Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 474
  • 749
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
За неамерикански граждани ваксината е задължително изискване за влизане в САЩ.

# 271
  • Fort Worth, TX
Здравейте, днес ни одобриха за виза и мислим да посетим Лас Вегас(живот и здраве) в началото на април, но:
КАК СТОИ ВЪПРОСА СЪС КОВИД СЕРТИФИКАТА ?
Мислим да летим от Истанбул, но прочетох доста и различни мнения- ние нямаме ваксини и не мислим да се ваксинираме.
Моля, който е пътувал скоро - да сподели, може и на ЛС,
Благодаря ви, добри хора !
Седи така че не вдигнат ли бана април ще гледате ЛВ на картичка.

# 272

[/quote]
Не ви разбрах- бихте ли пояснили ?

# 273
ако не променят нещата в щатите се влиза само с ваксина

# 274
  • София
Не може без ваксини, четете поне две страници назад в темата и ще си отговорите на много въпроси.

# 275
  • USA
Туристическа виза-ваксина.....че имаш сертификат за боледуване не работи....Слагаите си ваксините.

# 276

Не ви разбрах- бихте ли пояснили ?
[/quote]
Кое не ви е ясно.
Нямате ваксини, няма туризъм в САЩ.

# 277
  • софия
Да се включа и аз, ако все пак има някой неразбрал: За пътуване до САЩ е необходим сертификат за пълна ваксинация. Може да се пътува САМО С ВАКСИНА!

# 278
  • София
Последното, което четох е, че последната заповед за влизане в САЩ задължително с ваксина е удължена до април. За това казват, че, ако не отпадне април, пак ще трябва с ваксини да се влиза.

# 279
  • София
С България Еър до Париж и после Air France. Просто съм в шок, защото при купуване на билетите никъде никой не ни попита за ваксини и днес съвсем случайно решихме да проверим за тестове дали няма да трябва. .............
Проблемът е, че ако утре се ваксинираме, няма да са минали 14 дни и не знам дали ще ги приемат така. Много съм притеснена, не знам да сменявам ли датите, какво да правя.
Как се разреши ситуацията при Вас?
Или отложихте пътуването?

# 280
Добре де, колко ваксини трябва да имам ? Имам една ваксина+ бустер, който срок изтече- пак ли трябва да се бодна ?

# 281
  • София
Не, срокът е за ЕС, САЩ не търсят срок, отговаряш на изискванията им за влизане.

# 282
Не. Ние пътувахме със сертификат за две ваксини. Не изискват бустерна доза.

# 283
  • USA
"Напълно ваксинирани ли сте за пътуване със самолет до Съединените щати?

Считате се за напълно ваксиниран:

2 седмици (14 дни) след дозата на приетата еднодозова ваксина
     2 седмици (14 дни) след втората доза от приета серия от 2 дози
     2 седмици (14 дни) след като сте получили пълната серия от приета ваксина срещу COVID-19 (не плацебо) в клинично изпитване
     2 седмици (14 дни), след като сте получили 2 дози от която и да е „смесваща и комбинирана“ комбинация от приети ваксини срещу COVID-19, приложени с интервал от най-малко 17 дни*

Ако не отговаряте на тези изисквания, НЕ се считате за напълно ваксинирани. Не е необходима бустерна доза, за да се изпълни това изискване.

Лице, което е получило само една доза от приета серия от 2 дози и се е възстановило от COVID-19, не отговаря на това определение и следователно НЕ се счита за напълно ваксинирано за пътуване до Съединените щати."

превод от "офицялния сайт"

# 284
Добре де, колко ваксини трябва да имам ? Имам една ваксина+ бустер, който срок изтече- пак ли трябва да се бодна ?
Не. Даже бустер не се изисква.
Само трябва да сте ваксинирани.
В горния пост е пояснено.

Общи условия

Активация на акаунт