Нашите цветя - обща тема 18

• 36 117
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Палмичката ми, която случайно се оказа вареагатна. Расте си на тъмно без никакви претенции и продължава да вади бяло по листата.

Мушичките твърдо съм забелязала, че се въдят в определени саксии само и не е от прекалена влага. И в съответната тема съм го писала, нищо не ги мори като жълти лепенки. Ако покажа две от тях ще припаднете. На портокала и фалшивия жасмин са. Хибискусите и цъфтящите антуриуми пък постоянно са с листни въшки, но очевидно пречат само на мен. Растенията цъфтят, а въшките не ходят по други. Почнах вече да ги махам с пръст. Файда от пръскане с препарати няма.

# 451
Здравейте, това знаете ли как се казва и как се захваща ?

# 452
Режеш и обръщаш с върха в дълбока чаша с вода, след време пуска бели коренчета и тогава засяваш , поливаш в подложката . Не му знам името, но майка ми го нарича чадърче.

# 453
Папирус се казва, или блатна трева. Пие много вода.

# 454
  • Бургас
Чадърче го знам и аз,много го харесвам.
Мушките и сакъзите ми са още навън. Времето е меко,но два дена вече не спира да вали и са прогизнали. И утре ако вали,ще ги прибирам.
Гледам съседните блокове и те не са ги прибрали още.

# 455
Гледам съседните блокове и те не са ги прибрали още.
Те сигурно гледат, че ти не си ги прибрала, и са спокойни Joy

# 456
Здравейте, това знаете ли как се казва и как се захваща ?
https://www.parkove.bg/inf/+TCiperus+vodna+palma+-+Cyperus+diffusus-259.html
Много лесно се захваща. Както вече са казали по нагоре, слага се във вода с върха надолу и пуска коренчета, даже почва да си расте нагоре новото цвете (чадърче).

# 457
  • Бургас
Флокс,до миналата година комшийката от отсрещния блок се водеше по мен. Аз ги изкарам и тя ги изкара навън. Аз ги прибера и тя.
Но тази година ги прибра преди две седмици,може ми.
Другата и тя. Ама тя е с две сандъче та с мушки.

# 458
  • Карлово
Мама много се вълнуваше кога ще прибера цветята, понеже следи прогнозите за времето. Да отбележа цветята са мои и тя от това лято е у нас. За да е спокойна събота и неделя прибрах всички цветя. На Балкана има сняг. В града обаче, времето е меко и засадени в земята сакъзи се чувстват ок. Тях не мога да обгрижа. Мушката отскубнах и за 3-та година прибирам в изба, повесени на канап, като билки. Само 3 зонале и 2-3 кралски са в стаите.

# 459
А да му подкастра ли малко листата преди да го сложа във водата, щото е с много дълги и ще ми трябва леген 😆
Сега подходящ период ли е или напролет?

# 460
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
резни ги до 2-3см от дръжката Wink
бързо става, и после трябва да не забравяш водата.
успех

# 461
Simple SmileКарзче, и аз по голяма част от цветята не съм ги прибрала само ги свалих от перваза.

Това
 го прибрах на остъклената тераса, ама тя е по студена от южната като пече слънце.

# 462
Магни, не знам с кой акъл си нарязахме миналата година хибискусите. 🤭 Този е един от тях. Двечки заедно.

# 463
  • Бургас
Малееее,Софт,страхотна е! 😍

# 464
Софт, голяма красота. Тази година няма да режем. Моят оранжевият го нападнаха гадни брашнени въшки. И спря да цъфти. Червеният обаче компенсира и за него. Но той е от тази пролет. Това жълто обаче е прелест!

Общи условия

Активация на акаунт