Нашите цветя - обща тема 18

• 36 125
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Да, трио е, от Кауфланд. Излезе много издръжлива. Не съм я разделяла, само я пресадих.
 При мен най-силно и кичесто беше розовото, но тази година пострада. Жълтото е много хубав наситен цвят, а бялото почти изчезна.

# 511
Витаминче, махни изсъхналите цветове и листа и напълни чинийката с вода. Не поливай отгоре, само следи чинийката да е пълна с вода.

# 512
  • Стара Загора
Здравейте, как се отглежда Азалия в саксия? Поливаме я, на непряка светлина е, но...май върви към умиране. Падат цветове и листа Sad
Аз на 100% ги уморявам тия в саксия. Искат много вода, въздушна влага и май доста по-ниска температура от стайна. Най - дълго оцелялата ми е в лятната кухня на хладно и накрая взе, че се гътна от студ.
Градинските, т.е. студоустойчивите са друга работа. Улучваш му мястото, да не го пече много силното слънце, поливаш когато се сетиш и пролетта, началото на лятото се кефиш.
Много ми се иска да живее. Подарък е, а и харесвам цветовете й.
Ето обаче в какво състояние е.  Моля за съвет:

Моят съвет също е да се замени тази чинийка с нещо по-дълбоко- кашпа или купичка ,в която да се налива вода .Не бива да се засушава. Каква е температурата в стаята и изложението на прозореца какво е ?
Така или иначе при всяка адаптация в началото има опадали листа.

# 513
Благодаря за съветите и въпросите.

Подразях изсъхналото, сложих я в купа. Стаята е със западно изложение, но по това време на годината е хладна - около 18 градуса. До скоро цветето беше на секцията срещу прозореца,  сега е на маса, а пред него има монитор и тогава прозореца.  Еднакво изглеждаше и на двете места.

# 514
  • София/Варна
В началото със сигурност е травмирано, те ги гледат при някакви непостижими вкъщи условия. Аз бих сложила голяма чиния, за да може да изпарява водица и уж да увеличи въздушната влажност. Стискам палци да се оправи, много са красиви наистина.

Най-фрапиращия случай с растение, което ми подариха е с една доста голяма камелия, около 1 м. висока беше, отрупана с цвят. Красота! Започна да линее и буквално да се мумифицира. Мъчих я как ли не и накрая и разрових саксията. Имаше буквално 2-3 коренчета като косъм за това огромно растение. Бях шокирана, как са му докарали толкова добър търговски вид.

Последна редакция: чт, 08 дек 2022, 13:49 от Gerundiq

# 515
  • Стара Загора
Благодаря за съветите и въпросите.

Подразях изсъхналото, сложих я в купа. Стаята е със западно изложение, но по това време на годината е хладна - около 18 градуса. До скоро цветето беше на секцията срещу прозореца,  сега е на маса, а пред него има монитор и тогава прозореца.  Еднакво изглеждаше и на двете места.
Не го мести повече,нека прекара така известно време,за да се адаптира. Успех !

# 516
Отдавна не съм се разписвала Grinning

# 517
Красота!
Ева, бяло или много нежно розово е?

# 518
  • оттам, откъдето започва България
Eva+, но пък се разписа с едно от любимите ми цветя. Разкошно е твоето. Simple Smile

# 519
Благодаря Heart много нежно розово е, с почти прозрачни цветчета. Определено е капризно към светлината, защото допреди две години живееше до западен прозорец и се скъсваше да цъфти, а сега е до северен и миналата година пусна 3-4 цвята - колкото да ми покаже, че е сърдито. Тази година е великодушно.

# 520

Вчера при нас беше прекрасен, слънчев и топъл ден Simple Smile 19-20 градуса и засадих теменужки

да ме радват през зимните дни.

# 521

И конкуренцията на теменужката.Относно това,че не се мести след образуването на пъпки-преместих го преди две седмици от слънчева ,но студена остъклена тераса в тъмен,но топъл хол.Резултатът се вижда,но има уловка-под лампа е 12 ч,та моят извод е-не е проблем местенето,а светлината.

# 522
  • София
Отдавна не съм се " включвала в темата"

Каланхое преди да го прибера на остъклената тераса (съжелявам за обърнатите снимки)

И теменужка

# 523
Цветно е станало в темата пак. Много хубаво като за декември.
Моето коледниче има страшно много пъпки, но само от тази страна която е към прозореца. Вече ги виждам и без очилата, надявам се за Коледа да цъфне. Поливам както досега, не местя, чакам. Simple Smile А да и много ме дразните с вашите нацъфтяли обилно. Прехвърлете малко коледна магия насам.

# 524
  • Карлово
А да и много ме дразните с вашите нацъфтяли обилно. Прехвърлете малко коледна магия насам.
Не така де. Моите прецъфтяха вече, само едни нови чакам за Коледа да цъфнат, като едното ще има май само един цвят.Stuck Out Tongue Closed Eyes
Но пък днес от Кауфланд си купих две Коледни звезди за по 40 ст и една циклама за 45.

Общи условия

Активация на акаунт