Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 543
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, и аз да се включа с моите въпроси, дали има някой с подобна ситуация.
Имам изтекла виза преди години и съм пътувала 10тина пъти до Америка започивка, а преди 20години и студентска бригада.
Съпруга и сина ми не са, както и не са имали визи.  Имаме хубава работа, финансово смв добре и ми се иска да пуснем документи за виза. Идеята ми е другото лято, след като минат изпитите на детето да направим една почивка за месец/ която ще е организирана от днес за утре, в зависимост от свободното време/. Та стигаме до въпроса.. Ако нямаме план и резервация на билети, хотели.. и кажем това, което написах на интервюто, че ей така ще си се разхождаме, но нямаме още идея точно къде.. дали няма да звучи съмнително.. Има ли от вас такива, които отиват само за виза без скорошен план за пътуване.

# 481
  • София
Моите спомени са, че няма никакъв проблем да си платите и преди да го попълните формуляра - не че е нужно.
Единственото, което трябва да се внимава е срокът на валидност на бележката - тази, която си генерирате от сайта (за Изипей). Не трябва да плащате след срока й на валидност.

Вторият път съдействах на родителите на приятели и всъщност бях хванала по-евтини визи и се притесних, че когато попълвах формулярите бележката, която излизаше даваше по-висока сума на визите, но нямаше никакъв проблем. Беше си платена в срок.

# 482
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте, и аз да се включа с моите въпроси, дали има някой с подобна ситуация.
Имам изтекла виза преди години и съм пътувала 10тина пъти до Америка започивка, а преди 20години и студентска бригада.
Съпруга и сина ми не са, както и не са имали визи.  Имаме хубава работа, финансово смв добре и ми се иска да пуснем документи за виза. Идеята ми е другото лято, след като минат изпитите на детето да направим една почивка за месец/ която ще е организирана от днес за утре, в зависимост от свободното време/. Та стигаме до въпроса.. Ако нямаме план и резервация на билети, хотели.. и кажем това, което написах на интервюто, че ей така ще си се разхождаме, но нямаме още идея точно къде.. дали няма да звучи съмнително.. Има ли от вас такива, които отиват само за виза без скорошен план за пътуване.

Не би трябвало да ви откажат визи, те чудесно проверяват каквото им трябва. Финансовото състояние и това, че преди сте пътували е във ваш плюс.

# 483
Да отговоря на въпроса -

Тъй като съм гледала много видеа от Argo Visa, които са ex-visa officers, те казват, че трябва да имаш цел на пътуването. Трябва да знаеш къде отиваш и какво ще правиш иначе може да ти откажат.

Например аз и сестра ми за първи път ще ходим до САЩ, но искаме да отидем на концерт на една група, заедно с приятеля ми, който е американец (имаме връзка от разстояние). И ще се запознаем на живо със семейството и приятелите му, ще обикаляме няколко щата. Притеснявам се, че може да ни откажат визи, защото отивам при гаджето си, но пък сме в long distance relationship и сме се виждали само два пъти, а и цялото ми семейство си е в България. Но все пак си имаме и конкретна цел - концерт (за който вече имам билети и ще ги нося).

Така де, гледайте Argo Visa за да сте подготвени. Успех на всички!

# 484
  • Отвъд алеята зад шкафа
Би трябвало да имате горе-долу план къде ще кацнете поне. Ние бяхме написали Ню Йорк и че планираме да останем 2 седмици. Нищо повече. На въпроса в колко държави съм била в последните 5 години написах около 10-тина. На интервюто само ми прелистиха паспорта, видяха печата от Мачу Пикчу и ми казаха, че мечтаят да отидат там и ми завиждат. Това беше, няма и 2 минути. Както казвам, за да минават някои интервюта без въпроси  означава, че много подробно са проучени заявените във формуляра данни, а и отвъд тях. Сега - гадже в Щатите за мен минава в графата риск, особено при млад човек, но пък от друга страна в това положение са много хора, пък получават визи.

# 485
И затова се притеснявам и ме е страх, но дано да ни одобрят. Нашите паспорти са нови и са празни, ходили сме само до 3 държави в ЕС, но мечтаем да обиколим света. Това, че дават визи на такива хора, ме успокоява, благодаря! =D

# 486
  • София
Когато аз съм си попълвала формуляра за виза бях писала, че планирам посещение на Ню Йорк - видя ми се най-елементарно.
Реално, след като получих виза не пътувах до Ню Йорк, даже не и в тази посока, а до Лос Анджелис. Wink

По-важното според мен е, когато кацнете там, да знаете къде ще ходите и да имате план. За визата не е толкова важно да отговаря на плана ви - то плановете се променят. Smile

Успех на всички.

Последна редакция: вт, 23 май 2023, 12:00 от Eiger

# 487
Благодаря ви! Със сигурност знаем, че ще стартираме от LA, защото имам близка приятелка архитект там/ надявам се професията й да помогне/ и от там вече ще го измислим. Но разбрах съветите ви. Успех на всички.

# 488
Утре в 09:15 ни е интервюто. Тези от вас, които са били на интервю и знаят, трябва ли да сме там по-рано за пръстови отпечатъци и документи или точно в 09:15 трябва да влезем в посолството?

# 489
Утре в 09:15 ни е интервюто. Тези от вас, които са били на интервю и знаят, трябва ли да сме там по-рано за пръстови отпечатъци и документи или точно в 09:15 трябва да влезем в посолството?
Бъдете от вън в 9:00. Така или иначе има чакане.

# 490
Даа, и аз така си помислих. Благодаря! =)

# 491
  • София
Отпечатъците са си вътре, където е интервюто. Отвън само охрана, телефоните се изключват, оставяте ги при тях и ви дават номерче. Мисля, че пишеше, че не е ок с обемен багаж да се ходи, примерно раници.
Стискам ви палци!

Ох, ние точно преди една година бяхме в Щатите, чудно беше, искам пак.

# 492
Благодаря! Там пишеше, че не може да се влезе с телефони и си помислих да отидем до Билла и да си заключим чантата в шкафче, но щом може там, супер.

Дано пак да отидете в Щатите скоро 😊

# 493
Те ще приберат нещата с които не можете да влезете и на излизане ще ви ги върнат.
Ние отидохме 10 мин преди часът. И си пуснете поне 2 смс за зоната ако сте с кола, че да не се притеснявате ако се забавите вътре или спрете на Била/ болница Лозенец на паркинга.

# 494
А не, не нямаме кола. С влака сме от Варна ахаха

Общи условия

Активация на акаунт