Нашите цветя - обща тема 18

• 35 746
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Китикат, ще те посъветвам да я гледаш на терасата ако има възможност. Розата е градинско цвете, трябва и слънце и вятър, по-щастлива е навън. Аз гледам навън в саксии без проблем.
Ако няма как навън, поне да не е на много топло. Отдавна ли я гледаш вкъщи?
Те правят дълбоки корени, саксията трябва да е повече дълбока отколкото широка. Ако пресаждаш може да поизрежеш и корените и клоните, и колкото по-голяма е саксията, по-добре.
Благодаря, от скоро е. Но не знам как ще стане на терасата, няма ли да й е студено, все пак е януари, не я виждам да оцелее. Ще се постарая да не й е много топло и мисля да я присадя в голяма саксия да.

# 631
  • Пловдив
Моите олеандри също цъфтят и пускат нови пъпки, но са си на закрито.
Коледна звезда имам от 5 - 6 години, с дълги клони стана, но цъфти всяка година. Четох, че е хубаво да се подрязват след цъфтеж, но не се страхувам да не я изгубя.

# 632
Кити, точно така, розичката до пролетта трябва да е вътре, иначе от рязката промяна ще измръзне. Но като се стопли ще е по-добре навън. Това имах предвид, не да я вадиш сега Blush Моите са целогодишно навън, ако е много студена зимата само премествам саксиите на завет и ги увивам да не измръзнат корените, но са си навън.

# 633
Кити, точно така, розичката до пролетта трябва да е вътре, иначе от рязката промяна ще измръзне. Но като се стопли ще е по-добре навън. Това имах предвид, не да я вадиш сега Blush Моите са целогодишно навън, ако е много студена зимата само премествам саксиите на завет и ги увивам да не измръзнат корените, но са си навън.
Напролет я изваждам със сигурност, на терасата е по-слънчево. Аз съм имала преди роза и много обичат слънце, но не и прекалена жега.

# 634
Моята роза още е навън, в саксия, не мисля да я прибирам, даже в момента е отрупана с цветове, вече увяхващи.
Напролет ще я засадя в градината.
Но е под южна тераса, отчасти е защитена.

# 635
Явно е много топло при теб. Моите не успяха да си отворят последните пъпки, стана студено и си останаха така. Някои са си още с листата, на други опадаха. Но пък сега по никое време са почнали да се разлистват и пускат нови клонки.

# 636
Здравейте,
имам две хризантеми в саксии, които са още вън.Къде да ги държа, ще изкарат ли цялата зима вън? Сега е още топло, но като стане по- студено? Много си ги харесвам и искам да си ги запазя

# 637
  • Пловдив
Хризантемите са градински цветя, няма да измръзнат навън. И аз имам една на терасата, която все още има цвят. А и в Пловдив си е мека зимата Wink.

# 638
  • Мадрид / София
Хризантемите изкарват зимата под сняг,  така че студовете не им пречат.

# 639
Аз защото са в саксии, а не в градина и затова се притесних да не измръзнат все пак почвата е малко.В градините знам, че зимата не им е проблем.
Имам и едни ягоди в саксии и тях се чудя какво да ги правя.
Ще ги оставя значи вън, ако стане нещо много студено ще ги прибера.

# 640
Аз на открита  тераса  имам 4 сандъчета на парапета- три са със сакъзчета и есенно време начупвам клечки и ги редуцирам до една саксия , която прибирам в стаята и каквото оцелее до следващата пролет. До сега всяка година тези,  които останат навън ноември, декември измръзват, тази година "остатъците" ги преместих на перваза на прозореца и още са живи , дори цъфтят. Между другото следващата седмица прогнозата е за 15 градуса.

# 641
  • Мадрид / София
Можеш да увиеш саксиите с нещо, което да не позволи да измръзнат корените или да ги сложиш в по-големи кашпи / саксии и разстоянието между двете да уплътниш с нещо, пак за да запази корените.

# 642
  • Пловдив
Моето сакъзче дори цъфти... терасата! Оставих го с идеята да го начупя след цъфтеж, но постоянно вади нови пъпки Simple Smile.

# 643
  • Бургас
Моите и те цъфтят,но и много жълти листа имат. Един път вече съм ги почистила от тях,сега искат пак. Мисля да ги подрежа яко. Някои са старички вече.

# 644
  • Карлово
И аз върху рязането разсъждавам. Сега ли или напролет. Те трябва и да починат малко, за да цъфтят април, май.

Общи условия

Активация на акаунт