Бързи въпроси и отговори деца - 3

• 37 312
  • 761
  •   1
Отговори
# 240
Моля, някой ако е купувал детски дрешки от Зара и Манго, да сподели дали са уголемени или умалени. Нямам опит с тези марки. Става въпрос за дете на 2 годинки. Благодаря!
Купувала съм от Зара не много неща давам пример със зимно яке миналата зима беше  на две взех 92,тя това си носеше,сега носи 98 блузки и още й става 😃ще го износи

# 241
При прием на антибиотик задължително ли се дава пробиотик? Сина ми е на 16 месеца, ако има значение.

Да добавя, че и аз търся идея за подарък за Коледа, но ми е трудно да се спра не нещо. При него колички са хит, но не смятам да добавям още една в комплекта.
Голямата ми дъщеря е алергична към пробиотик. След прием на антибиотик или паралелно, никога не е пила пробиотик. Не е имала никакви стомашни или други проблеми от това. Вече е на 8.

# 242
Според мен Зара и Манго си отговарят, но нямаме много неща оттам.

Малката се занимава много с детската кухня. Голяма, дървена, с много посуда и храна, планетарен миксер. В понеделник ще ида да взема от Лидл кафемашината. Качена на показаната по-горе монтесори кула, аз правя кекс, тя си джурка с дървения миксер, забавлява се. Нашата кухня-играчка е в кухнята, което улеснява готвенето.

Иначе други идеи за коледни подаръци за тодлъри: дървено влакче с релси (дъщеря ми харесва вагончето с батерии, имаме bigjigs), дупло, разни дървени играчки за игра наужким тип кухня, магазин, щанд за сладолед, инструменти, баланс колело, тротинетка.

И аз се оглеждам за още нещо за дъщеря ми, ще получи тротинетка и книжки, но ми се ще и играчка някаква. В краен случай поредната кукла, но ми се иска нещо различно. Мисля, че е малка за лекарски комплект (на 20 месеца ще е на Коледа).

Имам ваучър за тротинетки microscooters.co.ik за 15 паунда, няма да го ползвам, ако някой го иска, да пише, комбинира се със сегашната им оферта за черен петък. Взех на детето сгъваема mini micro и изглежда супер.

Последна редакция: нд, 20 ное 2022, 20:28 от Макарон

# 243
Реших се, ще взимам кухня 😆 По групите все се търсят детски кухни, та ако нямаме успех, все ще я продам. Сега остава да реша дали утре да ходя да се редя за лидълската или да поръчам някоя от тези двете, намалени в Озон на 99лв/149лв

Иначе съм му взела разни дребни играчки, книжки, пъзели, дъска за писане. Трудно ми е, защото рождения му ден е в края на Октомври и тогава получава много подаръци и за Коледа нищо не остава 😆

# 244
И ние имахме кухня. Нашата беше за 80лв на промоция от Хиполенд. Имаше звуци, дисплей с бутони. Копчетата на печката издаваха звук като от пържене и т.н., а на котлона като сложиш тенджера с капак или тиган пускаше истинска пара, от мивката течеше вода. Голяма атракция беше, но като стана на 4г изгуби интерес и я махнахме. Супер подарък е за малко момиченце.

# 245
Пистачо, нашата я взех специално с повече място за съхранение - като се замислих колко тенджери, тавички, прибори, сервизчета за чай, чашки, дървени храни и електроуреди имаме (те бяха предварително купени от една много изгодна промоция, когато дребната беше почти новородена още), такава само с няколко рафта нямаше да свърши работа. А всъщност самата кухня като мебел не е толкова забавна, ако ги няма аксесоарите. Иначе казано, вземи втората.

Twety, и момченца много ще си играят с кухнята, както и моята девойка обожава да се занимава с отвертки, гаечни ключове и колички.

В тоя ред на мисли, може ли линк към тия колички са сглобяване и разглобяване моля?

# 246
Пистачио, аз правя списък сега и той ще е за Коледа и рожден ден. При нас пък РД е края на януари. Та баба и чичко да си правят сметка кога какво ще подаряват.
За монтесори кулата и аз мислих дълго време, но отзивите са смесени. Той моя хич не се задържа на едно място  не знам дали ще е от полза, а място да я държим няма.

# 247
Не минава ден, в който да не играе на детската кухня. Нашата дойде от Asda 😀, но разлика чак такава няма, която и да е (дървена обаче) да изберете спрямо мястото, бюджета и предпочитанията си, няма да сгрешите.
Манго за мен често са широки и особено връхните. Зара сякаш една идея повече отговарят, макар че и те имат някои овърсайз модели.
Да питам случвало ли ви се е бебето да прокашля точно преди да заплаче? Гърлено кхъ-кхъ, сякаш набира скорост.

# 248
Pistachio, виж им размерите, защото тези от Озон са с 20см по-ниски от лидълската. На Лидл е 102см (на кутията пише иначе 97см).
Дъщеря ми си казва какво иска вече, но имала всичко и нищо не иска, освен нова кухня и ферма 😁 При нас са повод след повод (средата на октомври РД, сега на 24.11 имен ден, после Коледа), та да се чуди вече човек какво да купува. Роднините й дават пари и поне не се налага да мислим още подаръци.

# 249
Привет, ако не е уместен въпросът тук, моля да ме извините. Детето ще направи 1г през декември, когато могат и да се сменят личните лекари. Изключително недоволни сме от сегашния, но в София няма много лекари, приемащи нови пациенти.

Дали знаете за записващ нови пациенти (вкл. деца), който е и с добри отзиви някъде в столицата? (А ако е около Зона Б-5, Красна Поляна, Банишора, Света Троица, би било прекрасно, но не търся само там.) Аз съм при същия лекар като детето и искам и двама ни да отпиша.

# 250
Моето дете играе всеки ден на кухнята, имаме тази от лидл от миналата зима и сме доволни. Имаме и лекарски компплект, който също много се ползва от 2г възраст. Кухнята я купихме малко преди да е на 2г.
Децата са много рязлични.
Мъжът ми сглоби кулата на Монтесори от части на икеа и си я ползвахме успешно, но й умаля (на щерката) и я продадохме, доволна бях.
За мен си струват нещата.

# 251
  • Пловдив
Кухнята на Лидъл е супер, сравнена с други, които съм виждала , може би е от най- добрите. В икеа също има много хубава кухня, но за същите пари е май по- малка от Лидълската.
Ние Лидълската я купихме април на някакво промо, направо голям късмет, беше 89 лв, последна бройка. Вече 8 месеца играе на нея и няма изглед да и омръзне.

# 252
Ох, само моят син ли е такова диване?!! Grinning
Много трудни можеш да му задържиш вниманието с нещо толкова стационарно като кухня и подобни.
На него му дай да тича, да се катери, скача, кара тротинетка и всичко, което включва движение. 😆

# 253
Ох, само моят син ли е такова диване?!! Grinning
Много трудни можеш да му задържиш вниманието с нещо толкова стационарно като кухня и подобни.
На него му дай да тича, да се катери, скача, кара тротинетка и всичко, което включва движение. 😆

И моят син е такъв, но с влакчета и коли доста се заиграва. В крайна сметка, взех Лидълската кухня, ще пиша след време дали е била успешна покупка 😆

# 254
Пак се включвам,мами…
Преди 1седмица и половина,малката започна да кашля и имаше хрема,аз не бързам да я водим по доктори. Но след 3-4 дни я заяедохме,тъй като й предстоеше ваксина,прегледа я и ни изписа - Олинт,Девирал,Педиакид за нос и гърло и капки за очи(да се слагат в носа при краен случаи),давах й ги,отмина всичко. Бях я завела в петък на 11ноември,миналия петък пак се разкашля,но през 1-2 часа кашляше,докато вчера не вдигна 38 с хрема.. Айде пак на преглед,защото ваксината й беше назначена за вчера,пак нови лекарства - Фоксеро (антиобиотик),Фитолор и ЕнТиТус(да ги редувам), Фенистил (ако до 2-3 не се оправи кашлицата) и БиоГая + Биозин. Какво е това чудо? Вашите деца кога за първи път пиха антибиотик? Знам,че сега се почва,ама какво е това през 2 седм..?!
Малко дълго,извинявам се.

Общи условия

Активация на акаунт