Booking.com /Тема 4/

• 44 923
  • 742
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Не, не е нужно потвърждение от мястото за настаняване ако решиш да анулираш резервация ( доколкото самата резервация го позволява и си в съответния срок за допустимост ).
Платформа, съдържаща само оферти с плащане на място, не ми е известно да има. 
Практикува се основно, по мои наблюдения, в държави с все още висока сива икономика.
В booking също се намират такива. Аз ги избягвам, но това е субективно. Идеята на някои от тях за това, е да крият данъци. С което ощетяват и мен и всички нас.

# 181
Благодаря ти Simple Smile
Аз не само с плащане на място, но виждам, че в Букинг са рядкост.
Навсякъде плащам капаро, но предвид полетите, ще е тъпо да отменят в последните дни. Тогава ще ми вземат цялата сума за нощувките, а реално аз няма да съм виновна, че няма да ги ползвам и да искам... как се предпазвате от това?

# 182
  • София
Много от местата за настаняване имат опция за анулиране - при някои е дори до 24 часа преди настаняване. При други - седмица или две по-рано. Зависи от политиката. Но хубавото е, че всичко това е пояснено преди да резервираш и можеш да направиш избор с вече налична информация.
Понякога, но по-скоро често, едно и също легло / стая / апартамент, може да струва повече ако е с опция за анулиране спрямо без такава.
Други не дават опция за анулиране при по-ниска цена, но пък дават смяна на дати при нужда.
Та горе-долу това е. Търсиш опция с анулиране до 24 часа преди настаняване. Това идва най-голямата защита.

# 183
FQQR8DEAPF
Важи до 17.12. Който го използва, моля да пише.

# 184
Здравейте, за пръв път пиша в темата. И понеже харесах едно местенце, се чудя дали трябва потвърждение от тях, ако реша да анулирам (предвид честата отмяна на полети) или като натисна анулиране, мога да съм спокойна, че няма да ми вземат пари?

Ако някой има свободен код, който няма да ползва, ще бъда много благодарна да ми до даде на Л.С. Hug

И се извинявам, че сме в тази тема, но има ли подобна платформа, само че със заплащане при пристигане, а не предварително? (пак заради често отменящи се полети) Simple Smile

само такива няма къде, но в букинг има и много такива
всъщност хотелите от големите вериги в повечето случаи имат две цени - със право на отказ и без
много често дори не въвеждаш карта, като резервацията ти е гарантирана до 18 часа в деня на пристигане
обикновено така е по-скъпо
ако си падаш по независими малки места, общо взето избираш хотела, като гледаш и срока за отказ
ако толкова нищо не ти хване окото - застраховка
или рискуваш
понякога след разговор с тях може да се навият да ти преместят резервацията за друга дата, дори и да не влиза в условията, гаранция няма разбира се

# 185
KM954RV8FV - валиден до 17.12
Моля ако някой го използва, да сподели.

# 186
Едно питане. Когато давате код тук, активирате ли го преди това? Сега се замислям, че аз го поствам тук, но не натискам бутона от мейла ми, който е активирай. Реших, че ако го активирам, няма да може да се ползва от друг човек

# 187
  • Варна
Не се изисква активация.

# 188
  • София
Аз съм го активирал винаги преди да го предоставя независимо тук или другаде.
Когато го активирам, ме препраща в приложението и там има анонс, че кодът е активен.
Но не знам дали би работил без това.

# 189
  • Варна
Имам код за букинг.
Важи до 18.12.22 г.
Моля, който го иска да ми пише на лично.

# 190
  • София

До 18.12.
Моля, пишете ако използвате.

# 191
  • София

До 18.12.
RebelHeart, благодаря за кода! Използвах го.

# 192
# 193
  • София
До 23. 12

# 194
Някой успява ли да резервира хотел с безплатно такси от/до летището?

Общи условия

Активация на акаунт