Бързи въпроси и отговори деца - 3

• 37 139
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
Може ли да сте по-конкретна. Детето тежи 16 кг.

# 691
Може ли да сте по-конкретна. Детето тежи 16 кг.

Приемайте както ви го е изписал лекар.
Какво ви каза той?

# 692
Каза по половин ампула на ден

# 693
Давайте по толкова, ако се съмнявате питайте друг лекар

# 694
  • Варна
Колко бързо се оправят децата ви от стомашен вирус (повръщане и диария)?
По-конкретно ме интересува повръщането през нощта отминава ли бързо?
Две вечери поред се буди и повръща, а през деня му няма нищо освен няколко по-редки изхождания. Има ли шанс сега третата вечер да спи нормално?

# 695
Чревните вируси минават бавно. Може би седмица. При моите деца винаги повръщането е било много бурно, почват с повръщане буквално едно след друго до към 10 пъти. Като спрат, няма повече. Коремчето минава седмица докато се нормализира.
Вариант да в нещо хранително? Лекарства давате ли?

# 696
Хъркането по време на сън от задна хрема ли е? Или сливици? Не е боледувала от началото на ноември, но хърка отскоро и в нас и в яслата.

# 697
  • Пловдив
При нас хъркането е от задна хрема, причнена от третата сливица Grinning

# 698
Бобчи, при нас беше от чиста задна хрема. Нямаше проблем с трета сливица, или поне не беше установен.
Като минаха сополките, спря в хъркането. Simple Smile

# 699
  • Седмото небе
А как преборихте сополките? Това ми е болна тема... Трети секрет в различна лаборатория чист, а все някаква хрема. Къде по малко бистро сополче навън, къде прокашля докато спи... А се е случвало спейки да се закашля и със затворена, и с отворена устичка... Никой който я е преглеждал за момента няма отговор на това, нямало и съмнения за алергия...
Мислех си, че от едни “правени бели”капки се повлияват и при двете ни, но е супер краткотрайно. 3 до 5 дни сме спокойни, после пак. При все че в последните 10 дни съм в болничен и контактите ни са ограничени до супер минимум. И поне аз съм навсякъде с маска..

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 21:18 от * SUPERMAMА *

# 700
Последно две седмици се борех да отпуша носа,хем пълен,хем запушен -виброцил и после Отривин....
Секрета беше чист.

# 701
  • Пловдив
Последно две седмици се борех да отпуша носа,хем пълен,хем запушен -виброцил и после Отривин....
Секрета беше чист.
Мими пробвай следващия път с чистия детски ксилометазолин и при двете ни прави чудеса за отпушването на носа а и струва под 4 лв

# 702
Пиша ви схемата на нашата лекарка за лекуване на мега блокиран нос и задна хрема, за да е ефективно лечението. Първо промивка с много морска вода, след това пръскане на отпушващи носа капки, дали ще са Олинт или нещо друго с ксилометазолин, за да отбъбне лигавицата и се отпуши носа и след това вече бърканите или каквито там капки са ви изписали за лечение. Иначе директно с капене на капките, не стигат до целта, лечението е неефективно. Особено задна хрема, само по тази схема оправяхме.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 11:34 от Radeva-87

# 703
  • Пловдив
Пиша ви схемата на нашата лекарка за лекуване на мега блокиран нос и задна хрема, за да е ефективно лечението. Първо промивка с много морска вода, след това пръскане на отпушващи носа капки, дали ще са Олинт и нещо друго с ксилометазолин, за да отбъбне лигавицата и се отпуши носа и след това вече бърканите или каквито там капки са ви изписали за лечение. Иначе директно с капене на капките, не стигат до целта, лечението е неефективно. Особено задна хрема, само по тази схема оправяхме.
Абсолютно същото и на нас ни казват всеки път когато ще пръскаме аб капки или друг вид,първо промиване с морска вода после някакви за отпушване и едва тогава капките, за да стигнат до целта си и да има ефект от тях.

# 704
+1 за тази схема. Двама лекари вече ни изписват капките по този начин. Много е неприятно за детето, неприятно е и за родителите, че му го причиняват, но няма какво да се направи Sad

Супермама, на нас след не знам колко месеца боледуване, ни поставиха диагноза алергичен ринит. Няма оттърване от тези сополи. Не изтичат напред, но ако капнем физиологичен разтвор, издухва цяла шепа. Все още не сме открили алергена след два теста - кръвен и боцкане по ръчичката...

Общи условия

Активация на акаунт