Нашите цветя - обща тема 18

• 35 853
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
Аз изкарах два въшлясали антуриума на балкона. Ако щат да оцеляват.

# 106
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Sad колко са градусите там?

# 107
Тази щитоноска е навсякъде при мен. Оранжевото ми хиби от седмици е карантирано. Пръсках, мих, никакъв ефект. Гледам мравките се справят по добре от мен в унищожаването им. И аз съм го зарязала.  А на една съседка са пламнали всичките ѝ растения, над 15 огромни саксии. Тя се оплака, че било от много горещото лято. Чак се зарадвах като видях, че има и незасегнати.

# 108
Sad колко са градусите там?

Вчера беше 25, но през нощта падат до към 10.

# 109
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
защо не ги окъпеш с някакъв инсектициден препарат?
моспилан имате ли там?
много ги харесвам, но обичта ни не е взаимна.

# 110
  • София
Аз да се оплача.Имам две мушката които искам да размножа,но явно те не искат.Слагах ги в пръста по различен начин.С вкоренител и без него,засушени  и прясно откъснати,оставени на остъклената тераса и вътре.Не щат и това е.След седмица стъблото изгнива и ги хвърлям.Няма да се занимавам повече с тях,то бива притенции,но чак пък толкова ми идва в повече.

# 111
  • Мадрид / София
Епифилиума в цъфтеж:

# 112
Натуся, абсолютно същият успех имах с мушкатата и аз. Даже не всяко лято купувам. Не ми спори с тях и това е.

# 113
Натуся, да не би да ги преполиваш? Мушкатото е сукулентно растение. Слагам в саксията суха пръст, боцвам клончето, поливам (но без да прогизва), и после чак като засъхне почвата се полива пак.

# 114
  • София
Натуся, да не би да ги преполиваш? Мушкатото е сукулентно растение. Слагам в саксията суха пръст, боцвам клончето, поливам (но без да прогизва), и после чак като засъхне почвата се полива пак.
По малко им капвам вода.Тази година купих три нови мушката.Само едното успях да захвана.Другите две приличат на розички,явно са някакви хибриди които не искат да се размножават.

# 115
Angela61, много ти е красив епифилумът! Аз и този сезон цвят от моите не видях...
имам няколко вида /вкл. и Оксипеталум/ и мога да кажа, че до момента не съм гледала толкова трудни растения. Така и не разрах какво искат! Торя ги редовно, уж всички условия са им на лице - ами не и не!
За сметка на тях тенксгивингчетата ми вече са напъпили Simple Smile

# 116
И аз видях, че моето бялото е започнало да прави пъпки. Още са вън. Не искам да внасям нищо идните седмици. Все е слънчево и хубаво. Ще де дебнем с времето Simple Smile

# 117
  • Мадрид / София
Моят е от 2-3 седмици подарък от сина и снахата. Купих го с една пъпка, но сега има и още. Тоест заслугата не е моя за цъфтежа. Поливам го през ден или два и е на полусянка (единственото свободно място за да не засенчва другите растения). Нищо особено не правя.

# 118
От миналата есен се чудя кое е тенксгивингче  🙄

# 119
От миналата есен се чудя кое е тенксгивингче  🙄

Eто - Thanksgiving cactus vs. Christmas cactus vs. Easter cactus Simple Smile
Различни видове са. Тенксгивингчетата цъфтят точно около американския Ден на благодарността (в края на ноември)

Общи условия

Активация на акаунт