За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 10-та тема

  • 60 360
  • 777
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 1 853
Честит Ивановден!
Лятна манджа - пиперки, домати, моркови, тиквички и лук

# 121
  • Мнения: 9 462
Оха, сега отваряш и ядеш Simple Smile
Пейч,  ще ми позволиш този път да не съм съгласна с теб. Доверявам се на големия си собствен опит и вкус, вместо на комерсиални сайтове, преливащи от реклами и никакви надеждни източници. Самата аз в началото много съм мариновала меса с вино или оцет, но поне от 6-7 години не го правя и не намирам разлика при замразеното месо. За питомно път никак

# 122
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Въпрос на вкус.
По лесно ми беше с линкове да изразя мнението си, но ще трябва да обясня. Преди много време, баща ми /лека му пръст/ гледаше зайци. Консервирахме в буркани. Месото задължително се киснеше в оцет или вино. Това заради специфичната му миризма. Въпреки, че бяха домашно гледани, а не диви.
Консервирали сме свинско, телешко, агнешко, патешко. При тях нямаше предварително накисване, само на заешкото. Та затова си позволих да снимам рецептата и да я публикувам тук.
Така, че всеки сам да си преценява.

Скрит текст:

Благодаря! Наздраве!🥂

# 123
  • Мнения: 9 462
Може да е от порода, 30на год гледаме зайци (мъж ми, как ли не аз,  аз съм по прибирането Simple Smile и сега ме чакат 4 да режа и приготвя за буркани ) и сума народ са яли, никой не е гъкнал, че мирише някак си. А и това е едно много нежно месо, с него захранихме нашите деца, сега малкото човече.
Наздраве, жив и здрав да си!

# 124
  • Мнения: 5 434
И аз съм яла от двама човека домашни зайци никакви миризми не съм усещала.Аз съм ги готвила не е да кажеш вече сготвени.
Преди 15+ години мъжа на една братовчедка ходеше за диви и ги киснеха задължително в оцет, това са ми детски спомени обаче си спомням, че тя се оплакваше, че страшно много миришат и не се влизало в банята им.После правеха луканки от тях.
Сега пак имам братовчед ловец доста прасета убиват, обаче не съм питала киснат ли месото.
Та наистина може миризмата да идва от породата.

# 125
  • Мнения: 23 378
Мъжките възрастни животни имат мирис в месото. Марината не е задължително оцет.

# 126
  • Мнения: 8 430
Нищо не ми мирише на мен/нас. Нито дърт глиган, нито див заек (предпочитам го дори пред питомен, на последния ми е тричаво месото). ММ е ловец близо 30 години, никога не съм киснела дивеча, освен в чиста вода веднага след като го донесе. И агнешко/шилешко/овнешко ядем, и ярешко ядем , не ни мирише. Та явно е и до нос и субективно усещане.

Да покажа домашните наденици, забравих дали ги показах тук.

# 127
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Е то всяко месо има специфична миризма на конкретното животно. И добре че, иначе като американците всичко ще ни има "вкус на пилешко" 😂 Фортуна, хората, които (като мен, например) са израстнали с истинска храна от село, са свикнали с по-силните аромати на месо, на плодове, на зеленчуци... Бройлера до ден-днешен ако ще го правя на супа ми е "умито" и няма вкус. Естествено на грил с подправки е ок, там "нормално" пиле няма как да стане. Но дивеча си има миризмата, която не е лоша, но я има.

# 128
  • Мнения: 7 202
Чорбата на зелето отгоре е станала бяла.Какво да го правим?

# 129
  • Мнения: 23 378
Нищо ,цъфти, миеш и готвиш.Чорбата прецеждаш. Тя вероятно  и не е добра толкова за пиене.

# 130
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Скрит текст:
Чорбата на зелето отгоре е станала бяла.Какво да го правим?

Трябва да се пресече. Надявам се зелето да не е омекнало.

# 131
  • Мнения: 7 202
Благодаря.Зелето си е твърдо, чорбата е хубава на вкус и вид.Две бидончета направихме по един и същ начин и едновременно, на едното нищо му няма, другото побеля.

# 132
  • Русе
  • Мнения: 6 168
Скрит текст:
Благодаря.Зелето си е твърдо, чорбата е хубава на вкус и вид.Две бидончета направихме по един и същ начин и едновременно, на едното нищо му няма, другото побеля.

Тук съм описал всичко.

# 133
  • Мнения: 23 378
Аз за чорбата имах предвид ,че може да е по-кисела от желаното , при мен  е вече, защото бе топло и рано го сложих, но като се прецеди да не дразни цъфтежът, нищо  и няма ,не е вредна.

# 134
  • Мнения: 1 853
С удоволствие се хапва зимнината у дома

Общи условия

Активация на акаунт