Нашите цветя - обща тема 18

• 35 904
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Аз вчера размествах и правих място за прибиране,но ще е в събота.

И хризантеми:

# 211
  • оттам, откъдето започва България
Natt***, прекрасни са цветята ти!
Би ли споделила това цвете, което е като бяла дантела как се нарича?

Благодаря на всички, които споделяте красотите си. Аз засега само зеленея. Relaxed

# 212
Ранобудна, благодаря Simple Smile!
Бялото е Брасика или декоративно зеле http://sortovisemena-bg.com/units/Брасика+-+Декоративно+зеле.html?u=98899!

# 213
Това мухо-какво-беше (Пипи, помагай 😂) цъфна с някакви прозрачни цветчета. Като желерани бонбони са.

# 214
Мюленбекия?

# 215
# 216
Много сладко е нацъфтяла.
На мен ми останаха само здравеца и дипладенията на терасата. Чудя се да я зазимявам ли? Има още няколко пъпки,  температурите паднаха, но не е някакъв адски студ. Ще я оставя и другата седмица.
И понеже преди време се оплаквах от загиваща циклама. Посъветвахте ме да я пресадя, така, че да се вижда грудката. Да, ама грудка нямаше. Бях с ръкавици, оклепани с пръст, не ми се сваляха, за да снимам. Беше по-скоро коренище, но не и грудка. Пресадих я и я сложих до прозореца. Дано оцелее.

# 217
Може да е изгнила грудката и да се е разпаднала. Случвало ми се е.

# 218
Възможно е, но листата са все още свежи. Ще видя как се развива. Ако съвсем се скапе, явно е така, но засега държи фронта. Ще видим.

# 219
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Грудката на цикламите е сплескана и "космата". Не като коса, а по-скоро като кокосови влакна. Може би това си видяла, защото няма как да попаднеш на коренище на циклама, проста няма такова.

потърсих снимки да покажа, но все на гладки, чак полирани грудки попаднах, а моите бяха все такива Мати Космати Simple Smile Simple Smile Simple Smile

на който му се гледа
https://www.srgc.org.uk/bulblog/log2008/300708/log.html

Последна редакция: сб, 05 ное 2022, 21:42 от st. Dobri

# 220
Ами не, Добри, беше си издължено коренище. Силно казано коренище, но корени.
Оф, не знам, оставила съм я на светло, поливам само отдолу. Ще я наторя тия дни и се надявам да живне.

# 221
  • На морето!
Записвам се и аз с хризантема и се връщам да чета.

# 222
Днес ще прибирам цветя вътре.

# 223
  • Бургас
Моите са още навън.
Ще видим времето как ще е,но мисля,че при нас в Бс няма да стане рязко студено 🤔 поне така ми се иска.

# 224
И аз още няма да прибирам от терасата. След като още не са пуснали парното, на цветята едва ли им е студено.

Общи условия

Активация на акаунт