Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 10

• 35 468
  • 868
  •   1
Отговори
# 645
Събрание не е свиквано повече от година и половина. Пробвах да звъня на съседите, половината не отвориха, другите казаха, че не е от тях и нямат проблем. Доколкото виждам капе от отклонение към водомера - явно някой си е сменял тръбите, майсторите не са направили връзката хубаво и се стича. Проблемът е, че никой няма да си признае доброволно, камо ли да ме пусне в дома си да оглеждам.

# 646
Щом е така, и си пробвала първо с добро...почваш с жалбите. Пускаш до община, ДНСК, описваш незаконосъобразни строителни дейности, довели до течове, искаш проверка на място, описваш кога се е появил теча, и чакаш отговор.
Жалбата може да е една, с няколко адресата, да е писмена и с вх.номер/ обратна разписка.
Не знам вик-то ...аз и до него бих писала сякаш.

# 647
  • Добрич
Ако е от чистата вода се открива по-трудно. Ако е от мръсен канал, се уговаряте за определен час, в който никой няма да ползва мръсен канал. Един човек стои при кофата, а друг/други ( най-добре комисия от входа) тръгва по етажите и последователно пуска вода във всички възможни изходи. Може да е и връзка към пералнята).
В нашия вход така локализирахме теч няколко пъти.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 19:39 от Вела

# 648
О, хитро..благодаря че сподели! Hug
А ако спре главния кран в мазата, на всички, виж как бързо ще слязат да видат кво що...и ей го събранието Stuck Out Tongue Winking Eye

# 649
  • Добрич
При всяко положение се иска съдействие на съседите.
Може през ревизиите по етажите също да се направи проследяване. Не е необходимо събрание, ако всички съдействат.

# 650
  • София
Домоуправителя да свика събрание, за спешен случай - теч. Мокри се твоята стена.
Предложете термокамера, ВиК специалист- за тези двете плаща ЕС или съседите да проверят-безплатно. Ако се окаже вертикален щранг всички от ЕС собственост плащат, ако е хоризонтален собственика сам си плаща ремонта.
Институциите ще отговорят, че това е проблем на етажната собственост. Ако пък домоуправителя не иска да свика събрание, тогава институциите ще го принудят за такова. Но много ви се проточва във времето. И пак всичко написано по-горе.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 20:02 от Тук съм

# 651
Стана ясно, че съседите НЕ съдействат. Нито домоуправител.
Тогава отпада това с проследяване по ревизиите, и другите съвети за камери...
И пак остава въпроса, който тя зададе...

# 652
Абе какво ще им се молиш. Я слагай една бележка, че ако до три дни  не погледнат и не кажат от кой апартамент е,  им спираш водата. Е тогава ще видиш как ще се размърдат.
2 кофи на ден е голям теч!
Залепи бележката на всяка една врата по редицата нагоре.

# 653
И аз съм за такъв подход.
Бележка по вертикала на всяка врата. Бележка и на входната врата.

Както казах, първо се пробва с добро. Тя е пробвала, срещнала е незаинтересованост.
Значи действа по другия начин. Да чака да й се мокри ли...

# 654
  • София
Явно е, че на домоуправителя не му се занимава. Бележките са ясни, долу на входа се лепят. Може и да ги прозвъни. Но въпроса е,  дали на другите щрангове им се плаща?

П.П. активирайте застраховката. Веднъж, два пъти колкото е нужно.

Последна редакция: нд, 05 фев 2023, 21:31 от Тук съм

# 655
Писа, прозвънила ги е!

# 656
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
леко встрани, но нали си давате сметка, че ако е чиста вода от отклонението за водомер, значи, че не се отчита от ничий водомер, освен от общия?
Wink две кофи на ден, можете да си сметнете колко кубика са на месец.
ще ги платите всички.

# 657
Първият заподозрян е горният съсед. Може да се наблюдава кога тече..когато са вкъщи и се къпят да речем, или как точно.
Може в подовата плоча, на мястото където минава тръбата, да не е уплътнено добре, да има пролука. И когато се къпят, мокри пода, от там да просмуква надолу..само гадая.
 Тези тръби в куфар ли са, или външни ?

Водомер се монтира от вик-то, или бъркам? Ако да..нека да дойдат да проверят.
Да се пита там на кой ап.скоро са сменяли водомер, да речем?

# 658
Първият заподозрян е горният съсед. Може да се наблюдава кога тече..когато са вкъщи и се къпят да речем, или как точно.
Може в подовата плоча, на мястото където минава тръбата, да не е уплътнено добре, да има пролука. И когато се къпят, мокри пода, от там да просмуква надолу..само гадая.
 Тези тръби в куфар ли са, или външни ?

Водомер се монтира от вик-то, или бъркам? Ако да..нека да дойдат да проверят.
Да се пита там на кой ап.скоро са сменяли водомер, да речем?
В София  водомера се пломбира от ВИК но предлагат и смяна  всеки си го сменя както реши.
Само да вметна ,че може и от съседен апартанент да Ви тече  от личен опит го казвам а не от горен  Simple Smile

# 659
  • Sofia
Как и за какво ползвате средствата от наеми на помещения във входа?
При нас досега/над 15год/ се ползваха за плащане на всички входни такси,т.е.пари за месечните разходи или належащи ремонти не се събират. Наскоро при събрание живеещите на 1ет.искат да им се дава някаква сума,з-то те не ползвали асансьора.

Общи условия

Активация на акаунт