Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 003
  • 749
  •   1
Отговори
# 570
Като отворите сайта за кандидатстване ще видите стъпките.
Първо се попълва DS160, после се плаща таксата, после се резервира дата за интервю, на интервюто разбираш ще получиш ли виза, след няколко дена си получаваш паспорта с визата.
Нищо не се изисква, сам си решаваш какво ще доказваш и как... Може да отидеш само с паспорт и попълнен формуляр и да ги дадат виза, може да отидеш с бала документи и да не ти дадат.

# 571
Благодаря! Точно разглеждах сайта. Сигурно ще задавам още въпроси малко по-натам.

А колко време горе-долу отнема целият процес - от подаването на заявлението до евентуалното сдобиване с Визата?

# 572
Не знам, зависи за кога има дати за интервю. Това се разбира след плащането, освен ако някой друг не е погледнал да ти каже. Предполагам 2-3 месеца.

# 573
  • София
При добро стечение на обстоятелствата от 10-тина дни до две седмици отнема издаването на визата.
Най-много зависи от свободните дати за интервю.
Реално и за три дни може да стане, ако имате късмет със свободна дата.

# 574
В момента започвам да попълвам апликеишана DS 160. Правилно ли разбирам че Surnames- фамилно име, а Given Names- име и прeзиме

# 575
Да. Според както е в паспорта, вижте там надписите на английски.

# 576
Мисълта ме беше дали Given Names e име и прeзиме или име ,прeзиме и фамилия

# 577
  • USA
Given name=Име собствено
Middle name=средното име презиме
Surname=фамилия т.е последното

Например ако се казвате Мария Петрова Димитрова
Мария=Given name
Петрова=Middle name
Димитрова=Surname

# 578

моята мисъл беше да си погледнеш в паспорта и да видиш там какво пише за given names и surname и да напишеш същото
точно  given names и surname пише
няма да сбъркаш

щото аз не погледнах и писах по инерция, и после трябваше да се поправя според както е в паспорта

# 579
Здравейте! Живот и здраве, възможно е скоро да ми се отвори възможност за пътуване до Щатите, с туристическа цел. Погледнах първа страница, но понеже няма никаква информация, може ли да ме насочите какви са първите стъпки по кандидатстване за Виза?
Малко ме притеснява това, което пишете, за доказването на връзка с България. По принцип, как доказваш, че имаш жилище, например? Изискват ли нотариален акт?

2 възрастни и 2 деца взехме 10г визи през есента. Нищо не сме доказвали.
Попълнихме формулярите и отидохме на интервю. Сега няма да скрия, че ни изгледаха странно, че носим само паспортите и два пъти ни питаха нищо ли др не носим (др гледах носеха някакви ксерокопия предполагам на нотариални актове и т.н.). Но това не оказа отрицателно влияние след това, даже ни казаха, че ще гледат да ни извикат бързо заради малкото ни дете, да не чакаме.
Попитаха къде отиваме , при кого, роднините ни откога живеят там, имаме ли покана (нямахме), моят мъж какво работи, аз какво работя с едно изречение и ни пожела хубав ден.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 08:07 от Тeɣa

# 580
Здравейте, сестра ми попълни ds 160 и след като пробвала да направи регистрация в ustraveldocs каза, че ставало само с име подобно на пощата и не успя? Някой да си спомня точно как е правил регистрация?

# 581
  • Сф
Преди 2 месеца, в рамките на 2-3 седмици, сайтът за регистрация (платформата на Sales force) беше бъгясал и имаше проблем с капчата- или не зареждаше, или не приемаше кода. Изчаках 1-2 седмици и го разрешиха.
Да не би сега пак да има проблем?
Иначе си прави профил и от там после избира дата за интервюто.
Не разбирам какъв е проблемът в случая?

# 582
Пише, че трябва да направи регистрация с име подобно на пощата и, но то името е заето, как да стане?

Прикачвам снимка ако не сте ме разбрали.

Последна редакция: пт, 14 юли 2023, 22:35 от Mynameistobe

# 583
  • Сф
Потребителското име е имейлът й. Явно веднъж се е регистрирала с него и затова не й дава втори път.
Или да пробва с друг имейл, или да даде забравена парола

# 584
Не се е регистрирала друг път на 100 процента. Ако използва друг имейл дали ще е пробле
, все пак трябва да направи регистрация някак си?🤔

Общи условия

Активация на акаунт