Нашите цветя - обща тема 18

• 35 898
  • 749
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Моята есенна композиция.Виолата трябва да цъфти в синьо,но не иска.

Копривката и бата прибрах вътре. На батата не му харесва, падат му листата и май се появиха акари.

Бегония

Ето до къде я докара луфа.

Natt,пробва ла ли си да размножиш розовия разкош( мушкато розички). Имам подобно,но без бяло. Всичките ми опити са безуспешни.

driada,свекърва ми в двора има същата роза и тя е засадена много отдавна.По-висока е от мен и най-старите клони са вдървени.Много цъфти.

# 226
  • На морето!
И аз прибрах някои цветя. Навън оставих Олеандърчето, Каламондина (който е в пика на плододаването си сега) , мушкатата .
и сакъзчетата

# 227
Rapariga, разкошни са Heart Eyes!
Натуся, пробвах да захвана от тъмно цикламеното, от което ти пратих, но загни Worried!
Розовото не съм пробвала да размножа, но ще чупна една клонка и ако се хване ще ти пратя Simple Smile!
При мен все още всичко е навън Simple Smile

,
цикламата е нова, предишната не оцеля в летните горещини

# 228
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
за неоцелелите циклами - проверявайте саксията!
 може да се окаже, че спят в жегата и ще се появят пак, ако им дадете шанс. Simple Smile
е, ако луковицата е изгнила няма да възкръсне, но понякога заспиват от суша, жега, защото са пресилени в цветарските борси и искат да си починат...

# 229
  • София
Натуся, пробвах да захвана от тъмно цикламеното, от което ти пратих, но загни Worried!
Розовото не съм пробвала да размножа, но ще чупна една клонка и ако се хване ще ти пратя Simple Smile!
Благодаря,но не се занимай с розовото.Беше ми интересно дали ще се хване или ще загние като моите.Виж ако цикламеното пробваш на пролет да захванеш и станене ще съм много благодарна.

# 230
Някой да отглежда успешно коледни звезди?
Миналогодишната ми беше свежа до юни, когато започнаха да ѝ капят листата и я командировах навън на сянка до едни складирани дърва. Поливам я ежедневно.
Днес видях, че горните листенца са червени, имам спомен , че ги прибират на тъмно, за да се получи това червено оцветяване на горните листа или нещо подобно беше.
Къде да я прибирам, все още е навън?

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 18:36 от Mateah

# 231
  • Бургас
До сега не съм успявала да съхраня коледна звезда. Много ги харесвам,но...
Поздравления за твоята! Нека ви радва и създава уют по празниците!

# 232
Една приятелка днес ме замъкна на трьоделмаркт. Живеещите в Германия знаят какво е. Оказа се, че продават и цветя. Монстера за две евро, висока е 80 см. 🙈 Имаше и огромни за 3.50, също и разкошни юки и палми за жълти стотинки, но не ми се мъкнеше. Цената на цикламите беше 20 цента. 😂

И тези кактуси по едно евро заедно със саксията. Заради тях ги купих.

# 233
Коледната звезда при мен вирееше и цъфтеше редовно на по-хладно, и умерено светло, например източно или северно изложение. През нощта не съм я завивала, прибирала в шкаф и т.н. Беше станала храст и цъфтеше на всеки клон. Като се преместихме и я сложих на топло и южно изложение, си замина скоропостижно.
Но навън няма да оцелее зимата.

Трьоделмаркт е битак на български.

# 234
  • оттам, откъдето започва България

И тези кактуси по едно евро заедно със саксията. Заради тях ги купих.

Soft Click, прекрасни кактуси. И преди съм споделяла, че са ми любими.
Липсва ми обаче едната маймунка. (имам ги в различни варианти, но винаги са 3: Не знам, не чух, не видях. Simple Smile)
Да не се е изгубила някъде сред цветята? Simple Smile

# 235

Трьоделмаркт е битак на български.

Само че тук половината нека са нови, включително и цветята. С етикетите са.

Ранобудна, третата маймуна не ми хареса. Бяла беше и нещо недоискосурена. Ще я търся в по-добър вариант. Но си взех абаносова статуетка с трите маймуни от сергия тип битак.

При мен коледните звезди понякога виреят, понякога не. Винаги са на топло и на сянка. Миналогодишната беше станала голям храст. Напролет я хвърлих. Тазгодишната нещо не ми харесва. Имам чувството, че е до екземпляр. Аз ги ползвам само за коледна декорация, без даже да ги харесвам. Другите в къщи ги харесват.

Последна редакция: нд, 06 ное 2022, 19:20 от Анонимен

# 236
Моята коледна звезда е от 2017 г. Голяма и вече вдървена в по- голямата си част. Гледам я само вътре, без слънце, но е светло и почти целогодишно е червена. Листата опадват и тръгват нови. Интересно е, че след листопада листата достигат различна големина - веднъж остават малки, следващия път стават големи и цъфти като тези в магазина. Старая се чинийката да е винаги пълна с вода. Тъй като е на работа ѝ се събират 12 часа без светлина през зимата. Но си е червена и през лятото, та не знам колко е от значение.

# 237
Маймунките на Софт са тематични заради емотката, която тя обича да използва 🙈
Искам и аз на такъв битак.
Иначе при мен така да няма нещо заради което да се включа, че само ви чета. Топло е - и още две по 12 Коледи да посрещам тук, няма да свикна при 20+ температурни стойности да гледам коледни лампички и украси ( днес от кметството ги монтираха, докато разхождах куч по тениска). Цъфтят ми и петте бугита, дипладениите, хибискусите, олеандрите, и поне още три от по новите ми придобивки. Че даже и розовото франджипани.

# 238
  • Бургас
Магни, иска ми се,поне една коледа,като вашите да имам...

# 239
Магни, при вас няма ли битаци?

Лятото бях на Пражкия.

Общи условия

Активация на акаунт