Бързи въпроси и отговори деца - 3

• 37 330
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
На моите за жалост много рано се наложи да дам антибиотик, направо ми се реве. Кака беше само на 6 месеца, а малкия на 7 месеца.

# 256
Рокет и нашия е така. Сега любимото му е да скача на леглото. Днес го качих на стол да правим закуска, никакъв интерес, освен към пакета с бисквити.
Пистачио, ще чакам и аз отзиви за кухнята.

# 257
Момичета, според вас на какво може да се дължи този обрив? Вчера се появи и е само в областта на шията и леко на устата. Няма други симптоми, не се чеше нито изпитва дискомфорт.

# 258
Тези дни обича да оцветява с бои,да реди пъзели и ест най-любимото да играе с топка,подаваме си една надуваема плажна да няма счупено 😃

# 259
triumphant, синът ми пи първия си антибиотик на 2.2г заради COVID и подържане на висока температура.
И ние в момента сме в един ужасен период на хреми и настинки заради яслата. Личната изписва всеки път куп лекарства, хомеопатия + въпросните капки за очи, които могат да се капят в носа. Имай предвид, че ако на вас са изписали същите, те са антибиотични с кортикостероиди.
Аз лично започнах да избягвам личната лекарка и ако хремата се влоши ходим на частно на УНГ или пулмолог (ако има кашлиця). Пулмоложката последния път много ни помогна и се разминахме с антибиотика. Даде ми и насоки с какво да си заредя аптечката за малкия и да използвам при нужда, като държеше да е с максимално натурален произход.
Та така, докато можем финансово да си го позволяваме, ще си ходим на частно, защото съм по-доволна.

# 260
Първи Аб на година и почти два месеца.....

# 261
Всъщност когато започнат да боледуват си проличава кои лекари са добри. Много не могат да лекуват, само се влошават нещата. Този АБ, който изписаха, преди това има ли изследвания пуснати, вероятно не. Масата лекари практикуват първо посещение разни хомеопатии, евентуално сироп и капки, второ посещение, директно АБ. Кръвни и ЦРП не се назначават. Почвайте да търсите добър педиатър иначе няма излизане от порочния кръг. При неправилно лечение симптомите само се замазват и после всичко избива. Точно с такива неадекватни "лечения" ми докараха детето до пневмония. От там нататък всеки вирус го караше тежко. Намерих педиатър и пулмолог, които настина като отидем и изпишат лечение, след 5 или 7 дни, зависи какво лечение е изписано, беше напълно здрава и я водя само при тях. Разбира се са платени. Но винаги ми се обяснява подробно какво и защо е изписано, пускат се изследвания, разписва се лечение по дни и при нужда се назначава контролен преглед. С този опит с малката личен лекар посещавам само за консултация и ваксини. Ако е болна, не.

# 262
Оф, дайте идея какво да правя ...?!
Малкият е със сополки в нас от няколко дена.
Днес госпожата от яслата звънна, че утре ще им правят снимки за Коледа и каза да то заведа само за фотосесията.
Въпросът е, че той утре има имен ден, а аз нищо не съм подготвила, защото не мислех да го пускам тази седмица.
Сега се чудя да нося ли нещо утре и ако да какво? Дали да не е само нещо госпожите да се почерпят?
Гледам другите родители правят торбички с лакомства за цялата група, ама те са 4 Александровци и направо не знам ако всеки помъкне по 1 торба сладко...
Дайте идеи, че хич не ме бива по такива организации?!

# 263
Аз да питам.. има ли тук други деца, на които горната и долна юздичка, са били къси? Ходили ли сте да ги "срежат" и ако да, къде се ходи, как реагира детето, с кой да се консултирам от кой тип е, налага ли се и прочие.

# 264
Рокет, при нас не оставят почерпки винаги. Може да купиш дребни неща, някой пъзел ( в Пепко има дървени по 2.5 ли бяха??),стикери,свирки,такива дреболии.
Тези дни обича да оцветява с бои,да реди пъзели и ест най-любимото да играе с топка,подаваме си една надуваема плажна да няма счупено 😃
От лидъл взехме топка на батерии за 15 лв и отстрани е мека и не наранява мебели. Ховър нещо си, свети и я подритваме доста тримата.

# 265
Да имате идея от какво може да се получават спазматични болки в коремчето при дете на 2 години и половина. От вече 7-8 дни се оплаква, като беше по веднъж на ден, а от няколко дни се свива и по 10 пъти. Не плаче  а се хваща за корема и казва ох боли много, много е гадно и до минута минава. След това нещата се повтарят, няма зскономерност.
Беше болна преди 10на дни от респираторен вирус, не е пила АБ.
Водих я на гастроентеролог, гледа за на ехограф и не видя нищо. Каза да даваме Еспумиза  и ако не мине от него да давам Сан Колик и че 1000% от него ще спрат нещата. Да, ама не спират.
Много съм притеснена и не знам на какъв лекар да я водя

# 266
  • Бургас
Щом сте ходили на гастро направете и консултация с хирург.

# 267
Апандисит изключен ли е?

# 268
Ами бяхме на гастро, нищо не видя. А и болките не са постоянни, направо не знам и аз.

Апандисит изключен ли е?

# 269
Ами бяхме на гастро, нищо не видя. А и болките не са постоянни, направо не знам и аз.

Апандисит изключен ли е?
Аз като дете страдах от хронично възпаление на апандисита. Болката не е постоянна. Установява се от хирург и кръвни изследвания.
Друго, което се сещам, че остра болка в корема може да има заради проблеми с бъбреците.

Общи условия

Активация на акаунт