Естетична хирургия на гърди / Мамопластика - 18

• 56 827
  • 774
  •   2
Отговори
# 360
Аз имах същите притеснения, защото съм с малко дете на година и половина. От ден 3 вече се оправях и детето и с всичко останало. Разбира се, всичко е относително.
Здравейте,новак съм.Попрочетох нещо , но ме е страх .Колко време , на кой ден ще мога да ставам свободно от леглото .Колко време да спра да ходя на работа ? 5 дни наистина ли са достатъчни ? Трябва да планирам всичко и да си знам дали мога да си позволя всичко.Благодаря !

# 361
  • София
Катерина, как така смяна на импланти, а с нулев старт?

# 362
Момичета , ако след операция с белег "котва" , родите или просто гърдите увиснат или ви малеят вече,или искате по-големи , на следващата операция какъв белег се прави ? И да ли е възможно да увиснат до такава степен ,че пак да се прави повдигане ? Може да са малко тъпи въпроси ,но ми е много чудно.

Мога да отговоря на втория въпрос. Винаги има вероятност гърдите отново да увиснат. Влияят фактори като бременност и раждане; сваляне или качване на повече килограми; и гравитацията, която с течение на времето влияе на бюста. По принцип, д-р Стоянов ми обясни, че при операция за повдигане на бюста е желателно жената да е приключила с ражданията. От една страна резултатът може да се развали от една бременност, а от друга - може да се засегнат неволно млечните жлези по време на операцията и да се създадат проблеми с кърменето за вбъдеще.

# 363
Катерина, как така смяна на импланти, а с нулев старт?
Бях с импланти мотива, но тъй като съм с цялостна капсулектомия трябва да изчакам няколко месеца преди поставянето на новите.

# 364
Как се получава тази капсулектомия?След колко време от поставянето Ви се получи?Звучи ми страшно...😒

# 365
Как се получава тази капсулектомия?След колко време от поставянето Ви се получи?Звучи ми страшно...😒

Капсулектомия е изваждане на импланта с цялата капсула която е образувал около него. Не е усложнение.

# 366
Колко време след поставянето на имплантите се образува капсулата и как разбрахте за нея?Болезнено ли е?

# 367
Колко време след поставянето на имплантите се образува капсулата и как разбрахте за нея?Болезнено ли е?

Капсулата се образува при всеки човек с импланти. Тя предпазва организма от чуждото тяло. Тя се сформира до 2 месеца след поставянето.

# 368
В такъв случай,всички ли трябва да си вадят имплантите за да махат капсулата?

# 369
Имплантите не се поставят веднъж и за цял живот,подлежат на подмяна,но при всеки е индивидуално след колко време ще настъпи момента за подмяната им.

# 370
В такъв случай,всички ли трябва да си вадят имплантите за да махат капсулата?

При настъпили проблеми и необходимост от смяна на имплант като например спукване на импланта е необходимо той да бъде изваден заедно с капсулата, за да няма изтичане в тъканите. Също така ако просто искате смяна на импланти с по- големи например, е хубаво те да бъдат извадени отново с капсулата, защото ако не се премахне и тя заедно с импланта когато сложите новите има вероятност да се получи удебеляване на капсулата, защото организма започва да сформира нова около новия имплант. Разровете се в интернет можете да намерите много информация по темата.

# 371
Здравейте, момичета! Вече минаха почти 3 месеца от моята операция. Чувствам се много добре всичко е наред, но това което ме притеснява е че гордите ми все още си много твърди почти не мога да ги помръдна. Стоят като камъни, не са се отпуснали. Масажи няма как да правя, защото не съм от София и ще стане малко трудно, опитвам се вкъщи сама за си правя като гледам какво препоръчват доктори. Някоя от вас била ли е в това положение?
П.С. Пропуснах да добавя, че бях с абсолютен нулев старт, ако това има значение за по-бавното отпускане.

Здравей, аз съм в подобна ситуация.
Би ли споделила с колко и какви импланти си .

# 372
Здравейте, и аз съм така, моята операция беше на 28.12 и като , че ли е рано още за цялостно отпускане.
Понякога имам чувството , че ще ми се разпори кожата, такова опъване имам, и при вас ли е така?

Последна редакция: нд, 15 яну 2023, 08:30 от bubanka

# 373
Няма месец от операцията ви. Нормално е да е опъната кожата. Мажете обилно с масло или богат лосион за тяло  за да не ви се нацепи

# 374
Относно бавното отпускане на гърдите, в интернет има много чуждестранни клипове, където показват как се правят домашни масажи. Аз лично започнах да ги правя отскоро и виждам ефект. Пишете в YouTube,
Massage for breast implants Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт