Нашите цветя - обща тема 18

• 36 098
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
Дама Трефа, аз не с лошо. 😢
Колко време всъщност се задържат цветовете на коледничето? За първа година имам такова, което ще цъфти. И са в различен етап на растеж. Мислех че няма да е много кратко. 🙄

# 526

Моля за помощ, на това нещо пише че е конифери, в каква почва да го пресея и има ли надежда за него?
Скрит текст:
"Конифер" на български е "иглолистно". Това на снимката е лъжекипарис, обича леко кисела почва, но не изцяло, може да му добавиш малко кисела тор към пръстта. Не е стайно растение. Обича слънце или полудневна сянка и леко влажна почва, жегите и сушата го тормозят, но саксията трябва да има дупка за оттичане на водата. В идеалния случай на дъното на саксията се слагат едри парчета натрошена стара саксия за да не му се киснат корените долу в задържана вода. По принцип е издръжлив модел с горните забележки, ако му нацелиш водата ще се оправи и да не е на целодневна сянка.
Здравейте, как се отглежда Азалия в саксия? Поливаме я, на непряка светлина е, но...май върви към умиране. Падат цветове и листа Sad 
Парното може би й засушва въздуха твърде много. Останалото звучи окей, но ако е купена в този сезон това не им е типичното време за цъфтене, може би има време да се адаптира. Желателно е да не стои на течение, както и да се полива редовно, в смисъл да не се остава да изсъхне и след това да се полее ударно. Ако е оставена по-дълго на сухо може да са засъхнали корените, включително в магазина сте го взели наскоро ¯\_(ツ)_/¯
Колко време всъщност се задържат цветовете на коледничето? За първа година имам такова, което ще цъфти. И са в различен етап на растеж. Мислех че няма да е много кратко.
Кратко, дни, седмица, понякога цъфтят едно по едно и е по-интересно.

# 527
Далиите трябва ли да се вадят през зимата, или могат да стоят в почвата?
Имам една в саксия, която до преди месец беше с доста листа, но откакто застудя, изсъхна изцяло и я изрязах. Не знам дали е в летаргия или умря.

# 528
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
спят зимата, но ако измръзне клубена ще заспи завинаги.
при нас се прибират зимата в мазето.

# 529
  • Карлово

Колко време всъщност се задържат цветовете на коледничето? За първа година имам такова, което ще цъфти. И са в различен етап на растеж. Мислех че няма да е много кратко.
Кратко, дни, седмица, понякога цъфтят едно по едно и е по-интересно.
Тази година съм ги снимала разцъфтели на 5 ноември. последните цветчета на второто, двуцветно паднаха тези дни. Около месец и малко са били с цветове. И наистина не цъфтят едновременно.

# 530
  • София
Азалия, май ти търсеше Монстера?!  В Кауфланд са пуснали Монстера Делициоза с цена 11.99лв.  С млади листа е, тепърва ще се "нарязват".

# 531
Топъл, слънчев декември и цветен

# 532
Каква прелест е при теб, Магни!

# 533
  • Карлово
Топъл, слънчев декември и цветен
Бугитата при тебе явно цъфтят целогодишно.
Чудно е с толкова цветя.

# 534
Amiamo, ако за мен се отнася, да, търсих лятото, но вариегатна и си намерих. Не съм се включвала отдавна тук и ще наваксам ей сега.
ПП. И нашето коледниче е напъпило и го чакаме всеки момент
ППП. Малко се олях със снимките, предупреждавам, че са бая 🫣🫣
Скрит текст:

Неонатологията

Ии за последно малко коледно настроение 🎄

Сега си търся голяма бройка еднакви или подобни кашпи на ниска цена, защото си направихме рафтове за цветя на цялата стена в една стая, но кашпите са ми паприкаш и всичко заедно изглежда много зле… ще ходя в Пепко, ако имате други идеи ще се радвам да ги чуя

# 535
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
азалия, в хоум макс на изхода за перник съм виждала много и всякакви размери и цветове, а също и в "моя" цветарски магазин Wink втората вътрешна стая, вляво.

# 536
Ехаааа, Азалия, страхотна колекция си събрала Heart Eyes Simple Smile Purple Heart! От Бг ли са купувани ?

# 537
  • Мадрид / София
Относно кашпите моето мнение е, че ако са всичките в един цвят и форма ще е много скучновато. Предложението ми е за 2-3 вида или цветове, които да хармонират по между си.

# 538
От БГ са, да, нещо конкретно ако те интересува мога да ти кажа, основно са от частни лица резници и от борсата на Обелско шосе.
За кашпите да, не искам еднакви, но поне да си отиват като тоналност и вид, че сега ми е недовършено всичко, а бая труд хвърлихме 😅

# 539
Азалия, бюджетен вариант, а и такъв, който може да напаснеш по своя вкус и усещане за цвят, хармония и обстановката в стаята, е да купиш бяла акрилна боя, която да тонираш сама. Примерно в два или три нюанса на бежовото или сивото, или какъвто и да е друг цвят. През лятото, което мина, боядисвах едни неща с боя  за метал Протекта. От нея ми остана и намацах две стари саксии - ми получи се добре. Има боя от тази марка на водна основа, но е малко скъпа марка, мисля, че и с друга, на по-ниска цена нещата ще се получат.

Общи условия

Активация на акаунт