За това : Благодаря Ви , професоре Flowers Hibiscus ! Животът е прекрасен! People Dancers Wine Glass Swimmer

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 16:15 от Mollly

# 638
Момичета понякога усещам окото ми че играе (трепери) това може ли да е от таргетната терапия или фермата?
 За костни метастази прилага ли се кибернож?
Сцинтиграфия  кога се назначава? Имам лезии в     th3 и th4

# 639
  • София

Скрит текст:
Много, ама много ми хареса това клипче на професора!
След приключване на активното лечение аз се завърнах към предишния си живот без кой знае какви ограничения и драстични промени. За съжаление и към лошите навици, но ще работя по въпроса Simple Smile
Ям си шоколадче от време на време, пържолки, тортички...Пийвам си винце с вечерята, а чат-пат и твърд алкохол по малко.  Гледам да се движа повече, даже и да спортувам по малко.
Обаче малко се чуствам гузна Rolling Eyes  Като чета хората какви  ограничения си налагат с убеждението "по-добре да съм жива".  Така е, да, ама то пък с такива лешения и самозбарани !
За това : Благодаря Ви , професоре Flowers Hibiscus ! Животът е прекрасен! People Dancers Wine Glass Swimmer
Mollly, че ти само полезни благинки си изредила 🙃

Моето мнение е, че точно малките нещица и глезотийки правят живота прекрасен.
И че човек трябва да се наслаждава на живота на МАХ!
Въпросът е не КАКВО ядеш и пиеш, а КОЛКО!
Не се чувствай гузна! 🤗

# 640
Скрит текст:
Момичета понякога усещам окото ми че играе (трепери) това може ли да е от таргетната терапия или фермата?
 За костни метастази прилага ли се кибернож?
Сцинтиграфия  кога се назначава? Имам лезии в     th3 и th4

Муун, по-скоро от недостиг  на магнезий ти играе окото.
За кибернож не мога да съм полезна. Знам, че костните ги топят с химия, а кибернож използват за чернодробни, но не съм задълбавала да проучвам.

АниХр, Blue Heart
В дозата е отровата, истина е! Сега, ако мога да махна и айкоса, цена няма да имам. Отдавна ми е мерак и няколко пъти си доказах, че мога, ама пусти гаден навик, много трудно се отказва !

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 22:35 от Mollly

# 641
  • София
Moonstone, имам две познати с костни метастази, нямат назначен кибернож. Едната взима Кискали и хормонални, другата херцептин отново и хормонални, плюс някаква много лека химия, която дори не усеща.

# 642
  • София
Mollly, какво е айкос?

P.S. Разбрах..., прочетох...

Аз пушех синьо Victory (и по време на химиотерапията дори, щом се освествах), по 1½- 2 кутии 6- 7 години след лечението.
Не че препоръчвам, споделям как са били при мен нещата...
И в един момент през 2007 г казах "КРАЙ!" и не защото някой ми каза, и не защото така трябва... Защото аз така реших!
Все още се чудя как успях!
И при цигарите важи това за количеството (аз определено предозирах и може би това, че го осъзнах ми помогна да се справя).

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 21:49 от AnyHr

# 643
На мен също не ми е назначен кибернож нито лъчетерапия но четох за него.
 И аз съм на таргетна и хормонална терапия
Moonstone, имам две познати с костни метастази, нямат назначен кибернож. Едната взима Кискали и хормонални, другата херцептин отново и хормонални, плюс някаква много лека химия, която дори не усеща.

# 644
  • Пловдив
Извинявам се, че нахлувам...да попитам дали има някой на лечение с таблетки Сутент? От вчера свекър ми е на това лечение и да знам какво да очаквам като евент.реакция.

Общи условия

Активация на акаунт